Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2017,
2.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Tim Matavž

Sobota, 19. 8. 2017, 2.26

6 let, 6 mesecev

Dve tekmi, dva gola za Vitesse

Prebudil se je Tim Matavž

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Slovenski napadalec Tim Matavž je zadel tudi na drugi tekmi v dresu svojega novega kluba. Vitesseju je na štartu prve nizozemske lige pomagal še do druge zmage. Nogometaš, ki ga že dve leti ni bilo v reprezentanci, se je očitno prebudil po treh sezonah, v katerih je dosegel zelo malo golov.

Tim Matavž se je po treh letih vrnil na Nizozemsko in takoj našel staro strelsko formo. | Foto: Getty Images Tim Matavž se je po treh letih vrnil na Nizozemsko in takoj našel staro strelsko formo. Foto: Getty Images

V prejšnji sezoni je v drugi nemški ligi za Nürnberg zadel le petkrat, sezono pred tem v majicah Augsburga in Genoe v prvi nemški oziroma italijanski ligi ni zadel niti enkrat, še sezono pred tem se je, prav tako kot član Augsburga, katerega rekorden nakup je bil pred tremi leti (Nemci so zanj odšteli štiri milijone evrov), v prvi nemški ligi med strelce vpisal le enkrat.

Zdaj je v dresu nizozemskega prvoligaša Vitesseja le po dveh prvenstvenih tekmah nove sezone že pri dveh golih, nizozemskemu pokalnemu prvaku pa gre odlično. Po dveh tekmah ima stoodstoten izkupiček in je na vrhu lestvice.

Zadel je ob debiju, zadel je tudi zdaj

Tim Matavž je najprej zadel pred tednom dni pri prvenstvenem debiju v novem klubu, s katerim je pred začetkom sezone podpisal triletno pogodbo, pri zmagi nad NAC Bredo s 4:1.

Zadel je tudi pri petkovi zmagi v drugem krogu na gostovanju pri Rodi Kerkrade s 3:1. Prav on je bil tisti, ki je v 40. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Igral je 71 minut.

V prvi nizozemski ligi je Matavž že navduševal. Za PSV Eindhoven in Groningen je dosegel 58 golov. Zdaj je, skupaj z zadetkoma v Vitesseju, pri 60 golih v najmočnejši nizozemski ligi.

Se bo po daljšem času vrnil v reprezentanco, za katero je pred leti redno zadeval? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Se bo po daljšem času vrnil v reprezentanco, za katero je pred leti redno zadeval? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Je prepričal tudi Srečka Katanca?

Zanimivo bo videti, ali bo 28-letni nekoč z naskokom najobetavnejši slovenski napadalec, z dobro formo prepričal selektorja Srečka Katanca, da ga vpokliče za prihajajoči septembrski tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški v gosteh in Litvi doma.

Do zdaj je Matavž v reprezentanci zbral 31 nastopov in dosegel deset golov.

V njenem dresu ni nastopil že skoraj dve leti. Nazadnje je bil zraven oktobra leta 2015.

Ne spreglejte