Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
7. 7. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

Florentino Perez Alvaro Morata Real Madrid Manchester United

Petek, 7. 7. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Požrešnost se ni izplačala, mladi Španec na robu obupa

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45
Alvaro Morata | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Manchester United je po dolgih pogajanjih za nakup Alvara Morate zavrnil Real in se praktično brez predhodnih medijskih namigov dogovoril z morda še cenejšo opcijo - Romelujem Lukakujem. Rdeče vrage bo robustni belgijski reprezentant stal 85 milijonov evrov, zdravniške preglede pa bo opravil kar v Los Angelesu in se Unitedu priključil na ameriški turneji, na katero potuje že ta konec tedna.

Četrtek je bil na nogometni tržnici buren dan. Zgodilo se je nekaj, kar je le malokdo pričakoval, a to je nogomet, kjer mogoče vse. Odnosi med Unitedom in Realom že od leta 2015, ko se je zgodila tista ''nesreča'' s prestopom vratarja Davida de Gee, ko je vse skupaj v zadnjih minutah prestopnega roka padlo v vodo, niso več najboljši, po pogajanjih za Morato pa se zdi, da se bo vse skupaj še bolj zaostrilo.

Predsednik Reala Florentino Perez je že takrat krivil United za propadli prestop, zdaj pa je alfa in omega baletnikov praznih rok ostal še enkrat. Ni skrivnost, da so rdeči vragi, vsaj kar se financ tiče, eden najmočnejših klubov na svetu in to je, kot vse kaže, hotel izkoristi tudi Real. Za svojega ''rezervista'' je od Uniteda zahteval neevrjetnih 90 milijonov evrov in ni bil pripravljen popustiti niti za milimeter.

Kje bo v prihodnji sezoni igral Alvaro Morata?

  • Ostal bo pri Realu.
    52,16 %
    254 glasov
  • Pri Chelseaju.
    14,78 %
    72 glasov
  • Od žalosti bo prenehal igrati nogomet.
    33,06 %
    161 glasov
Oddanih 487 glasov

Real se je uštel

Predsednik Reala Florentino Perez je želel preveč, na koncu pa ostal praznih rok. | Foto: Reuters Predsednik Reala Florentino Perez je želel preveč, na koncu pa ostal praznih rok. Foto: Reuters Real, kot kaže, ni pričakoval, da ima United še kakšno drugo rešitev, a se je zmotil in United se je praktično čez noč – no, ni bilo ravno tako, viri pravijo, da so se vodilni možje United s predstavniki Lukakuja pogovarjali več tednov, pri prestopu pa naj bi veliko pripomogel tudi Belgijčev prijatelj Paul Pogba – z drugim napadalcem, ki že pozna vse tegobe težke premier league in zdi, da je napadalec Evetona veliko boljša rešitev kot Španec.

V bitki med Unitedom in Realom je tako kratko potegnil ravno Morata, ki bo najbrž zdaj obsojen, da ostaja v Madridu, po drugi strani pa tudi beli balet, ki si je obetal veliko finančno injekcijo za nakup francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja.

Ta zdaj zagotovo ostaja v Franciji. Čeprav zanj pravo bogastvo ponuja PSG, bo mladenič najverjetneje ostal pri Monacu.

Morata, kaj pa zdaj?

Ena opcija je tudi ta, da bi se lahko 24-letni španski reprezentant, ki se je ravno vrnil z medenih tednov, zdaj preselil k Chelseaju, ki so ostali brez napadalca. Diego Costa je pred prestopom v Atletico, Michyju Batshuayiju pa trener angleških prvakov Antoniu Conte ne zaupa. Težava je le ta, da se Londončani ne bodo pustili izsiljevati Realu.

Morata je po medenih tednih že pakiral kovčke za Manchester, potem pa šok:

 

About love! ❤️😍 @alicecampello

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata) on

Chelsea potrebuje zamenjavo za Costo

Ponuditi so pripravljeni le 75 milijonov evrov, kar je bistveno manj kot zahtevanih 90. A veste, kako pravijo, v sili hudič še muhe žre. Mogoče bo ponos požrl tudi veliki Perez in omogočil, da Morata spet zadiha s celotnimi pljuči in začne spet uživati v nogometu.

Londončani se zdaj zanimajo še za napadalca Torina Andreo Belottija, za katerega je še pred časom predsednik italijanske ekipe zahteval 100 milijonov evrov, omenja pa se tudi izkušenega (32 let) Španca Fernando Llorenteja, ki ga je Conte želel ob sebi že januarja, a ga Swansea takrat ni spustil iz svojih vrst.

Ne spreglejte