Povsem spremenjeni in z minimalnim proračunom

Štirikratni slovenski prvaki, nogometaši ND Gorice, se v novo sezono podajajo z istim trenerjem, a z zelo spremenjenim, okrnjenim moštvom.

1 / 2

Foto: Vid Ponikvar , Urban Urbanc/Sportida

2 / 2

Foto: Vid Ponikvar , Urban Urbanc/Sportida

Proračun za prihajajočo sezono je bil okleščen na minimum, zgolj 550.000 evrov, je potrdil predsednik Hit Gorice, ki sodi med najbolj trofejne slovenske klube, v minuli sezoni pa je zasedla peto mesto. Vprašanje je, če bo v novi sposobna ponoviti ta dosežek. Okrepitev ni bilo, odšlo je kar nekaj nogometašev, ki so bili v minuli sezoni nosilci igre. Aris Zarifović, Brazilec Franklin Vicente, Boris Mijatovič, Nebojša Kovačević, Rok Buzeti, Goran Galešić, Danijel Rakušček, Andrej Komac in Dalibor Stojanović ne stanujejo več v novogoriškem športnem parku. Zvestobe za prihodnjo sezono nista obljubila niti vratarja Vasja Simčič in Darko Brljak, a v klubu upajo in verjamejo, da bosta ostala. Na izhodnih vratih je tudi najboljši strelec kluba Vito Plut, ki naj bi v tujino odšel v naslednjih dneh. Praktično celotna enajsterica, torej. Kdo je prišel? Nadomestila so v Novi Gorici poiskali v mladinskem kadru. Med člane so se preselili Jan Dornik, Robi Jakovljevič, Boštjan Frelih, Marko Rojc, Sandi Bremec, Taulant Kadrija, Ivo Devetak in Alen Pavič. Na pripravah je bilo tudi nekaj tujih nogometašev, a ker je sodelovanje z neimenovanim tujim sponzorjem padlo v vodo, so se morali posloviti, čeprav bi si v strokovnem štabu še kako želeli, da bi obstali. Jasno je, da je pred novogoriškim nogometom težko obdobje. Morda celo najtežje v vsej zgodovini. Kljub temu je trener optimist in verjame v tiste, ki so na voljo.

''Na voljo imam 24 igralcev. Tiste, ki so odšli, smo nadomestili z mladimi igralci. Vse bi pohvalil za prizadevnost na treningih. V prihodnosti bodo morali glavno breme nositi tisti, ki so bili še pred kratkim mladi upi, zdaj pa bodo morali biti nosilci. Žal med njimi urejenega statusa še nimajo vsi, a upam, da se bodo stvari kar najhitreje uredile. Ko se bodo, se bomo lahko osredotočili le na delo. Bomo videli, kako se bodo vsi ti mladi fantje izkazali. Tako za tekmece kot tudi zame so še precejšnja neznanka, a verjamem, da bodo uspešni. Že po nekaj krogih bomo videli, kaj lahko od njih pričakujemo. Trenutno pa je še prezgodaj, da bi karkoli napovedovali,'' tik pred pričetkom sezone govori trener Miran Srebrnič. ''Jasno je, da nas čaka zelo zahtevna sezona. Pomanjkanje izkušenj bomo morali nadoknaditi z borbenostjo. Res bi bilo škoda, če bi izpadli v drugo ligo. Verjamem, da ne bomo,'' je še povedal legendarni nekdanji branilec Novogoričanov, ki je na začetku trenerske poti. Za konec je še potarnal. ''Žalostno je, da v takšnem mestu, kot je Nova Gorica, ni zanimanja za nogomet, ki je tej okolici prinesel toliko uspehov. Čeprav igramo v prvi ligi, bomo sezono začeli s proračunom, kot ga imajo klubi v tretji ligi. Toda tako pač je. S tem se bomo morali sprijazniti in na igrišču dati vse od sebe, da dosežemo cilje, ki smo si jih zadali,'' je zaključil Srebrnič.

Pripravljalne tekme:

WAC/St. Andra (Avt) : Hit Gorica 0:0 Rijeka (Hrv) : Hit Gorica 2:0 Istra 1961 (Hrv) : Hit Gorica 4:1 (2:0) Vito Plut Fc Wacker Innsbruck (Avt) : Hit Gorica 3:2 (1:0) Vito Plut, Sandi Bremec Hit Gorica : Luka Koper 2:2 (1:2) Dejan Žigon, Sandi Bremec Hit Gorica : Alpina Žiri 7:0 (4:0) Dino Martinović in Dejan Žigon 2, Sandi Arčon, Vito Plut, Uroš Celcer Omenjeni so le strelci Hit Gorice.

Spremembe v igralskem kadru:

Prihodi: Odhodi: Aris Zarifović (Olimpija), Franklin Vicente (Olimpija), Boris Mijatović (?), Nebojša Kovačević (?), Rok Buzeti (?), Goran Galešić (Beerschot AC), Danijel Rakušček (?), Andrej Komac (?), Dalibor Stojanović (?)

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano