Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 11. 2015,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mišo Brečko slovenska nogometna reprezentanca Ukrajina

Petek, 13. 11. 2015, 14.28

8 let

Povratnik, ki ga boli nos, a v tem ne išče izgovorov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V slovenski nogometni reprezentanci je kar nekaj igralcev, ki državni dres nosijo že ogromno let in slovijo po bogatih izkušnjah. V omenjeno skupino spada tudi Mišo Brečko.

Dolga leta je spadal med prepoznavne simbole slovenske izbrane vrste, v začetku jeseni pa je selektor Srečko Katanec pozabil nanj in mesto na desnem bočnem branilskem položaju zaupal drugim. Tako je bilo dva meseca. Trboveljčan, ki se je vmes zaradi želje po rednem igranju iz Kölna odpravil k drugoligaškemu Nürnbergu, je tako izpustil štiri reprezentančne dvoboje.

Ko je napočil čas za veliki finale, dodatne kvalifikacije z Ukrajino, se je selektor ponovno spomnil na branilca, brez katerega si v zadnjih letih ni bilo mogoče zamisliti udarne enajsterice Slovenije.

"Nič posebnega. Pred nami sta najpomembnejši tekmi v zadnjih letih. Osredotočeni smo na dvoboja, vse drugo me ne zanima," se je 31-letni Mišo Brečko diplomatsko izognil odgovoru na vprašanje, ali ga je kaj zabolelo, ker v zadnjih mesecih ni bil vpoklican v reprezentanco.

Bilo je že boljše, lahko pa bi bilo tudi slabše

V Slovenijo se je vrnil s svežo poškodbo nosa, zato je na treningih nosil zaščitno masko. Če ga bo Katanec uvrstil v enajsterico in bo zaigral na desni strani namesto Andraža Strune, jo bo nosil tudi v Lvovu.

"Nos je v redu. Bilo je že boljše, lahko pa bi bilo tudi slabše. Malce me boli, a ni težav," je 75-kratni reprezentant prepričan, da mu poškodba nosa ne bo povzročala resnih preglavic na srečanju, kjer bi ga lahko čakala zahtevna naloga, saj bi moral kriti in ustavljati Jevgena Konopljanko.

Ukrajinec je tako razigran, da je v zadnjem nastopu za Sevillo nekajkrat osmešil obrambo Reala in ji z dvema podajama pomagal do odmevne zmage nad Madridčani. V domovino je prispel dobro razpoložen in odločen, da preskoči slovensko oviro.

"Konopljanko spoštujem, se ga pa ne bojim," odgovarja Brečko, ki ga je pred šestimi leti doletela podobno zahtevna naloga. Opravil jo je z odliko in zasenčil Andreja Aršavina, takratnega prvega zvezdnika močne ruske reprezentance.

Dobro so pripravljeni na Ukrajino

"Dobro poznamo Ukrajince. Ogledali smo si kar nekaj njihovih tekem. Dobro, tekma lahko prinese tudi kaj drugačnega, a lahko potrdim, da smo dobro pripravljeni," je dan pred srečanjem v Lvovu poudaril Brečko, ki v zaščitni maski ne išče izgovorov, ampak je prepričan, da ga ne bo ovirala na delu.

"Odločnost v naši ekipi je velika. Kdaj, če ne zdaj?" se je vprašal. Slovenska reprezentanca že dolgo časa ni igrala tako pomembne tekme, zato je premlevanje o motivaciji brezpredmetno, saj si želijo vsi nastopiti na evropskem prvenstvu.

"V Ukrajini bo prvi polčas dvoboja, nato pa računamo na velikega aduta, saj bo povratna tekma v Mariboru. Velik del posla lahko opravimo že v Lvovu. Z Ukrajinci nas povezuje dobra tradicija," je postregel s podatkom, ki je lahko v prid Sloveniji, saj na štirih dozdajšnjih tekmah še ni doživela poraza proti Ukrajini. Bo tako ostalo tudi v soboto, ko se bosta Slovenija in Ukrajina udarili petič?

Ne spreglejte