Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
5. 8. 2016,
12.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

NK Domžale West Ham Slaven Bilić Luka Elsner Liga Europa

Petek, 5. 8. 2016, 12.28

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med West Hamom in Domžalami

Povprečnost je bila premalo za razpoloženi West Ham

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Čeprav je po prvi tekmi v Stožicah odlično kazalo, Domžale v Londonu niso bile tako suverene in West Ham se je pričakovano, a tudi zasluženo uvrstil v sklepni del kvalifikacij za ligo Europa.

Domžalčani so na Olimpijski štadion, na katerem se je zbralo kar 54 tisoč nogometnih navdušencev, odšli s prednostjo zadetka, ki pa so ga domači nogometaši prek Cheikhouja Kouyateja hitro izničili. Senegalec je v prvem polčasu zadel še enkrat, tako da je četa Luke Elsnerja vedela, da mora v drugem polčasu vsaj enkrat zadeti, če želi upati vsaj na podaljšek. To se ni zgodilo, končni rezultat 3:0 je deset minut pred koncem tekme postavil Alžirec Sofiane Feghouli. West Ham United se je tako s skupnim izidom 4:2 uvrstil v zadnji krog kvalifikacij.

Morali bi biti odlični, pa niso bili niti dobri

"Že pred tekmo je bilo jasno, da imamo malo možnosti za uspeh, pa še te so splavale po vodi, ker nismo dobro odigrali tekme. Danes bi morali biti odlični, če bi želeli imeti vsaj malo možnosti. Na žalost nismo bili niti dobri, ampak povprečni. Zaradi tega smo malce razočarani, kljub temu pa ponosni na zgodbo, ki smo jo spisali, in na dolgo evropsko pot, ki smo jo prehodili," je po tekmi zamujeno priložnost malce objokoval trener Domžal Luka Elsner.

"Izpadli smo proti zelo dobremu nasprotniku in le redkokdo nam lahko to očita. Zagotovo pa nam bo ta tekma še nekaj časa ostala v spominu, ker bi bili lahko boljši. V določenih trenutkih, ko bi morali odigrati preprosto, smo veliko preveč zapletali stvari. Zaradi tega smo bili vseskozi v nevarnosti, da nasprotnik doseže gol. Premalo smo pokazali, da bi obstajalo kakršnokoli upanje na napredovanje," je dodal domžalski strokovnjak.

Fotogalerija
1 / 15

"Izzivov nam ne sme manjkati"

Domžalam tako zdaj ostajajo le še domača tekmovanja, kjer bodo skušali iztržiti čim več. "Vračamo se v lepo realnost. Sezona se nadaljuje in hitro moramo začeti nabirati točke, ki nam trenutno manjkajo na lestvici. Približati se moramo mestom, ki si jih želimo. Izzivov nam ne sme manjkati in naredili bomo vse, da bi za nadaljevanje sezone ohranili izredno visoko motivirano ekipo," opozarja Elsner, ki ve, da Radomlje, Aluminij in še nekateri v prvi slovenski ligi zagotovo ne bodo takšen motivacijski magnet, kot je bil prestižni londonski klub. Njegova naloga bo, da spremeni tako mišljenje svoje čete.

Poseben večer za West Ham

Veliko bolj zadovoljen je bil s predstavo svojih izbrancev Slaven Bilić. "To je bila za nas posebna tekma, prva na našem novem štadionu. Igrali smo dober nogomet, nekaj povsem drugega kot v Sloveniji," je začel nekdanji hrvaški selektor.

Hiter Senegalec je povsem porezal krila Domžalčanom. | Foto: Hiter Senegalec je povsem porezal krila Domžalčanom.

"Hiter zadetek nam je olajšal stvari in mislim, da smo se zasluženo uvrstili naprej. Pritiskali smo vseh 90 minut in pokazali nekaj odličnih akcij. Zadovoljen sem s tem, kako se je ekipa branila in kako napadala. Mislim, da je za nami uspešna noč, po kateri smo lahko vsi zadovoljni," je dodal Hrvat na klopi kladivarjev. Še pred začetkom novinarske konference po tekmi je sožalje izrekel NK Maribor, ki je v tragični torkovi prometni nesreči izgubil dva mlada perspektivna nogometaša.

Ne spreglejte