Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper Mladen Rudonja

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 16.38

8 let

Posledica kranjske katastrofe: Bračun ni več trener

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iz vrst Luke Kopra so sporočili, da Milivoje Bračun ni več trener članskega moštva. Do nadaljnjega bosta treninge koprskega prvoligaša vodila Slaven Čuček in Mladen Rudonja.

Koper je bil pred začetkom sezone kandidat za sam vrh, trenutno pa je na četrtem mestu s kar 14 točkami zaostanka za vodilnim Mariborom in petimi za drugouvrščeno Olimpijo, kar je seveda manj, kot so pristaši obalnega prvoligaša pričakovali. Še pred tremi krogi je bil na drugem mestu, potem pa začel nizati neuspehe. Najprej remi z Aluminijem (0:0), nato poraz proti Mariboru (2:3) in v nedeljo še polom v Kranju. Proti do zadnjega kroga zadnjeuvrščenemu moštvu je izgubil kar z 0:4. Že takoj po porazu je bilo jasno, da se je trenerski stolček Milivoja Bračuna močno zamajal, dan po tekmi pa je postalo znano, da je bil kranjski potres tako močan, da je bil za hrvaškega trenerja usoden.

Že v ponedeljek dopoldne se je sestal upravni odbor kluba, ki je sprejel odločitev o prekinitvi pogodbe z izkušenim trenerjem na predlog Mladena Rudonje, vodje stroke koprskega prvoligaša. Ta bo skupaj z dosedanjim pomočnikom prvega trenerja Slavenom Čučkom do nadaljnjega tudi vodil treninge državnih prvakov iz leta 2010.

Iz vodstva kluba so hkrati sporočili, da so že opravili prve pogovore z morebitnimi kandidati za vročo koprsko klop. Koprčane že konec tedna čaka nov prvenstveni obračun, na Bonifiki se bodo pomerili z Domžalami. Prav zanimivo bo videti, kdo bo nov trener, če do takrat sploh že bo kdo.

Končal tudi tretji koprski mandat

Bračun, katerega prihodnost na klopi Kopra je bila negotova že nekaj časa, je tako zaključil še tretji mandat na klopi koprskega prvoligaša. Zadnjega je začel avgusta lani, ko je nasledil Vlada Badžima. V prvenstvu je bil ob koncu sezone četrti, v pokalu pa izpadel že v četrtfinalu, ko ga je presenetil drugoligaš Šenčur. Tokrat je na klopi Kopra zdržal dobro leto. Pred tem je bil trener Kopra že leta 2006, a zgolj pol leta, na Bonifiki pa deloval že leta 2002.

Koper sicer ni edini slovenski klub, ki ga je vodil. Leta 2004 je bil trener Olimpije.

Ne spreglejte