Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
10.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Claudio Ranieri Leicester City Jamie Vardy Liverpool Riyad Mahrez

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 10.22

7 let, 12 mesecev

Poskrbel za največjo otoško senzacijo, zdaj želi, da ne poletijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Leicester Cityja vztrajajo na vrhu angleškega prvenstva tudi po porazu v Liverpoolu. V torek jih čaka nov vrhunec, derbi proti Manchester Cityju. Trener Claudio Ranieri ostaja miren.

Lisice so v soboto na slovitem Anfieldu izgubile šele drugič v 18 nastopih, visok poraz najbližjega zasledovalca Arsenala v Southamptonu pa jih je ohranil na vrhu angleške razpredelnice.

Prvič po maju na tekmi niso dosegli zadetka, v premier league pa so izgubili prvič po treh mesecih. ""Prej ali slej smo morali tudi izgubiti. Liverpool si je zaslužil zmago. Poraz nas ne skrbi. Želeli smo zmagati, a vsakič ti res ne more uspeti,"" je mirno pojasnjeval Claudio Ranieri, ki se trudi na vse pretege, da njegovi varovanci po senzacionalnem jesenskem delu ne bi poleteli ter izgubili stika z realnostjo.

Naj igrajo nogomet in ne skrbijo

Osnoven cilj pred sezono je bil obstanek med najboljšimi, po prvem delu sezone pa se jih nasmiha krčevit boj za nastop med evropsko elito, v ligi prvakov. Največji optimisti so prepričani, da bi lahko vodilni položaj zadržali do konca sezone in tako poskrbeli za presenečenje, o katerem bi se govorilo še desetletja.

"O naslovu prvaka lahko sanjamo. Smo dobro pripravljeni in v dobrem položaju, osvojili smo že 38 točk. Želim si le, da bi moji igralci pri tem uživali. Ne vem, zakaj so v dvoboj v Liverpoolu vstopili tako živčno in nezbrano. Naj igrajo nogomet in ne skrbijo. Če izgubiš, pač izgubiš. To je nogomet," je izpovedal željo, da vodilni položaj njegovih igralcev ne bi vrgel s tira. Želi, da bi bili sproščeni, kar pa bo v obdobju, ko se merijo z najboljšimi – v torek bodo gostili Manchester City –, vse prej kot lahko.

To bo fantastičen preizkus

Italijanski strateg, ki je pred tedni z domačo zmago nad Chelseajem poskrbel za neslaven konec Joseja Mourinha pri londonskih modrih, se vneto pripravlja na torkov spopad z bogatim Cityjem.

"Zdaj je pomembno, da si hitro povrnemo energijo. Zlasti v psihološkem smislu, saj nas čaka nova velika tekma. To bo ogromen izziv," je napovedal torkovo poslastico, derbi 19. kroga angleškega prvenstva, ko bo v Leicesterju gostoval tretjeuvrščeni Manchester City. Za vodilno Rainerijevo četo zaostaja le tri točke. "City bo nov fantastičen preizkus," je 64-letni Italijan naznanil v mikrofon televizijske postaje Sky Sports.

Ne spreglejte