Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 12. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Jasmin Mešanović NK Maribor NK Maribor NK Domžale Igor Bišćan Rok Vodišek Aljaž Ivačič naj gol

Petek, 1. 12. 2017, 15.50

6 let, 5 mesecev

Poškodba Aljaža Ivačiča

V Mariboru le ni šlo brez žrtev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Maribor Olimpija Aljaž Ivačič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na nedeljski derbi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo gostovali v Domžalah. Trener Igor Bišćan ne bo mogel računati na vratarja Aljaža Ivačiča, ki se je poškodoval na sredini tekmi z Mariborom. Napovedal je, da se bo med vratnici vrnil Nejc Vidmar.

Olimpija je drago plačala remi v Ljudskem vrtu (1:1), ki jo je popeljal v polfinale pokala Slovenije. Vratar Aljaž Ivačič, na katerega je trener Igor Bišćan resno računal in ga v zadnjih tednih redno uvrščal v začetno enajsterico, si je poškodoval koleno. V drugem polčasu dvoboja z Mariborom jo je skupil po štartu napadalca Maribora Jasmina Mešanovića. Obležal je na zelenici, a po zdravniški skrbi dvoboj le odigral do zadnjega sodnikovega piska. Dodatne preiskave so pokazale, da si je poškodoval vez v kolenu.

Bišćan bo v ogenj poslal Vidmarja

Jesenski del je končal tudi Jasmin Mešanović. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jesenski del je končal tudi Jasmin Mešanović. Foto: Žiga Zupan/Sportida Na srečo kolenske vezi 23-letnega Ljubljančan niso strgane, tako da bo prisilno počival le na dveh tekmah. S tem je že končal letošnje nastope, podobna usoda pa je pri vijolicah, zanimivo, doletela tudi napadalca Mešanovića, brez katerega ne bi bilo poškodbe čuvaja mreže Olimpije.

Zmaji bodo do konca jesenskega dela odigrali še tekmi z Domžalami (v gosteh) in Celjem (doma), nato pa bo napočil čas za zimski premor. Ivačič bo na voljo trenerju Bišćanu za priprave na spomladanski del, ki ga želijo zmaji dočakati na prvem mestu.

''V Domžalah bo branil Nejc Vidmar. Dobro je, da z nami trenira že dva tedna in da je ujel kakršno tako formo,'' je prepričan, da bo nekdanji prvi vratar Domžal kos nalogi na štadionu, ki ga pozna kot lastno dlan.

Nejc Vidmar se bo vrnil na vrata Olimpije ravno na tekmi proti nekdanjemu klubu. Mlajši stanovski kolega Rok Vodišek ima še vedno poškodovano ramo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nejc Vidmar se bo vrnil na vrata Olimpije ravno na tekmi proti nekdanjemu klubu. Mlajši stanovski kolega Rok Vodišek ima še vedno poškodovano ramo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kronaveter ne razmišlja več oo bolečinah

Rok Kronaveter je velik adut Igorja Bišćana v nadaljevanju sezone. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rok Kronaveter je velik adut Igorja Bišćana v nadaljevanju sezone. Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija bo v nedeljo poskušala zadržati vodilni položaj na lestvici, Rok Kronaveter pa se bo poskušal vpisati med strelce že na tretji zaporedni tekmi.

''Dve tekmi, na katerih sem začel od prve minute, sta se  iztekli po najboljšem scenariju tako zame kot za klub. Najbolj pomembno je, da nimam težav z nogo in da lahko razmišljam le o nogometu, ne pa o bolečinah. Upam, da zdržim do konca, nato pa se še bolje pripravim na spomladanski del,'' je izrazil željo izkušeni Mariborčan v vrstah Olimpije.

Trener Bišćan je nestrpno čakal njegovo vrnitev. Kronavetra ima za enega od vodilnih igralcev, ki bi lahko Olimpijo zadržali na vrhu. Tudi v nedeljo?

''Pričakujem težko tekmo. Zelo spoštujem Domžale. Vedno sem poudarjal, da so po kakovosti takoj za nami in Mariborom ter da tako visok zaostanek ni realen,'' opozarja Zagrebčan, da jim lahko Domžalčani napravijo veliko težav. Podobno kot v Stožicah, ko je Olimpija stežka, zadetek je dosegel kapetan Branko Ilić, zmagal z 1:0.

Pet najlepših zadetkov 17. kroga:

Ne spreglejte