Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2016,
20.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Dalibor Volaš Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Celje

Sobota, 24. 9. 2016, 20.55

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Celje

Celjani po mojstrovini Volaša ujeli Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Robert Pevnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1. Zmagoviti zadetek je v 24. minuti po natančnem prostem strelu dosegel Dalibor Volaš, Celjani pa so po točkah ujeli Novogoričane.

Novogoričani so na peti domači tekmi v sezoni prvič oddali točke. Te so dobili Celjani, ki so po zaslugi Daliborja Volaša prišli do pete prvenstvene zmage in točkovnega izenačenja z današnjim tekmecem v sredini lestvice. Gorica ima sicer tekmo manj.

Po mirnem uvodu so prvi strel sprožili domači, in sicer je poskusil Matija Škarabot, a je Matjaž Rozman žogo odbil čez gol. Dve minuti zatem je zaradi poškodbe moral iz igre Tadej Vidmajer, zamenjal ga je Anej Lovrečič.

V 24. minuti so gosti povedli. Po prekršku nad Irfanom Hadžićem je Dalibor Volaš izvedel prosti strel s približno 25 metrov, žogo poslal čez živi zid in mimo Grege Sorčana v mrežo za 1:0. Pet minut zatem so imeli priložnost tudi gostitelji, Sandi Arčon je namreč že preigral Rozmana in žogo poslal proti mreži, a jo je z golove črte izbil Janez Pišek.

Gorica pritiskala, Celjani so se ubranili

Dalibor Volaš je dosegel drugi zadetek v tej sezoni. | Foto: NK Celje Dalibor Volaš je dosegel drugi zadetek v tej sezoni. Foto: NK Celje V drugem polčasu je bila Gorica tista s prevlado na igrišču, v 47. minuti sta neuspešno poskusila Dejan Žigon in Andrej Kotnik, Žigon je poskusil tudi v 50. minuti, ko je meril mimo leve vratnice celjskega gola, tri minute zatem pa se je za strel s 30 metrov odločil Miha Gregorič, toda Rozman je žogo odbil.

Gosti so v 77. minuti prek Volaša sicer še enkrat zagrozili, z glavo je meril malce previsoko, toda po večini so bili Primorci tisti, ki so pritiskali, a ob zbrani obrambi domačih niso našli poti do izenačenja.

Novogoričani bodo v 12. krogu v nedeljo gostovali pri Radomljah, še prej, v sredo, pa jih čaka zaostala tekma 9. kroga proti Kopru. Celjani bodo v 12. krogu v soboto gostili Aluminij.

Gorica : Celje 0:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 700, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Prelog (Preddvor).

Strelec: 0:1 Volaš (24.).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Kotnik (od 76. Nagode), Kapić, Arčon, Grudina, Žigon (od 63. Burgić), Kavčič, Humar (od 87. Franciosi), Jogan.

Celje: Rozman, Vidmajer (od 19. Lovrečič), Travner, D. Hadžić, Džinić, Čirjak (od 73. Glavaš), Pišek, Pungaršek, Podlogar, Volaš, I. Hadžić (od 60. Požeg Vancaš).

Rumeni kartoni: Arčon, Kapić, Grudina, Burgić; Džinić.

Ne spreglejte