Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2016,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 31. 7. 2016, 20.50

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Celjani brez težav osvojili Kidričevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Celja so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Aluminij s 4:2 (1:1).

Po treh letih so gledalci v Kidričevem na svojem stadionu spet lahko spremljali prvoligaški nogomet, saj so nogometaši Aluminija prvi dve tekmi letošnjega državnega prvenstva igrali v gosteh. Praznih rok so ostali tako v Novi Gorici kot v Kopru, obakrat pa so ostali brez doseženega zadetka. Na drugi strani so Celjani po minimalnem porazu proti Olimpiji v uvodnem krogu na domačem igrišču z zadetkom Lovra Čirjaka premagali Gorico, vendar so po tej tekmi ostali brez svojega kapetana Danijela Miškića, ki je odšel v vrste aktualnih slovenskih državnih prvakov, prvič pa je zanje v prvi postavi zaigral povratnik v njihovo ekipo Anej Lovrečič. Povratnik v celjsko ekipo je bil ob polčasu sicer zamenjan, toda njegova ekipa je prišla do zanesljive in zaslužene zmage, predvsem glede na prikazano igro v drugem polčasu.

Tekma se je začela v neugodnih vremenskih razmerah, z močnim dežjem in vetrom, prvi pa je proti vratom streljal Denis Vezjak, vendar gostujoči vratar Matic Kotnik ob njegovem poskusu ni imel večjih težav. Tri minute pozneje so prvi nevarni napad izvedli Celjani, vendar je Matej Podlogar po podaji z leve strani na drugi vratnici iz ugodnega položaja streljal mimo vrat. V 20. minuti je bil v obetavni akciji po desni strani Žiga Kous, ki se je namesto strela proti vratom domačih odločil za podajo, kar Celjanom ni prineslo želenega vodstva.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili bolj aktivni gostje, kar jim je v 29. minuti, v obdobju, ko je dež nekoliko pojenjal, prineslo prvi zadetek. V kazenski prostor domače ekipe je podal Kous, v skoku je bil najvišji Irfan Hadžić, ki je premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Po prejetem zadetku so se domači nogometaši le prebudili in so do odhoda na zaslužen odmor močno pritisnili proti vratom Celjanov. Strele Roberta Kureža, Nemanje Jakšića in Lovra Bizjaka je Kotnik še ukrotil, ne pa tudi strela Josipa Zebe, ki je s strelom z glavo zatresel mrežo Celjanov v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Robert Pevnik je bil s prikazanim svojih varovancev več kot zadovoljen. | Foto: Robert Pevnik je bil s prikazanim svojih varovancev več kot zadovoljen.

Če se je začetek prvega polčasa zaznamoval močan naliv, so drugega zaznamovali trije zadetki v osmih minutah. Najprej je za hladen tuš v domači ekipi s strelom z roba kazenskega prostora, nekoliko z desne strani, še drugič poskrbel Irfan Hadžić, zasluge za zadetek je imel tudi Podlogar. Toda že v svojem prvem napadu potem, ko so krenili s sredine igrišča, so Kidričani izid izenačili. Za strel od daleč se je odločil Kurež, tokrat pa je bil nemočen tudi celjski vratar Kotnik. S tem pa zadetkov še ni bilo konec, kajti v 53. minuti je po podaji Marina Glavaša v polno zadel še Lovre Čirjak, ki je s 15 metrov premagal slabo postavljenega 19-letnega Janžekovića.

Varovanci trenerja Bojana Špehonje se tudi po svojem tretjem rezultatskem zaostanku niso predali, vendar v 60. minuti Žiga Škoflek ob svojem prodoru ni bil dovolj odločen. Tako kot tudi ne Glavaš v 68. minuti pred domačimi vrati. Bližje zadetku je bil šest minut pozneje Bizjak, izkazal pa se je Kotnik, ki je žogo odbil v kot. Kar ni uspelo domačim nogometašem, je v 77. minuti Glavašu, ki je tako dosegel še četrti zadetek za celjsko ekipo, spet pa bi lahko bolje posredoval mladi Janžeković. S tem je bilo konec upov za Kidričane, ki so se sprijaznili s porazom, da bi prišli vsaj do prve točke v letošnji sezoni.

V prihodnjem krogu bo Aluminij v soboto, 6. avgusta, igral z Radomljami v gosteh, Celjani pa bodo istega dne gostovali v Kopru.

Aluminij : Celje 2:4 (1:1)

Športni park Aluminij, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače), Kordež (Kordež).

Strelci: 0:1 I. Hadžić (29.), 1:1 Zeba (45.), 1:2 I. Hadžić, 2:2 Kurež (49.), 2:3 Čirjak (53.), 2:4 Glavaš (77).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić (od 85. Florjanc), Turkalj, Zeba, Vezjak, Krljanović (od 71. Brodnjak), Vrbanec, Rogina, Bizjak, Kurež, Škoflek (od 64. Tahiraj).

Celje: Kotnik, Kous, Klemenčič (od 76. Džinić), D. Hadžić, Travner, Šporn, Lovrečič (od 46. Pišek), Glavaš, Podlogar, Čirjak, I. Hadžić (od 66. Pungaršek).

Rumeni kartoni: Brodnjak; Lovrečič, Kous.
Rdeč karton: /.

Ne spreglejte