Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Nedelja, 21. 5. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Domžale (0:0)

Domžalčani prejeli evropsko vozovnico na Štajerskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Domžale Krka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija in Domžal so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Aluminij je niz neporaženosti podaljšal na pet tekem. Z zmago bi se povzpel celo na sedmo mesto, a domžalskega vratarja ni znal premagati, tako da ostaja deveti. Ima pa le točko zaostanka za osmim Krškim in dve za sedmim Rudarjem. V zadnjem krogu pa ga čaka težko delo na gostovanju v Ljubljani, medtem ko bo Rudar gostil Radomlje, Krško pa bo gostovalo v Mariboru. Na drugi strani so bolj zadovoljni v Domžalah, saj so izpolnili cilj pred sezono in se spet uvrstili v evropska tekmovanja.

Vratarja nista imela veliko dela

Nogometaši ene in druge ekipe v prvem polčasu niso pokazali prav veliko zaključnih strelov, vratarja Matija Kovačič in Dejan Milić posledično nista imela veliko dela. Še najbolj nevarni so bili domači v 33. minuti, ko je po prodoru Milana Kocića do strela s 16 metrov prišel Sanin Muminović in za malo zgrešil cilj.

V uvodu drugega dela so gledalci spremljali malce živahnejšo predstavo, v 61. minuti pa so bili gostitelji celo blizu vodstva, ko je s 25 metrov sprožil Mihael Rebernik in zatresel prečko. Deset minut pozneje je na drugi strani iz bližine streljal Elvis Bratanović, vratar Kovačić je žogo z izvrstnim posredovanjem odbil in čeprav so bili gosti prepričani, da je žoga prešla golovo črto, se sodniki s tem niso strinjali.

Elvis Bratanović bi skoraj zatresel mrežo Aluminija. | Foto: Vid Ponikvar Elvis Bratanović bi skoraj zatresel mrežo Aluminija. Foto: Vid Ponikvar

V 84. minuti je domači vratar Kovačič moral posredovati še po strelu Jana Repasa, ki je poskusil v kazenskem prostoru, minuto zatem pa je na drugi strani streljal Muminović, nogo je podstavil Zeni Husmani, žoga pa je zletela le malo mimo leve vratnice.

Aluminij bo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostoval v Ljubljani, Domžale pa bodo gostile Celje.

Aluminij : Domžale 0:0

Športni park, gledalcev 250, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj) in Vidali (Gračišče).

Aluminij: Kovačič, Petrović, Kramer (od 62. Škoflek), Vrbanec (od 67. Mesec), Bizjak, Muminović, Zeba, Turkalj, Rebernik (od 78. Tahiraj), Jakšić, Kocić.

Domžale: Milić, Brachi, Vetrih, Firer (od 71. Bratanović), Repas, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Franjić (od 56. Matjašič), Majer (od 78. Žužek), Husmani.

Rumeni kartoni: Petrović, Jakšić; Franjić.
Ne spreglejte