Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 10. 2008,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 14.15

8 let

Popravna izpita za PSV in Marseille

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drevi bosta v 2. krogu nogometne lige prvakov odigrani tudi tekmi v skupini D. Liverpool in Atletico, ki sta v uvodnem krogu navdušila v gosteh, bosta tokrat v vlogi gostiteljev.

Petkratni evropski prvaki bodo nizozemske goste pričakali na krilih dragocene zmage v Marseillu (2:1). PSV bo drevi v ligi prvakov na Anfieldu gostoval že tretjič. Doslej je ostal dvakrat praznih nog (0:2 in 0:1), sodeč po imenitnih predstavah Liverpoola v zadnjem obdobju pa bo stežka prekinil tradicijo tudi v tretjem poizkusu. Sobotni mestni derbi z Evertonom sta v taboru "rdečih" zaradi zdravstvenih težav izpustila Javier Mascherano in Yossi Benayoun, ki naj bi za dvoboj proti moštvu iz Eindhovna že kandidirala, zaradi poškodbe reber pa je "dokončno" izpadel švicarski branilec Philipp Degen. Trener Rafael Benitez se zaveda nevarnosti, da bi njegovi izbranci podcenjevali goste, ki so bili v uvodnem srečanju nadigrani s strani Atletica. Bo tako kot proti Evertonu znova v ospredju španski napadalec Fernando Torres?

Trener PSV-ja Huub Stevens je konec tedna dočakal tretjo prvenstveno zmago v štirih nastopih, s katero je ohranil drugo mesto na lestvici. Za vodilnim Groningenom zaostaja le točko. Izbranci nekdanjega stratega Schalkeja so se morali proti Volendamu pošteno potruditi, da so osvojili tri točke. Srečanje je izpustil nizozemski reprezentant Ibrahim Afellay, ki bo zaradi poškodbe prsta na nogi počival tudi na Otoku. Nizozemci po porazu z Atleticom ne smejo nič več prepustiti naključju. V Liverpoolu želijo ostati neporaženi …

Številne poškodbe v taboru Atletica predstavljajo vodo na mlin gostom iz Marseilla, ki so v uvodnem nastopu ostali brez točk na Velodromu. Pa čeprav so proti Liverpoolu že prešli v vodstvo … Trener "rdeče-belih" Javier Aguirre, ki si je v Eindhovnu smelo izklesal pot do prepričljive zmage, je pred prvim domačim nastopom Atletica v skupinskem delu lige prvakov po dolgih enajstih letih ostal brez številnih adutov. Zaradi poškodb ne bodo nastopili Diego Forlan, Simao, Giourkas Seitaridis in Pablo Ibanez, vprašljiv je tudi nastop Portugalca Manicheja. Po prestani kazni se vračata Maxi Rodriguez in Mariano Pernia, nared naj bi bil tudi John Heitinga. "Naš cilj je zmaga. Čeprav nam manjka kar nekaj igralcev, se moramo zanesti na našo klop. S pomočjo domačega občinstva lahko osvojimo vse tri točke," je izpostavil mehiški strateg.

Nogometaši Marseilla so v zadnjih petih nastopih (tako doma kot v Evropi) zadeli v polno le trikrat. Kaj slab obet pred gostovanjem v "temperamentnem" Madridu, kjer bosta manjkala poškodovana Elliot Grandin in Julien Rodriguez, po drugi strani pa bosta ponovno nared Ronald Zubar in Bakari Kone. Vprašljiva sta nastopa Boudewijna Zendena in Modesteja M'Bamija. Trenerja sredinih tekmecev sta se na zelenici srečala že pred 22 leti. Takrat sta Eric Gerets in Aguirre na svetovnem prvenstvu v "deželi aztekov" branila barve Belgije in Mehike. Zmagali so gostitelji "mundiala" …

Ne spreglejte