Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2023,
20.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Borussia Dortmund Marcel Sabitzer nogometna tržnica Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Ponedeljek, 24. 7. 2023, 20.30

9 mesecev, 1 teden

NOGOMETNA TRŽNICA, 24. JULIJ

Mbappeju naj bi ponujali rekordno vsoto denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Kylian Mbappe | Kje bo kariero nadaljeval Kylian Mbappe? | Foto Reuters

Kje bo kariero nadaljeval Kylian Mbappe?

Foto: Reuters

Savdski nogometni klub Al-Hilal naj bi se vključil v bitko za francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja in njegovemu klubu PSG dal uradno ponudbo. Kot poroča strokovnjak za prestope Fabrizio Romano, naj bi pri savdskem klubu za 24-letnega napadalca ponudili rekordnih 300 milijonov evrov. Nemški nogometni velikan Bayern pa je danes sporočil, da se bo Marcel Sabitzer preselil k tekmecu v bundesligi Dortmundu. 

Kyliann Mbappe ima sicer pogodbo s PSG do 30. junija 2024, a je pred kratkim izjavil, da pogodbe s francoskim prvakom ne želi podaljšati. Če pri PSG svojega najboljšega napadalca ne želijo iz rok izpustiti kot prostega igralca, bi ga klub namreč moral prodati v tem poletnem ali prihajajočem zimskem prestopnem roku.

Vendar pa naj bi Mbappe že nakazal, da želi izpolniti svojo pogodbo v Parizu. Najdražji prestop v profesionalnem nogometu doslej je bil prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone v PSG leta 2017. Takrat je prestop znašal 222 milijonov evrov.

Marcel Sabitzer bo po novem nosil dres Borussie Dortmund. | Foto: Reuters Marcel Sabitzer bo po novem nosil dres Borussie Dortmund. Foto: Reuters Sabitzer iz Bayerna v Dortmund

Nemški nogometni velikan Bayern je danes sporočil, da se bo Marcel Sabitzer preselil k tekmecu v bundesligi Dortmundu. Nazadnje je sicer 29-letni avstrijski vezist kot posojeni nogometaš igral za Manchester United, v Dortmundu bo ostal naslednje štiri sezone.

V München je prišel leta 2021 iz Leipziga, v dresu Bayerna je odigral 54 tekem in dosegel dva gola, osvojil pa en naslov nemškega prva in eno superpokalno lovoriko. Z Unitedom pa je v zadnji sezoni osvojil ligaški pokal.

Prestop je potrdil tudi Dortmund, kjer bo Sabitzer podpisal pogodbo do junija 2027. Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je vrednost prestopa med nemškima kluboma med 15 in 20 milijoni evrov.

Preberite še:

Alex Telles
Sportal Brazilec bo znova združil moči z Ronaldom
Ne spreglejte