Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2022,
12.07

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Katar 2022 ZDA svetovno nogometno prvenstvo

Sobota, 22. 10. 2022, 12.07

1 leto, 6 mesecev

žreb svetovnega prvenstva v nogometu za ženske

Ponovitev finala že v skupini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ZDA nogomet SP 2019 | Naslov prvakinj bodo branile Američanke, ki se bodo že v skupini pomerile z zadnjimi finalistkami Nizozemkami. | Foto Guliverimage

Naslov prvakinj bodo branile Američanke, ki se bodo že v skupini pomerile z zadnjimi finalistkami Nizozemkami.

Foto: Guliverimage

V Aucklandu na Novi Zelandiji so danes izžrebali skupine za žensko svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bosta skupaj organizirali Avstralija in Nova Zelandija. Branilke naslova Američanke se bodo v skupini E med drugimi pomerile z Nizozemsko, Angležinje pa bodo kot evropske prvakinje nastopile v skupini D z Dansko, Kitajsko in eno od kvalifikantk.

Štirikratne svetovne prvakinje Američanke bodo poskušale osvojiti tretjo zaporedno lovoriko, v skupini E pa se bodo pomerile z Nizozemsko, Vietnamom in zmagovalkami kvalifikacijskega turnirja v skupini A.

Pred štirimi leti v Franciji so Američanke naslov osvojile, potem ko so v finalu v Parizu pred 57.900 gledalci z 2:0 ugnale prav Nizozemsko. V skupini E se bosta ZDA in Nizozemska pomerili 27. julija v Wellingtonu.

Aktualnim evropskim prvakinjam Angležinjam je ples kroglic namenil skupino D z Dansko, Kitajsko in zmagovalkami kvalifikacijskega turnirja v skupini B.

Dvakratne zmagovalke na svetovnem prvenstvu, Nemke, bodo dejavne v skupini H z Marokom, Kolumbijo in Južno Korejo, Norvežanke, svetovne prvakinje leta 1995, pa bodo igrale v skupini A z Novo Zelandijo, Filipini in Švico. Druge domačinke bodo nastopile v skupini B s Kanado, Irsko in Nigerijo.

Ene izmed favoritinj, Španke, bodo bržčas tudi s trenutno poškodovano najboljšo igralko na svetu, Alexio Putellas, igrale v skupini C z Japonsko, ki je osvojila SP leta 2011, ter Kostariko in Zambijo. Vedno močna Francija je v skupini F z Jamajko, Brazilijo in zmagovalkami kvalifikacijskega turnirja v skupini C.

Finale bo gostil Sydney

Deveto svetovno prvenstvo za ženske bo na sporedu med 20. julijem in 20. avgustom prihodnje leto s finalom v Sydneyju. Prvič pa bo nastopilo 32 reprezentanc. Do zdaj je znanih 29 udeleženk, preostale tri bo dal poseben turnir desetih reprezentanc med 18. in 23. februarjem prihodnje leto na Novi Zelandiji.

V kvalifikacijski skupini A so Portugalska, ki čaka na boljšega iz dvoboja med Kamerunom in Tajsko, v skupini B se bodo Čilenke pomerile z boljšim iz obračuna med Senegalom in Haitijem, v skupini C pa bo zadnje udeleženke dal turnir reprezentanc Tajvana, Paragvaja, Papue Nove Gvineje in Paname.

Svetovno prvenstvo za ženske 2023 (Avstralija/Nova Zelandija):

- skupina A: Nova Zelandija, Norveška, Filipini, Švica;
- skupina B: Avstralija, Irska, Nigerija, Kanada;
- skupina C: Španija, Kostarika, Zambija, Japonska;
- skupina D: Anglija, Danska, Kitajska, kvalifikant (skupina B);
- skupina E: ZDA, Vietnam, Nizozemska, kvalifikant (skupina A);
- skupina F: Francija, Jamajka, Brazilija, kvalifikant (skupina C);
- skupina G: Švedska, Južna Afrika, Italija, Argentina;
- skupina H: Nemčija, Maroko, Kolumbija, Južna Koreja.

Ne spreglejte