Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
21.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Bastian Schweinsteiger Manchester United Jose Mourinho Luke Shaw

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 21.05

6 let, 6 mesecev

Ponedeljkovo presenečenje na treningu rdečih vragov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Nemški nogometni as Bastian Schweinsteiger se je na presenečenje vseh v ponedeljek vrnil na trening prve ekipe Manchester Uniteda.

Že odkar je Jose Mourinho letos poleti prevzel vajeti Uniteda, Nemec ni v njegovih načrtih in ga je prekrižal, še preden se je sezona začela. Najprej je priljubljenemu Schweiniju prepovedal treninge s prvo ekipo, priložnosti za nabiranje igralne kondicije pa ni dobil niti v rezervni ekipi. Svojo telesno pripravo je vzdrževal v lastni režiji in zdelo se je, da vsi le čakajo, kdaj bo Schweinsteiger dejal, da je dovolj, in odšel drugam.

Kaj to pomeni?

V ponedeljek se je na treningu prve ekipe na Carringtonu zgodilo veliko presenečenje. Tam se je namreč pojavil tudi že odpisani Nemec. Začela so se ugibanja, kaj to pomeni, a pravega odgovora na to vprašanje za zdaj še ni. Več o tem bo pred četrtkovo tekmo v ligi Europa proti Fenerbahčeju zagotovo povedal ravno Mourinho, že zdaj pa je jasno, da Schweinsteiger v Istanbulu ne bo nastopil, saj ni prijavljen za nastope v tem evropskem tekmovanju.

"Počutim se odlično. Ekipa je v dobrem stanju, rezultati sledijo," je po prvem stiku s prvo ekipo v tej sezoni povedal navdušeni Schweinsteiger, ki je v United prišel poleti 2015 in za rdeče vrage v lanski sezoni, ko je ekipo še vodil nizozemski strateg Louis Van Gaal, odigral 31 tekem in dosegel en zadetek. Pogodba z rdečimi vragi ga veže vse do junija leta 2018.

Veseli tudi soigralci

"Da se vrača v prvo ekipo, smo izvedeli pred dnevi. Lepo ga je spet videti. Ima velik vpliv v slačilnici in tudi na igrišču, sploh na nas mlajše igralce. Res je nekaj posebnega. To je velik plus za nas, saj gre za zelo kakovostnega igralca. Res smo veseli, da se je vrnil," je vrnitev 32-letnega Nemca komentiral Luke Shaw.

Šele na osem mestu

Manchester United je za štiri okrepitve zapravil kar 185 milijonov evrov, kar 105 za Paula Pogbaja, a to se na igri zvezdnikov iz Manchestra ne pozna. Šoki sledijo iz tedna v teden, rdeči vragi pa so na prvenstveni lestvici angleške premier lige šele na osmem mestu. Ob štirih zmagah imajo še tri remije in poraze.

Ne spreglejte