Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 3. 2015,
7.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Džengis Čavušević

Petek, 6. 3. 2015, 7.10

6 let, 6 mesecev

Ponedeljek, ki ni nasmejal Slovencev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skoraj vsi slovenski legionarji so v ponedeljek izgubili. Josip Iličić in Jasmin Kurtić v Rimu, Dejan Lazarević v Torinu, Krhinova Cordoba pa z Getafejem. Neporažen je ostal le Dalibor Stevanović.

Samir Handanović: Inter je v nedeljskem večernem spopadu 26. kroga italijanskega prvenstva remiziral v Neaplju (2:2). Čeprav se je po 63 minutah znašel v nehvaležnem položaju, Napoli je imel v žepu že vodstvo z 2:0, je vseeno zmogel preobrat in ostal neporažen. Zadetka za izenačenje sta prispevala Argentinca. Rodrigo Palacio je znižal zaostanek v 72. minuti, tri minute pred koncem rednega dela pa je Mauro Icardi z drzno "panenko" z bele točke postavil končni rezultat.

Milančani so bili po tekmi zelo hvaležni slovenskemu vratarju, da je dolgo časa zadržal mrežo nedotaknjeno. V prvem polčasu je Napoli nadigral Mancinijevo četo, a je izkušeni Ljubljančan ustavil vse strele. Prislužil si je visoko oceno, pri strelih Mareka Hamšika (z glavo) in Gonzala Higuaina (z razdalje) pa je bil nemočen. Handanović je branil vso tekmo in vknjižil 25. prvenstveni nastop v tej sezoni. Inter je na osmem mestu, za tretjeuvrščenim Napolijem in ligo prvakov pa še vedno zaostaja deset točk.

Jan Oblak: Atletico Madrid v nedeljskem večernem derbiju ni izkoristil prednost domačega igrišča. V obračunu za tretje mesto je na štadionu Vicente Calderon remiziral z Valencio (1:1). Dolgo časa je kazalo na zmago španskih prvakov. Z 1:0 je vodil vse do 78. minute, ko je remiziral 22-letni nemški reprezentant Shkodran Mustafi. Tako prednost Atletica pred netopirji ostaja zelo tesna, Madridčani imajo točko več od nekdanjega Zahovićevega kluba, za vodilno Barcelono pa zaostajajo sedem točk. Škofjeločan je ponovno zaman čakala na krstni nastop v španskem prvenstvu. Brez nastopa ostaja tudi po 26. krogu, saj je ponovno dobil prednost Miguel Angel Moya. Tako je minilo že 40 dni, odkar je Oblak nazadnje branil za Atletico. To je bilo na povratni četrtfinalni pokalni tekmi z Barcelono, ki so jo Katalonci v Madridu dobili s 3:2.

Vid Belec: Slovenski vratar se je po odhodu iz Turčije vrnil v milanski Inter, pri katerem pa ne kandidira za mesto v ekipi.

Siniša Anđelković: Palermo je na gostovanju pri Ceseni osvojil točko (0:0). Obramba gostov se je izkazala in ustavila vse nalete gostiteljev, za osvojeno točko pa je bil zaslužen tudi Kranjčan, ki ostaja obrambni steber sicilijanskega kluba. Odigral je vso tekmo in se v slovenskem obračunu na štadionu Dino Manuzzi pomeril z mlajšim rojakom Luko Krajncem. Nekdanji up Maribora je pri predzadnje uvrščeni Ceseni odigral vso tekmo in dočakal deseti nastop v tej sezoni. Anđelković jih je zbral 13 več, Palermo pa na lestvici zaseda 11. mesto.

Gregor Balažic**: Beograjski Partizan je v soboto v gosteh odpravil Donji Srem. Na štadionu Karađorđe v Novem Sadu je upravičil vlogo favorita, dva zadetka pa je dosegel prvi igralec srečanja Nemanja Kojić. Prekmurec je odigral vso tekmo, njegovi črno-beli pa so pred Crveno zvezdo zadržali prednost štirih točk.

Mišo Brečko: Kozlički so zmago pogrešali vse od konca januarja. V nedeljo so jo nazadnje le dočakali in na razprodanem štadionu RheinEnergie s 4:2 nadigrali Eintracht iz Frankfurta. Trboveljčan je izpadel iz začetne postave in ponovno obsedel na klopi, na položaju desnega bočnega branilca je ponovno dobil prednost Poljak Pawel Olkowski. Köln se je zagozdil na sredini razpredelnice, zaseda 11. mesto.

Boštjan Cesar: Chievo je v mestu ljubezni pričakal drugouvrščeno Romo in osvojil točko (0:0). Gledalci so na štadionu Marc Antonio Bentegodi zaman čakali na zadetke, so pa videli grozno poškodbo Federica Mattiella. V 19. minuti je moral zapustiti igro, zamenjal ga je slovenski reprezentant Birsa, ki je na igrišču tako združil moči s kapetanom slovenske izbrane vrste. V sodniško statistiko se je vpisal z rumenim kartonom. To je bil njegov peti v tej sezoni, klub iz Verone pa v serie A vztraja na 16. mestu.

Branko Ilić: Beograjski Partizan je v soboto v gosteh odpravil Donji Srem. Na štadionu Karađorđe v Novem Sadu je upravičil vlogo favorita, dva zadetka pa je dosegel prvi igralec srečanja Nemanja Kojić. Ljubljančan je odigral vso tekmo in ponovno združil moči z rojakom Balažicem, njegovi črno-beli pa so pred Crveno zvezdo zadržali prednost štirih točk.

Bojan Jokić**: Villarreal je v nedeljo na domačem Madrigalu odpihnil Celto iz Viga s 4:1 in ostal na visokem šestem mestu. Na lestvici za Sevillo še vedno zaostaja za točko. Kranjčan, ki zaradi poškodbe v tej sezoni sploh še ni nastopil, tudi tokrat ni kandidiral za nastop.

Dominic Maroh: Kozlički so zmago pogrešali vse od konca januarja. V nedeljo so jo nazadnje le dočakali in na razprodanem štadionu RheinEnergie s 4:2 nadigrali Eintracht iz Frankfurta. Pri zmagi je sodeloval tudi slovenski reprezentančni branilec. Sin Slovenca in Nemke je odigral vso tekmo in si prislužil mesto v najboljši enajsterici kroga, Köln pa se je zagozdil na sredini razpredelnice, zaseda 11. mesto.

Martin Milec: Standard Liege je v predzadnjem krogu rednega dela (29.) izgubil pri Mechelenu z 0:1. Dvoboj je v 38. minuti odločil Srb Dalibor Veselinović in tako spravil v slabo voljo Štajerca, ki je belgijskemu podprvaku pomagal vseh 90 minut. V 36. minuti, le dve minuti pred edinim zadetkom na srečanju je prejel rumeni karton, Standard pa je na lestvici na petem mestu. Za vodilnim moštvom Club Brugge zaostaja osem točk.

Miral Samardžić: Rijeka je na zadnji tekmi 24. kroga hrvaškega prvenstva gostovala v Zagrebu pri Lokomotivi in nesrečno ostala brez točk. Čeprav je bil Jeseničan napovedan v začetni postavi, ni kandidiral za srečanje. Kekova četa za vodilnim Dinamom zaostaja že 14 točk. S hrvaškim prvakom se bo pomerila tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Andraž Struna: PAS Giannina v nedeljo ni stopila na igrišče, a vseeno postala bogatejša za tri točke. Gostovati bi morala pri zadnjeuvrščenem klubu Niki Volos, ki je lani doživel hud udarec in ne nastopa več v grškem prvenstvu, vse tekme pa se registrirajo z zmago 3:0 v korist tekmeca. Strunov klub je po 26. krogu na visokem šestem mestu in se poteguje za naslov v Evropi.

Valter Birsa: Chievo je v mestu ljubezni pričakal drugouvrščeno Romo in osvojil točko (0:0). Gledalci so na štadionu Marc Antonio Bentegodi zaman čakali na zadetke, so pa videli grozno poškodbo Federica Mattiella. V 19. minuti je moral zapustiti igro, zamenjal ga je Primorec. V sodniško statistiko se je vpisal z rumenim kartonom, klub iz Verone pa vztraja na 16. mestu.

Goran Cvijanović*: Rijeka je na zadnji tekmi 24. kroga hrvaškega prvenstva gostovala v Zagrebu pri Lokomotivi in nesrečno ostala brez točk (0:1). Primorec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Kekova četa za vodilnim Dinamom zaostaja že 14 točk. S hrvaškim prvakom se bo pomerila tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Josip Iličić**: Fiorentina je v drugem derbiju 26. kroga italijanskega prvenstva v ponedeljek gostovala v Rimu in doživela boleč poraz. Lazio je zmagal kar s 4:0 ter prednost pred vijolicami, ki ostajajo na petem mestu, povečal na štiri točke. Kranjčan se je na Olimpicu znašel v udarni postavi in odigral 55 minut, Fiorentina pa je tako prekinila niz neporaženosti, ki je trajal 13 srečanj.

Kevin Kampl: Borussia Dortmund je v soboto remizirala v Hamburgu (0:0) in prvič po dobrem mesecu na srečanju ostala brez doseženega zadetka. Slovenski reprezentant je prebolel trebušno gripo in se vrnil na igrišče. Odigral je drugi polčas in v igri zamenjal Japonca Šindžija Kagavo. Prejel je zadovoljive ocene, njegov klub pa se je še bolj oddaljil od dna razpredelnice. Rumeno-črni so prekinili niz štirih zaporednih zmag v prvenstvu, na lestvici pa zasedajo deseto mesto. Za četrtouvrščenim Bayerjem iz Leverkusna, s katerim so vstopili v spomladanski del prvenstva, zaostajajo deset točk.

Andraž Kirm: Ciprski prvoligaš Omonia iz Nikozije je v nedeljo gostoval pri AEK v Larnaki in ostal brez točk. Čeprav je v 32. minuti prešel v vodstvo, je nato hitro prejel dva zadetka in tekmecu dovolil, da ga prehiti na tretjem mestu. Slovenski reprezentant je odigral 74 minut. V Cipru igra šest najboljših ekip po rednem delu svojo "ligo prvakov", Omonia pa za vodilnim Apoelom zaostaja deset točk.

Rene Krhin**: Cordoba je v ponedeljek v derbiju začelja ostala brez točk proti Getafeju (1:2). Čeprav je na štadionu Nuevo Arcangel računala na prednost domačega občinstva, je v izdihljajih srečanja zapravila prednost in izgubila. Vodila je do 87. minute, nato pa prejela dva zadetka. Štajerec zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje, v tem tednu pa tudi ni bil na rednih treningih. Cordoba ostaja prikovana na dno, za predzadnje uvrščeno Granado pa zaostaja štiri točke.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v drugem derbiju 26. kroga italijanskega prvenstva v ponedeljek gostovala v Rimu in doživela boleč poraz. Lazio je zmagal kar s 4:0 ter prednost pred vijolicami, ki ostajajo na petem mestu, povečal na štiri točke. Belokranjec se je na Olimpicu znašel v udarni postavi in odigral vso tekmo, Fiorentina pa je tako prekinila niz neporaženosti, ki je trajal 13 srečanj.

Dejan Lazarević: Sassuolo je v ponedeljek na najzahtevnejšem gostovanju v serie A namučil vodilno ekipo. Juventus je zmagal z 1:0 ter prednost pred Romo povečal na enajst točk, zmagoviti zadetek pa dosegel šele v 82. minuti, ko je v polno zadel francoski zvezdnik Paul Pogba. Trener Sassuola je po zadetku poslal v igro hitrega Domžalčana, ki je odigral zadnjih pet minut, a so gostje zaman naskakovali remi. Sassuolo po 26 krogih zaseda 13. mesto.

Nejc Pečnik: JEF United je v uvodnem krogu druge japonske lige z 1:0 premagal V-Varen Nagasaki. Korošec je debitiral za japonski drugoligaški klub in odigral skoraj vso tekmo, saj ga je trener zamenjal šele v sodnikovem podaljšku, ko je kot taktična zamenjava odkorakal proti klopi. Z zmago v gosteh je delo v japonski drugi ligi začel tudi slovenski trener Miloš Rus. Njegova Yokohama je ugnala Thespakusatsu Gunma z 1:0.

Rajko Rotman: Turški prvoligaš Istanbul Basaksehir se je v nedeljo doma s Konyasporjem, pri katerem je v jesenskem delu branil Vid Belec, razšel brez zadetkov. Klub iz Istanbula je v turškem prvenstvu zadržal visoko četrto mesto, Mariborčan pa je odigral prvi polčas, nato pa ga je zamenjal Brazilec Marcio Mossoro.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo je zaigral prvič leta 2015 in se v Permu z Amkarjem razšel brez zadetkov. Izkušeni slovenski reprezentant je odigral 79 minut, njegov klub pa je na ruski lestvici ohranil uvrstitev. Ostaja na 12. mestu, ki mu v tem trenutku zagotavlja obstanek.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v vedno zanimivem mestnem obračunu z Austrio, že 312. v bogati zgodovini avstrijskega klubskega nogometa, izgubil z 1:2. Krčan je prekinil fantastični niz štirih zaporednih srečanj, na katerih se je vpisal med strelce. Odigral je vso tekmo, njegovi zeleno-beli pa so zapravili prednost. V 17. minuti jih je v vodstvo popeljal Nemec Steffen Hofmann, nato pa so vijolice na štadionu Generali Arena preobrnile srečanje v svojo korist (2:1). Rapid ostaja na drugem mestu, za vodilnim Salzburgom, ki je razočaral in doma izgubil proti Altachu, pa še vedno zaostaja devet točk. Berić ostaja s 16 zadetki drugi strelec avstrijske bundeslige. WAC je v soboto izgubil pri graškem Sturmu, Tadej Trdina pa zaradi poškodbe nosa ni kandidiral za srečanje.

Roman Bezjak**: Ludogorec se je vrnil na vrh. Tesna zmaga nad sofijskim Levskim (1:0) je zadoščala za skok na prvo mesto, saj je sofijski CSKA nepričakovano doma pokleknil pred Beroejem (0:1). Korošec je odigral 89 minut, proti koncu prvega polčasa pa prejel rumeni karton. V tej sezoni ostaja pri le dveh doseženih zadetkih.

Džengis Čavušević*: Švicarski prvoligaš St. Gallen je v nedeljo v gosteh v slabo voljo spravil privržence zadnjeuvrščenega Aarauja. Zeleno-beli so zmagali z 2:0, Ljubljančan pa je odigral le zadnjih 13 minut. St. Gallen ostaja v Švici na petem mestu.

Zlatko Dedić**: Nemški drugoligaš FSV Frankfurt je bil v nedeljo na dobri poti, da ustavi pohod drugouvrščenega Darmstadta. Do 65. minute gledalci na štadionu Frankfurter Volksbank niso videli zadetkov, nato pa je v polno zadel Koprčan, ki je v igro prišel le štiri minute pred tem in se še na tretji tekmi zapored vpisal med strelce. V tej sezoni je dosegel šest zadetkov in je tretji najboljši strelec kluba, ki v drugi ligi zaseda deveto mesto. Darmstadt je izgubljal z 0:1, a se 11 minut pozneje le vrnil v igro in izenačil, s tem pa niz nepremagljivosti povišal na 15 tekem.

Zlatan Ljubijankić: Urawa Reds je brez Ljubljančana, ki ni kandidiral za tekmo, na gostovanju v Hiratsuki s 3:1 odpravila Shonan Bellmare. Ljubijankić je pred dnevi zaigral za Urawo v azijski ligi prvakov, v uvodnem krogu japonskega prvenstva pa ni dobil priložnosti.

Tim Matavž**: Augsburgu je uspelo skoraj nemogoče, saj je v nemškem prvenstvu premagal Wolfsburg, volkovom in njegovemu prvemu strelcu Basu Dostu pa preprečil, da bi dosegli vsaj zadetek. Wolfsburg je nazadnje v bundesligi brez zadetka ostal 25. septembra 2014. Primorec, ki se počasi vrača po zdravstvenih težavah, je sedel na klopi za rezervne igralce. Augsburg zaseda šesto mesto.

Milivoje Novaković: Izkušeni Ljubljančan je novo sezono japonskega prvenstva dočakal v novem dresu. Okrepil je moštvo Nagoya Grampus in sodeloval na tekmi, ki je v uvodnem krogu japonskega prvenstva postregla z največjim številom zadetkov. Nagoya Grampus in Matsumoto Yamaga sta remizirala s 3:3, končni rezultat pa je v 80. minuti postavil 35-letni Slovenec. Odigral je vso tekmo, tri minute pred zadetkom pa prejel še rumeni karton.

Ne spreglejte