Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

pokal Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Mura NK Celje NK Triglav NK Aluminij ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije Druga liga naj gol

Četrtek, 21. 9. 2017, 12.15

6 let, 6 mesecev

Žreb četrtfinalnih parov pokala Slovenije

Žreb: Olimpija z Mariborom že v četrtfinalu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Olimpija Maribor Green Dragons Viole | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Žreb četrtfinalnih parov pokala Slovenije je poskrbel za večni derbi. Za polfinale se bosta pomerila Olimpija in Maribor, največja favorita za osvojitev pokalne lovorike, ki je v tej sezoni ne bodo ubranile Domžale. V drugem četrtfinalnem "prvoligaškem!" spopadu se bosta udarila Triglav in Gorica. Mura bo skušala presenetiti Celje, Krka pa Aluminij.

 


V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je v četrtek potekal ples kroglic četrtfinala pokala Slovenije. Združil je največja favorita za osvojitev pokalne lovorike, Maribor in Olimpijo, ki jima gre v tej sezoni najbolje v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer sta še neporažena.

Velikana slovenskega klubskega nogometa sta v pokalu obračunala tudi v prejšnji sezoni (polfinale), ko so bili spomladi uspešnejši Ljubljančani in so se uvrstili v finale. Tam so priznali premoč Domžalam, ki prihodnje leto ne bodo ubranile naslova.

Mura izziva Celjane, Krka pa Kidričane 

Celjani bodo na povratnem četrtfinalnem dvoboju gostovali v Fazaneriji pri izbrancih Anteja Šimundže. | Foto: Matjaž Vertuš Celjani bodo na povratnem četrtfinalnem dvoboju gostovali v Fazaneriji pri izbrancih Anteja Šimundže. Foto: Matjaž Vertuš Presenetljivo se jim je zataknilo že na prvi stopnički. Ostale so praznih rok v Fazaneriji, kjer si Mura prizadeva za čimprejšnjo vrnitev v prvo ligo. Črno-beli se bodo spopadli s Celjem, kar obeta trenerski obračun med nekdanjima trenerjema Maribora in Olimpije, Antejem Šimundžo in Dušanom Kosićem.

Drugoligaške barve v četrtfinalu pokala zastopa tudi Krka, ki se bo pomerila z Aluminijem. Novomeščani so v prejšnji sezoni z nastopom v polfinalu poskrbeli za največje presenečenje v pokalnem tekmovanju.

V prejšnji sezoni so v drugi ligi nastopali skupaj s Triglavom, ki se je nato kot drugoligaški prvak zavihtel med najboljše, kjer pod vodstvom Antona Žlogarja še čaka na prvo zmago. Za zdaj jo je dočakal le v pokalu, kjer čaka Kranjčane v četrtfinalu visoka ovira. Na drugi strani bodo stali motivirani Novogoričani.

Domžalčani so konec maja v finalu premagali Olimpijo. V novi sezoni so že izpadli iz tekmovanja, Ljubljančane pa čaka zahtevna naloga proti evropskemu Mariboru. | Foto: Vid Ponikvar Domžalčani so konec maja v finalu premagali Olimpijo. V novi sezoni so že izpadli iz tekmovanja, Ljubljančane pa čaka zahtevna naloga proti evropskemu Mariboru. Foto: Vid Ponikvar

Četrtfinalni dvoboji bodo odigrani 18. in 25. oktobra, izjemi bosta le Maribor in Olimpija, saj čakajo vijolice v obdobju prvih srečanj evropske obveznosti v ligi prvakov. Tako bo prvi dvoboj v Stožicah najverjetneje odigran 25. oktobra, termin povratnega v Ljudskem vrtu pa bo potrjen naknadno.

Pari četrtfinala pokala Slovenije:

Aluminij - Krka
Celje - Mura
Olimpija - Maribor
Triglav - Gorica


Najlepši zadetki 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

 

Ne spreglejte