Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 2. 2015,
1.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund Jürgen Klopp Bayer Leverkusen

Nedelja, 1. 2. 2015, 1.29

8 let

Pohvale: Kampl že izstopal in navdušil trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometni zvezdnik Kevin Kampl je v krstnem nastopu za Borussio Dortmund v nemškem prvenstvu remiziral pri nekdanjem klubu Bayerju. Trener ga je pohvalil, izstopal je s tekalnim prispevkom.

Pred slovenskim reprezentantom, ki je v zimskem prestopnem roku prispel iz Salzburga, Borussia pa je morala zanj odšteti 12 milijonov evrov, je bila zelo zahtevna naloga. Usoda je poskrbela, da je v nemškem prvenstvu za dortmundski klub debitiral prav na štadionu, ki ga pozna kot lastno dlan in ga nanj vežejo bogati spomini.

Gostoval je v Leverkusnu, kjer se je pred leti neuspešno potegoval za preboj v začetno enajsterico in z rumeno-črnimi v uvodnem nastopu v tem koledarskem letu ostal neporažen. Osvojil je točko. Dvoboj se je končal brez zadetkov, sodeč po položaju na razpredelnici pa so lahko z rezultatom bolj zadovoljni nogometaši Borussie, saj jim pošteno gori pod nogami in so trenutno na repu prvoligaške kolone.

Bayer je po domačem remiju s tretjega mesta zdrsnil na peto, na dvoboju pa jih je 24-letni Slovenec pošteno namučil, saj so imeli gostitelji z njim opravka po vsem igrišču. Odigral je vso tekmo, požrtvovalno izpolnjeval tudi obrambne naloge, v 39. minuti pa mu je sodnik, ko je storil prekršek in preprečil lepo priložnost Leverkusna, pokazal rumeni karton.

Za prvič je pustil odličen vtis

Statistični pregled je razodel, da je hitri zvezni igralec iz Solingena na dvoboju pretekel 12,23 kilometra, največ v gostujoči ekipi. Trener Jürgen Klopp se je po uvodnih treningih večkrat pohvalno izrazil o tekalnih dometih slovenskega reprezentanta, Kevin pa je na zahtevnem gostovanju pri udeležencu osmine finala lige prvakov dokazal, da so njegova pljuča kot ustvarjena za visok igralni ritem v močni bundesligi.

Ne samo da je pretekel največ kilometrov, naredil je tudi največ šprintov (36) in dobil več kot polovico dvobojev (54,8 odstotka). "Za prvič je pustil odličen vtis. Bil je samozavesten, živahen in dober," je slovenskega novinca v vrstah nemških podprvakov, največjega razočaranja jesenskega dela, pohvalil karizmatični strateg in poudaril, da je v Leverkusnu pokazal dobro nogometno predstavo, dodal pa tudi, da zmore odigrati še boljše.

Rekordno število neposrednih dvobojev v tej sezoni

Da je bila tekma bolj zaprte, šahovske narave in ni postregla s tistim, kar bi si želeli najbolj izbirčni nogometni sladokusci, je namignil podatek, da je bilo na tekmi zaznanih kar 342 neposrednih dvobojev za žogo. Toliko jih na tekmi v tej sezoni nemškega prvenstva še ni bilo.

Kako pa je krstni nastop v bundesligi v rumeno-črni igralni opremi občutil za mnoge najboljši slovenski nogometaš v tem trenutku?

"Lahko smo zadovoljni z rezultatom (0:0). To je bilo zelo zahtevno srečanje. Vedeli smo, da bo Bayer pritisnil na nas in da se bomo z njim spustili v boj za vsako žogo. To je bila strateška bitka, pri kateri je nogomet malce trpel. Najbolj je pomembno, da osvajamo točke. Cilj smo izpolnili. Uspešno smo začeli drugi del prvenstva, dobro pa je tudi, da si nove tekme sledijo tako hitro. V sredo, ko se bomo pomerili z Augsburgom, gre pričakovati našo drugačno igro," je po težko pričakovanem debiju za nekdanjega evropskega prvaka povedal Kampl.

V obračun je vstopil zelo čustveno, saj je pri Bayerju prebil večino njegove mladosti. Občinstvo mu je pred tekmo na BayAreni namenilo aplavz, zaslužil pa si ga je tudi s predstavo, saj je za nastop prejel pozitivne ocene.

Tako dolgo ni čakala nanjo že 11 let

Borussia pod vodstvom Kloppa v Leverkusnu še ni izgubila, tradicija ostaja nespremenjena tudi po soboti. Nazadnje je ostala brez točk pred slabimi osmimi leti. Kloppa še vedno pestijo ogromne težave zaradi dokaj polnega seznama manjkajočih (poškodbe in druge obveznosti), za razliko od medlega jesenskega dela pa se je odločil za nekatere spremembe.

Med vratnici se je vrnil izkušeni Roman Weidenfeller, Marco Reus, ob Kamplu in Nuriju Sahinu osrednji motor zvezne vrste, se je prvič po novembru znašel v ekipi skupaj s Sokratisom, Sahin pa je prvič v tej sezoni zaigral od prve minute.

Klopp v bundesligi na zmago v gosteh čaka že devet zaporednih tekem. Tako dolgo je Borussia ni čakala že 11 let. Po domači tekmi z Matavževim Augsburgom bo Kloppova četa v derbiju začelja gostovala v Freiburgu. Takrat se obeta priložnost, da bi se končno razveselila zmage še v gosteh. Tudi s pomočjo slovenskega novinca.

Ne spreglejte