Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
8. 12. 2016,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

rekord nogomet Zinedine Zidane Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund Real Madrid liga prvakov

Četrtek, 8. 12. 2016, 13.15

6 let, 6 mesecev

Po velikem uspehu prvi zvezdnik razžalostil navijače Borussie #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Pierre-Emenick Aubameyang Borussia Real | Foto Reuters

Foto: Reuters

Borussii iz Dortmunda je uspel veliki met, saj je v skupini F lige prvakov osvojila prvo mesto. Nemci so na kultnem Santiagu Bernabeuu remizirali (2:2), kar je bilo dovolj, da so ohranili prednost pred madridskim Realom.

Po remiju belega baleta proti Legii je Dortmundčanom za osvojitev prvega mesta v skupini na zadnji tekmi skupinskega dela zadoščal remi v Madridu, a tekma se ni začela po njihovih željah.

Karim Benzema je že v prvem polčasu izkoristil napako gostov in Real popeljal v vodstvo. Kljub boljšemu in podjetnejšemu začetku Borussie v drugem delu je francoski napadalec v 56. minuti zadel še drugič (2:0) in vse je kazalo na to, da bo Real opravil nalogo in osvojil prvo mesto v skupini.

A Nemci kot Nemci se niso predali in po odlični ekipni akciji naprej znižali prek odličnega Pierra-Emericka Aubameyanga, dve minuti pred koncem pa je Borussii točko in s tem tudi prvo mesto v skupini zagotovil rezervist Marco Reus, ki ga je odlično zaposlil strelec prvega zadetka.

Bo Real ubranil naslov v ligi prvakov?

  • Da.
    29,96 %
    77 glasov
  • Ne.
    70,04 %
    180 glasov
Oddanih 257 glasov

Obljubil je dedku

Gabonskega napadalca so v preteklosti večkrat povezovali z Realom, a je vsa namigovanja zanikal. Očitno je igranje na Santiagu Bernabeuu v njem prebudilo posebna čustva, kar je po tekmi tudi priznal.

"Svojemu dedku sem obljubil, da bom nekega dne igral tukaj. To je še vedno moja želja," je bil odkrit 27-letni Aubameyang, ki je s tem najbrž razžalostil številne navijače Borussie. Kakšen poseben šok to vseeno ne bi bil, saj so navijači črno-rumenih odhodov svojih zvezdnikov že navajeni.

Novinar: Povem Florentinu, da hočeš v Real? Auba: Da!

Borussia izboljšala rekord Uniteda, Reala in Barcelone

Borussia pa ni osvojila le točke in prvega mesta, pač pa je z novima dvema zadetkoma postavila tudi nov rekord v doseženih zadetkih v skupinskem delu lige prvakov. Dosegla jih je 21, kar je za zadetek več kot v preteklosti Manchester United (1998/99), Barcelona (2011/12, 2016/17) in Real Madrid (2013/14).

Jubilant Zidane jezen zaradi razpleta

Z razpletom zadnje tekme seveda niso mogli biti zadovoljni pri Realu. Še posebej zato, ker so imeli pri vodstvu 2:0 vse v svojih rokah.

"Ko vidiš, kako je tekma potekala v drugem polčasu, ne moreš biti drugega kot jezen. Vse smo imeli pod nadzorom, a zbranost je treba zadržati do konca. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da bi povedli s 3:0, a pustimo zdaj to. Tekme je že konec in prav ničesar ne moremo rešiti," je po tekmi novinarjem dejal trener Reala Zinedine Zidane, ki je na tekmi proti Borussii 50. sedel na klopi Reala.

Ima izjemno statistiko. Na prvih petdesetih tekmah je z Realom dosegel kar 34 zmagal, 11-krat remiziral in le dvakrat izgubil. Izgubil ni na zadnjih 34 tekmah in za zdaj nič ne kaže, da bo to izjemno serijo kdo končal.

Ne spreglejte