Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
10. 6. 2017,
9.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Kostas Manolas Stephane Gilli Grčija Bosna in Hercegovina Edin Džeko

Sobota, 10. 6. 2017, 9.47

6 let, 6 mesecev

Tretji polčas dvoboja v Zenici

Po tekmi med BiH in Grčijo so zapele pesti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88
BiH Grčija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Reprezentanci BiH in Grčije sta se v derbiju skupine H v Zenici razšli brez zadetkov (0:0). Gostitelji so zapravili priložnost, da bi se povzpeli na drugo mesto. Razočaranje je bilo ogromno, po tekmi pa so mnogim popustili živci. Pomočnik selektorja BiH Stephane Gilli je udaril Grka Yannisa Gianniotasa in mu izbil dva zoba!

Nogometaši BiH so na zelo pomembnem kvalifikacijskem srečanju pritiskali na vrata Grčije, a so ostali brez zadetka, ki bi jim prinesel tri točke. Med srečanjem niso skrivali nezadovoljstva nad odločitvami italijanskega sodnika Nicole Rizzolija, ki jih je po njihovem mnenju večkrat oškodoval, ko ni pokazal na belo točko. Ko je delivec pravice označil konec tekme, se je začel tretji polčas, ki bo še dolgo polnil naslovnice.

Kaj se je dogajalo po tekmi v Zenici?

Gostitelji so se težko sprijaznili z remijem, prvi zvezdnik Edin Džeko, ki opravlja vlogo kapetana Bosne in Hercegovine, je besno odrinil Grka Kostasa Manolasa, sicer soigralca pri italijanskem podprvaku Romi, vrhunec nešportnih potez, ki so vrgle temno luč na nogometni dogodek v Zenici, pa je predstavljal udarec Stephana Gillija.

Po koncu srečanja so se vnele strasti. | Foto: Reuters Po koncu srečanja so se vnele strasti. Foto: Reuters

Francoski strokovnjak, ki opravlja vlogo pomočnika selektorja Mehmeda Baždarevića, je udaril grškega reprezentanta Yannisa Gianniotasa. Čeprav ni zaigral in je tekmo na štadionu Bilino polje spremljal v vlogi rezervista, si jo bo zapomnil za vse večne čase, saj je v gneči, ko si je v lase skočilo več igralcev in članov strokovnega vodstva, pristal na tleh in po poročanju medijev iz BiH ostal brez dveh zob. Grška nogometna zveza je prepričana, da bo reprezentanco Bosne in Hercegovine zaradi tega doletela kazen.

Lestvica v skupini H:

1. Belgija 6 tekem – 16 točk
2. Grčija 6 – 12
3. Bosna in Hercegovina 6 – 11
4. Ciper 6 – 7
5. Estonija 6 – 4
6. Gibraltar 6 - 0

Za dodatno slabo voljo pri navijačih BiH, ki so v grške nogometaše metali steklenice, je poskrbela poškodba Senada Lulića. Branilec Lazia bo moral zaradi poškodbe ličnice, zaradi katere so ga morali operirati, počivati vsaj tri tedne. Na igrišču je prebil le 21 minut.
Ne spreglejte