Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2016,
14.50

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Andre Schürrle Mario Götze Borussia Dortmund nogomet

Petek, 22. 7. 2016, 14.50

7 let, 9 mesecev

Andre Schürrle zapušča Wolfsburg

Po Götzeju v Dortmund še en nemški reprezentant

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Andre Schürrle | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko se je pred dnevi nemški nogometni reprezentant Mario Götze odločil za vrnitev k nemškemu prvoligašu Borussii Dortmund, je porurski klub danes dobil še eno močno okrepitev. Götzejev reprezentančni soigralec Andre Schürrle bo odslej tudi klubski, prestop iz Wolfsburga je vreden približno 30 milijonov evrov.

Dortmundski klub je sporočil, da je 25-letni Schürrle podpisal petletno pogodbo do 30. junija 2021. Kariero je začel pri Mainzu, se zatem preselil k Bayerju iz Leverkusna in po izkušnji pri Chelseaju med letoma 2013 in 2015 spet igral doma za Wolfsburg.

"Njegova kakovost bo za naše moštvo zelo pomembna. S tem prestopom smo končali nakupe na področju napadalcev za sezono 2016/17," je sporočil športni direktor kluba Michael Zorc.

Šesti najdražji

Nemški mediji poročajo, da je prestop Schürrleja šesti najdražji, v katerega so vpleteni nemški nogometaši. Na vrhu je Mesut Özil s 50 milijoni evrov ob selitvi iz Reala v Arsenal, sledijo pa Mario Götze s 37 milijoni ob odhodu iz Borussie v Bayern, Julian Draxler s 36, ko se je iz Schalkeja preselil k Wolfsburgu, Mats Hummels s 35 ob letošnjem prestopu iz Borussie k Bayernu in prav Schürrle, ki je lani iz Chelseja v Wolfsburg prišel za dva milijona več, kot je vreden današnji prestop.

Med bolj odmevne vse pogosteje vpletena tudi Borussia

Pri polovici najbolj odmevnih prestopov nemških igralcev je vpletena tudi Borussia, ki je nedavno naredila dober posel z Bayernom. Ko je napadalec pred leti rumeno-črni dres zamenjal za rdečega, je bila vrednost prestopa 37 milijonov evrov, zdaj so Porurci Bavarcem plačali "le" 22 milijonov.

V zadnjih tednih so sicer rumeno-črni doživeli kar nekaj sprememb v kadru, med drugim so prodali Matsa Hummelsa Bayernu, Henriha Mhitarjana Manchester Unitedu in Ilkay Gündogana Manchester Cityju.

Ne spreglejte