Plut bo poplačal dolgove, odhaja v Belgijo

Pred dnevi smo že pisali o položaju, v katerem je novogoriški nogometni prvoligaš. V četrtek so predsednik in sodelavci stopili pred javnost.

1 / 2

Foto: Vid Ponikvar

2 / 2

Foto: Vid Ponikvar

Na četrtkovi novinarski konferenci so predsednik Robert Vrtovec in sodelavci, s katerimi smo se pogovarjali pred dnevi, širši javnosti predstavili poslovanje kluba, ki je v zadnjih tednih zbudilo veliko zanimanja. Nogometaši, ki so v novo sezono sicer krenili nepričakovano dobro, so med drugim na zadnji prvenstveni tekmi v Ljubljani pred tekmo z Olimpijo, ki so jo potem tudi premagali, na zelenico prišli z napisom ''Uprava, odstopi!''. Vodilni ljudje štirikratnih slovenskih prvakov so spregovorili tudi o tem. ''Glede na to, kaj se je dogajalo v zadnjem času, lahko rečem, da so protesti igralcev povsem razumljivi. Razlog je v tem, da niso sprejeli treh zaostalih plač, česar ne skrivamo. Smo v slabem položaju, saj Hit, ki je bil vrsto let naš glavni sponzor, ni podaljšal sodelovanja. Smo, kjer smo. Proračun smo z 950 tisoč evrov znižali na 550 tisoč. Včeraj smo imeli sestanek z nadzornim odborom, ki smo mu predložili finančne podatke iz računovodstva. Ti kažejo na to, da smo dobaviteljem, igralcem in vsem osebam v klubu dolžni 225 tisoč evrov, tako da je to glede na razmere še kar obvladljiva številka,'' je podobno, kot je pred dnevi že razkril v pogovoru za Sportal, povedal predsednik Vrtovec.

Odškodnina bo umirila razmere

Takrat je njegov sodelavec športni direktor Uroš Dovžak dejal, da se bodo, vsaj začasno, pred finančnimi težavami v klubu rešili s prodajo nekaterih najboljših nogometašev. V prvi vrsti najboljšega strelca Vita Pluta. Zdaj naj bi bil učinkoviti napadalec že tik pred podpisom pogodbe z enim izmed belgijskih prvoligašev, po nekaterih informacijah naj bi šlo za Waasland-Beveren. ''Plut se že nahaja na zdravniških pregledih, prestop bo zagotovo sklenjen. Odškodnina, ki jo bomo dobili, nam bo zagotovo pomagala pri reševanju težav, ki jih imamo. Seveda pa to ni vse. Med drugim delamo na drugih frontah za pridobivanje novih sponzorjev, pogovarjamo se in upamo, da jih bomo v čim krajšem času tudi dobili. Sam nadzorni odbor je to dejstvo ugotovil in nas danes tudi podprl. Skupaj smo sklenili, da bi bilo priporočljivo, da povečamo izvršni odbor, v katerem smo zdaj le trije. Vanj naj bi prišli kompetentni, sposobni ljudje, predvsem taki, ki lahko prinesejo kaj sredstev. S tem se uprava strinja, tako da bi skupaj poskušali ta položaj v klubu rešiti. Glede na proračun je zadeva rešljiva, obstaja luč na koncu tunela. Prepričan sem, da bomo glede na obete in pogovore to tudi sanirali," je še dejal Vrtovec in se igralcem vnovič zahvalil za doslej prikazano in dodal: ''Verjamem, da se bo stanje, ko bodo fantje dobili plače, umirilo. Tudi te napete odnose znotraj slačilnice bomo zgladili, se pogovorili in prepričan sem, da bomo našli skupno pot, ki smo jo gradili skupaj zadnja tri leta.".

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano