Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 19.42

8 let

Pavličić: Izbral sem najboljšo ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretji novinec v dresu vijoličastih je od ponedeljka naprej Tomislav Pavličić. Slednji se je za prestop v štajersko prestolnico odločil zaradi želje po osvajanju lovorik.

V taboru "vijolic" so v ponedeljek poskrbeli za sila zanimiv prestop, ki bo nedvomno zapolnil vrzel po odhodu Dejana Školnika in Reneja Miheliča. Po dveh "Koprčanih" - Aleksandru Rajčeviču in Mitju Vilerju - se v najbolj nogometno slovensko mesto seli Tomislav Pavličić, ki je z "vijolicami" podpisal triletno pogodbo.

"Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je bil najkonkretnejši, izkazal se je kot velik gospod. Vse, kar smo se dogovorili, je bilo izpolnjeno in upoštevano. Za prestop k najuspešnejši slovenski ekipi sem se odločil, ker želim osvajati trofeje. Maribor se vsako leto bori za lovorike, igra v evropskih pokalih. Imel sem še ponudbe iz Hrvaške in tujine, a nikdar nisem podvomil v odločitev. Ko sem premislil o vseh ponudbah, sem izbral najboljšo. Menim, da nisem naredil napake. Verjamem, da bomo že v novi sezoni vrnili naslov v Maribor in razveselili navijače, o katerih sem slišal pohvalne besede," odločitev o novem klubu pojasnjuje Pavličić, ki je bil v minuli sezoni izbran v idealno enajsterico hrvaške prve lige.

Recepta ne bo razkril

Šestindvajsetletniku, ki bo pri osemkratnih državnih prvakih nosil številko deset, mariborska ekipa ni nobena neznanka. "Slišal sem za zdaj nekdanjega člana kluba Školnika, spomnim se Mezge, ko je igral še v hrvaški drugi ligi. Tudi Filekoviča iz obdobja pri Hajduku. Po internetu sem spoznal, kaj zmore Tavares. Nekaj informacij sem pridobil iz časopisov, preostale zadeve pa sledijo od nedelje dalje. Verjamem, da se bomo z novimi soigralci dobro razumeli in da ne bom imel težav s prilagajanjem na novo okolje," za uradno klubsko stran razlaga vezist, ki se je nogometno izšolal v rojstnih Vinkovcih. Nadvse zanimiv je podatek, da Pavličić, katerega proste strele so na lastni koži občutili tudi vratarji Dinama in Hajduka, udarcem z razdalje namenja dodaten trening: "Po vsakem treningu, ki ne sodi med tiste najzahtevnejše, ostanem in vadim proste strele. Izvajam jih vsaj po 20 ali 30-krat. Veliko je povezano s talentom, a ga ne moreš izkoristiti brez dodatne vadbe. Recept bom pustil zase, ne bi ga razkrival. Bil sem kar uspešen, mrežo sem tresel po prekinitvah tudi Dinamu, Hajduku, Rijeki ... Upam, da bodo tudi mariborski navijači uživali v mojih prostih strelih."

V pričakovanju priprav

Tretji novinec v vijoličasti zasedbi se bo zbora udeležil 6. junija na skupni večerji, dan pozneje pa aktualne pokalne prvake že čaka prvi trening. V mesto pod Kalvarijo prihaja sam, kmalu zatem pa se mu bo pridružila še zaročenka.

"Načrt je že znan. Najprej si izbereva stanovanje, med sezono se potrudim, da prispevam delež k vrnitvi naslova v Maribor, nato pa bo na vrsti poroka (smeh). Res že nestrpno čakam, da se spoznamo s soigralci in začnemo s pripravami. Tudi o trenerju sem slišal veliko spodbudnih zadev, da je velik delavec in dober trener. Želim se čim prej uigrati z ekipo in verjamem, da je pred nami uspešna sezona," je optimistično zaključil Pavličić, ki je nazadnje branil barve hrvaške Cibalie, kjer je nosil tudi kapetanski trak.

Ne spreglejte