Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2023,
10.03

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Premier League Patrick Vieira Crystal Palace

Petek, 17. 3. 2023, 10.03

1 leto, 1 mesec

patrick vieira ni več trener crystal palacea

Angleški prvoligaš odpustil trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Patrick Vieira | Patrick Vieira ni več trener Crystal Palacea. | Foto Guliverimage

Patrick Vieira ni več trener Crystal Palacea.

Foto: Guliverimage

Angleški nogometni prvoligaš Crystal Palace je po 18 mesecih odpustil glavnega trenerja Francoza Patricka Vieiro, je danes poročal britanski Sky Sports. Trenerja so odpustili po sredinem porazu z Brightonom.

Vieira je zamenjal Roya Hodgsona na mestu trenerja Crystal Palacea poleti 2021 in je Londončane v minuli sezoni popeljal do 12. mesta v premier ligi.

Klub iz južnega Londona je sicer trenutno tudi na 12. mestu, a oddaljen le tri točke od mest, ki jih vodi v po kakovosti nižje angleško prvenstvo.

Da Vieira ni več trener Crystal Palacea, so danes potrdili na spletni strani kluba.

Klub so zapustili tudi trije člani trenerskega štaba Osian Roberts, Kristian Wilson in Said Aigoun, Dean Kiely bo ostal trener vratarjev

Potrebna sprememba

Predsednik Steve Parish je ob tem za klubsko spletno stran dejal: "Z velikim obžalovanjem je bila sprejeta ta težka odločitev. Navsezadnje so nas rezultati v zadnjih mesecih postavili v negotov položaj v ligi in menili smo, da je sprememba potrebna, da bomo imeli najboljše možnosti za ohranitev premierligaškega statusa."

"Ne glede na to, je bil Patrickov vpliv, odkar se nam je pridružil poleti 2021, velik, jaz in vsi njegovi sodelavci ga zelo cenimo. Ekipo je popeljal do polfinala pokala FA in do uglednega 12. mesta minulo sezono. Ekipa je igrala razburljiv nogomet, zato je bilo slovo še toliko težje. Patrick je dal vse od sebe klubu in vsi se zahvaljujemo njemu in njegovi ekipi za njihov prispevek," je še dejal Parish.

Zdaj 46-letni Vieira je veljal za enega najboljših vezistov svoje generacije. Trenersko pot je začel pri mladinski ekipi Manchester Cityja, nadaljeval pri New York FC, med julijem 2018 in decembrom 2020 vodil ekipo Nice v francoskem državnem prvenstvu.

Vieira je v času profesionalne kariere največji pečat pustil v dresu Arsenala, igral pa je med drugim tudi za Milan, Juventus, Inter Milano in Manchester City. Kariero je začel pri francoskem Drouaisu. V Senegalu rojeni Vieira je bil v Franciji še član Toursa in Cannesa.

Arsenal Odegaard
Sportal Arsenal se ne šali, s 3:0 padel še Fulham. Spodrsljaj Man Utd.
Ne spreglejte