Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2022,
0.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

Natisni članek

Adam Gnezda Čerin Andraž Šporar Benjamin Verbič Panathinaikos

Petek, 16. 12. 2022, 0.30

1 leto, 4 mesece

Slovenski trojec blesti pri Panathinaikosu

Čudežen podvig Slovencev v Grčiji, takšne tekme pa še ne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96
Panathinaikos Andraž Šporar | Rapsodija zeleno-belih s tričlansko slovensko zasedbo v Atenah se nadaljuje. | Foto Guliver Image

Rapsodija zeleno-belih s tričlansko slovensko zasedbo v Atenah se nadaljuje.

Foto: Guliver Image

Grški velikan Panathinaikos v tej sezoni velja za najbolj vroč "slovenski" klub v tujini. Pri njem si kruh služijo Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič, zeleno-beli pa z veliko pomočjo slovenskih reprezentantov kraljujejo v grškem prvenstvu. Odlično jim gre tudi v pokalu. V četrtek so na prvi tekmi osmine finala doma nadigrali Volos s 3:0, med strelce pa so se vpisali vsi trije slovenski legionarji. Vsak po enkrat.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je razdvojen

Panathinaikosu gre v tej sezoni, v kateri se je poleti okrepil s tremi slovenskimi reprezentanti, kot po maslu. Razen neuspešne evropske uverture v novo sezono niza uspeh za uspehom. V domačem prvenstvu je sprva nanizal kar deset zmag in si priigral občutno prednost pred zasledovalci.

V 13 krogih so nogometaši Panathinaikosa zbrali kar 37 točk. Pred drugouvrščenim Aekom imajo osem, pred branilcem naslova Olympiakosom iz Pireja pa že izjemnih 12 točk prednosti. Temu primerna je evforija zeleno-belih privržencev, ki čakajo na državni naslov že dolgih in bolečih 12 let. V sezoni 2022/23 bi lahko dočakali uspeh, na katerega čakajo že tako dolgo, in stopili iz sence največjega rivala Olympiakosa.

Vrhunci dvoboja v Atenah, zadetek Andraža Šporarja pri 3:05, Adama Gnezde Čerina pri 4:46 in Benjamina Verbiča pri 5:29:

V času svetovnega prvenstva je grško prvenstvo mirovalo. Panathinaikos je večji del priprav opravil na Cipru, nato pa se sredi decembra vrnil v tekmovalni ritem. V četrtek ga je čakal pokalni izziv. V prvi tekmi osmine finala se je izkazal in domače privržence na stadionu Apostolos Nikolaidis razveselil s suvereno zmago s 3:0.

Andraž Šporar se je v tej sezoni med strelce vpisal tudi v grškem pokalnem tekmovanju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andraž Šporar se je v tej sezoni med strelce vpisal tudi v grškem pokalnem tekmovanju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Največja zanimivost srečanja pa je ta, da so v polno zadeli prav vsi trije slovenski legionarji, ki se v tej sezoni dokazujejo v Atenah. Vsi trije so varovanci agenta Amirja Ružnića, vsi so se znašli v udarni enajsterici, nato pa se drug za drugim uvrstili na seznam strelcev. V sodnikovem podaljšku je prvi v polno zadel Andraž Šporar. Ljubljančan je v prvenstvu za PAO dosegel pet zadetkov in je peti najboljši strelec prvenstva, zdaj pa je zadel še v pokalu. V 54. minuti je Adam Gnezda Čerin z natančnim strelom z roba kazenskega prostora podvojil prednost na 2:0, pet minut pozneje pa je končni rezultat s pravcatim projektilom z okrog 18 metrov postavil Benjamin Verbič.

Vojničan je bil podajalec tudi pri zadetku Šporarja, Panathinaikos pa je z visoko zmago opravil pomembno delo pred povratno tekmo, ki bo v Volosu 10. januarja 2023. Do takrat bodo zeleno-beli odigrali še štiri ligaške tekme, za začetek prihodnji torek pri Ionikosu.

Ne spreglejte