Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Iker Casillas Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Xabi Alonso Karim Benzema Sergio Ramos Mesut Özil Alvaro Arbeloa Real Madrid

Petek, 1. 6. 2012, 10.57

8 let

Özil: Med favoriti tudi Nizozemska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na evropskem prvenstvu bo nastopilo kar enajst nogometašev madridskega Reala. Nekateri izmed njih so spregovorili o tem, kdo je največji favorit za osvojitev evropske krone. Kaj so povedali?

Največji as ''belih baletnikov'' Cristiano Ronaldo meni, da v Ukrajini in na Poljskem ne bo večjih presenečenj. Vsaj takšnih, ki so šokirala Evropo denimo leta 1992 (Danska) oziroma 2004 (Grčija). ''Ne bo senzacij, ker je Španija zelo kakovostna reprezentanca, poleg nje pa je potrebno opozoriti še na nekaj zelo zahtevnih tekmecev,'' razmišlja najboljši strelec Reala, ki bo skušal portugalski izbrani vrsti v nepredvidljivi ''skupini smrti'' (poleg nje še Danska, Nemčija in Nizozemska) zagotoviti napredovanje. Da je Portugalska zmožna odmevnejših dosežkov na Euru, je prepričan njegov soigralec Xabi Alonso. ''Portugalska ima izjemno ekipo. Če se bo na tem EP uvrstila zelo daleč, to zame ne bo presenečenje,'' meni španski reprezentant, ki je vesel, da lahko slačilnico Reala deli z ogromno portugalskih reprezentantov. Zato tudi ne čudi, da Portugalcem ogromne možnosti namenja tudi Sergio Ramos. ''Portugalska ima odlične posameznike, ki spadajo v sam svetovni vrh. Lahko sem srečen, da so nekateri moji soigralci v klubu. Prepričan sem, da se lahko na Euru izkažejo,'' je dejal obrambni steber enega najbolj priljubljenih klubov na svetu. V zadnji vrsti marljivo sodeluje z nepogrešljivim vratarjem španske reprezentance in madridskega Reala. Iker Casillas je poleg ''rdeče furije'', s katero bo poskušal ubraniti naslov, med glavniti favoriti za naslov izpostavil še Nemčijo in Nizozemsko. ''Nemčija ima zelo močno ekipo, kar je v zadnjih letih tudi večkrat dokazala. Vedno se bori do konca in želi zmagovati. Nizozemska je bila finalistka svetovnega prvenstva,'' je izpostavil izkušeni vratar, ki je v bogati karieri v državnem dresu občutil sladkost kar 95 zmag in s tem postal absolutni rekorder na svetu. ''Tulipane'' je izpostavil tudi Nemec Mesut Özil. Tudi zaradi tega, ker se bosta sosedi na velikem odru srečali že v skupinskem delu. ''Nizozemska je med favoriti za naslov, prav tako Španija, ki se lahko pohvali s tem, da so njeni igralci skupaj že več let. Nemčija ostaja osredotočena nase. Prepričan sem, da lahko osvojimo evropsko prvenstvo,'' je pohvalil svoj ''elf''.

Če bi naslov osvojili Nemci, dolgoletna evropska nogometna velesila, to ne bi bila pretirana senzacija. Da pa bi slednjo lahko v začetku julija vendarle dočakali, je namignil Alvaro Arbeloa. ''Na vsakem velikem tekmovanju se pripeti kakšno presenečenje in si napredovanje zagotovi kakšna reprezentanca, ki je javnost ni pričakovala tako daleč. Na evropskem prvenstvu so reprezentance zelo podobne in vsaka izmed njih bi lahko presenetila,'' meni španski branilec, njegov klubski soigralec, francoski napadalec Karim Benzema, pa opozarja na visoke ambicije ''galskih petelinov'': ''Imamo prenovljeno ekipo z mnogimi mladimi igralci, kar pomeni, da bomo tako kot vedno šli na naslov.'' Francija je evropski naslov nazadnje osvojila leta 2000, v Ukrajini in na Poljskem pa ga bo branila Španija. Njeno največjo moč bodo poleg ''katalonskega paketa'' iz Barcelona predstavljali prav nogometaši Reala.

Ne spreglejte