Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 3. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 19.02

8 let, 1 mesec

Ostojič: Ponoviti igro iz Nove Gorice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Primorja so v koledarsko leto 2008 vkorakali v mogočnem slogu. V sosedskem derbiju so v gosteh spravili na kolena Novogoričane. V nedeljo prihaja v Ajdovščino nepredvidljivi Koper.

Izbranci Borivoja Lučića bodo na edini nedeljski tekmi 22. kroga PrveLige Telekom Slovenije nadaljevali niz primorskih derbijev. Po zmagi nad HT Gorico se bodo pomerili s Koprom, ki zaseda na lestvici visoko drugo mesto. ''Potrditev točk iz Nove Gorice bo prišla v poštev le z zmago proti Kopru,'' je povedal za Sportal Vladimir Ostojič. Kapetan Ajdovcev se zaveda, da jih čaka v nedeljo zahtevno delo. ''Celotna ekipa Kopra je močna, najbolj pa bi izpostavil zelo dobrega Jukana. Če bomo prikazali takšno igro kot v Novi Gorici, kjer smo odigrali tako kot smo se domenili v slačilnici, če bomo pokazali pravi pristop in pravo mero agresivnosti, potem lahko računamo na ugoden rezultat. Bo pa zelo težko,'' je povedal branilec ''rdeče-črnih'', ki je prvič oblekel dres Primorja pred osmimi leti.

Vrnitev Teinovića in Škerjanca

Ajdovci so minuli teden razveselili svoje privržence z odmevno zmago pri sosedih iz mesta ''vrtnic''. Prednost pred devetouvrščeno Dravo je tako poskočila na pet točk. ''S tem smo nekoliko znižali pritisk, ki je vladal v slačilnici. Moramo pa še naprej gledati nase in ne na ostale. Če bomo igrali tako kot v Novi Gorici, potem lahko na lestvici le še napredujemo,'' razmišlja 26-letni član Primorja z igralno številko 4, ki je z veseljem pripomnil, da so zmage v sosedskem derbiju vedno sladke. Strateg Ajdovcev bo lahko na tekmi proti Koprčanom računal na vse nogometaše, razen občasnega reprezentanta Igorja Neneziča, ki se po prestani operaciji počasi in zanesljivo vrača na igrišča. Prvi vratar Primorja že trenira s člansko ekipo. Kazen sta odslužila Dalibor Teinović in Davor Škerjanc, ki bosta še zaostrila konkurenco v zvezni vrsti. Slednja se je v Novi Gorici zelo izkazala. Ponavadi velja v svetu nogometa pravilo, da se zmagovite enajsterice ne menja. Se bo podobno odločil tudi trener prvoligaškega moštva iz Ajdovščine?

Vsaka točka je pomembna

Dvakratni slovenski podprvaki so imeli v zadnjih dneh na treningih kar nekaj preglavic zaradi burje. Slednja velja že dolga leta za zaščitni znak Ajdovščine. ''Še vedno 'malce' piha, je pa napovedano, da se bo burja v nedeljo že ustavila. Kakorkoli že, pogoji bodo enaki za oba kluba. Ob tej priložnosti pozivam vse navijače, da nam pridejo pomagati v čim večjem številu. Dali bomo vse od sebe v boju za novo zmago in tri točke. Igramo doma, torej ciljamo na zmago. Če pa bo situacija na igrišču taka, da bomo zadovoljni tudi z remijem, bo prišla v poštev tudi točka. Prav vsaka je pomembna,'' je poudaril kapetan Primorja, ki verjame v nadaljevanje uspešnega niza po 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije.

Ne spreglejte