Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2016,
20.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 14. 5. 2016, 20.01

6 let, 6 mesecev

Olimpiji je končno uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar z 1:0 (0:0) in si tako zagotovili naslov državnega prvaka.

Ljubljančani so unovčili prvo od dveh zaključnih žogic za naslov državnega prvaka. Čeprav so bili v Velenju večji del tekme boljši tekmec (prejšnje tri medsebojen tekme so se končale s skupnim izidom 13:1 v korist zmajev), bolj in pogosteje ogrožali tekmečeva vrata, predvsem v drugem polčasu, so šele globoko v sodniškem dodatku dosegli zadetek, ki je pomenil olajšanje in državni naslov. Junak tekme je postal Rok Kronaveter, ki je nase prevzel odgovornost pri izvajanju najstrožje kazni v četrti minuti sodniškega dodatka. Olimpija ima zdaj nedosegljivo prednost pred Mariborom, Rudar, ki je pred tekmo nekaj trenutkov namenil poslavljajočemu se Ivanu Knezoviću, ta končuje kariero, pa je kljub porazu varno na sredini lestvice. Že pred tem si je namreč zagotovil obstanek v ligi.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu tisti, ki so narekovali ritem igre, Velenjčani pa so večinoma čakali na priložnosti iz protinapadov. V 14. minuti so imeli gostitelji izjemno priložnost za vodstvo, ko je Damjan Trifković podal z desne strani pred vrata Olimpije, tam pa je Leon Črnčič iz prve zgrešil cilj. Le minuto zatem je zagrozila tudi ljubljanska ekipa, ko je pred vrata z leve strani podal Matic Fink, Blessing Eleke pa je bil nenatančen. Že pred tem je Fink sprožil močno z leve strani, toda Matic Čretnik je bil na mestu.

Olimpija se je dolgo časa mučila z Rudarjem. | Foto: Olimpija se je dolgo časa mučila z Rudarjem.

Blessing Eleke je zapravljal priložnosti

Sledilo je obdobje brez resnejših priložnosti, pobuda je bila na ljubljanski strani, a so domači dobro pokrivali dohode proti svojemu kazenskemu prostoru. V 41. minuti si je vendarle nov strel priboril Eleke, a ob dotiku enega domačih branilcev žogo poslal malo čez gol. Previsoko je dve minuti pozneje s strelom z glavo meril tudi Rok Kronaveter.

Po manj kot pol minute v drugem polčasu se je že izkazal Čretnik po Kronavetrovem strelu, malce zatem je spet streljal Eleke, a je žoga zletela mimo cilja. V 50. minuti je s strelom z glavo poskusil Aris Zarifović, toda tudi on žogo poslal čez prečko. Pritisk Olimpije se je nadaljeval, Čretnik je moral posredovati še po Kronavetrovem poskusu z glavo v 54. minuti. Veliko veselje Ljubljančanov po zmagovitem golu. | Foto: Veliko veselje Ljubljančanov po zmagovitem golu.


Sporna enajstmetrovka in zlata vreden gol

V 80. minuti je po dolgem času streljal tudi Rudar, poskusil je Matej Eterović, a je bil njegov strel preslab in Vidmar ni imel veliko dela z njim. V 83. minuti je bila Olimpija blizu zadetka, na golovi črti (mogoče je bila tudi že čez, a so sodniki pustili nadaljevanje igre) je žogo izbil eden domačih nogometašev. Že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je Kronaveter poskrbel za veselje več kot tisoč ljubljanskih privržencev v Velenju, ko je zadel enajstmetrovko. To je "priigral" Julius Wobay.

Rudar bo v zadnjem krogu prihodnjo soboto gostoval v Celju, Olimpija pa bo gostila Krko.

Ne spreglejte