Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
30. 8. 2015,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar Velenje Marijan Pušnik

Nedelja, 30. 8. 2015, 13.06

8 let

Olimpija želi v Maribor poslati jasno sporočilo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnji tekmi 8. kroga slovenske nogometne prve lige bo danes Olimpija v Stožicah gostila velenjski Rudar in skušala osvojiti peto zaporedno zmago.

Olimpija je v zadnjih štirih prvenstvenih krogih štirikrat zmagala in trikrat zapored navdušila. Najprej je doma s 4:1 odpravila Koprčane, potem je na derbiju v Mariboru zmagala s 3:0, v zadnjem krogu pa doma s kar 6:0 premagala Celjane. Zdaj bo na istem prizorišču, v Stožicah, ki utegnejo biti spet precej polne, skušala zmagati še četrtič zapored in na reprezentančni odmor, ki sledi, oditi v odličnem razpoloženju. In s sedmimi točkami prednosti pred večnim tekmecem Mariborom, ki mu je včeraj spet spodrsnilo in pred domačimi navijači ni zmagal.

Priložnost, da Ljubljančani na Štajersko pošljejo jasno sporočilo – "Letos vam ne bo lahko. Tudi mi gremo po naslov prvaka!" –, je izjemna. Če je pri Olimpiji ne bodo izkoristili, si bodo to lahko pošteno očitali. Vsaj dva tedna, kolikor je do naslednje prvenstvene tekme, ko bodo Ljubljančani v devetem krogu gostovali v Novem mestu.

Tokratnega nasprotnika spoštujejo. Rudar težko izgublja. Resda še težje zmaguje, a poraza ne pozna zadnje štiri prvenstvene tekme, zato Velenjčani ne bodo lahek zalogaj. Ne nazadnje Olimpija na zmago nad Rudarjem čaka že tri tekme. V zadnjih treh medsebojnih obračunih je dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Tudi zaradi tega se ga v Stožicah vsaj malce bojijo.

"Tekma proti Rudarju bo nov trenutek resnice za naše moštvo. Glede na to, da Velenjčani igrajo veliko previdneje in taktično bolj disciplinirano od Celjanov, pričakujem, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Tisti, ki pričakujejo, da bomo vsako tekmo dobili s tremi ali s štirimi zadetki razlike, se močno motijo. Vse, kar si želim pred začetkom srečanja, je, da prikažemo enak pristop, borbenost in željo kot na zadnjih treh tekmah," pred današnjim obračunom pravi trener Olimpije Marijan Pušnik, ki veliko spet pričakuje predvsem od napadalnega trojčka, ki ga sestavljajo Ezekiel Henty, Rok Kronaveter in Andraž Šporar. Ta v tej sezoni navdušuje. Skupaj so ti trije nogometaši v tej sezoni na sedmih tekmah zabili že kar 13 golov.

Ne spreglejte