Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2017,
20.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Miha Zajc Antonio Delamea Mlinar kapetan nogomet Nejc Vidmar Nk Olimpija

Četrtek, 26. 1. 2017, 20.02

6 let, 6 mesecev

Kapetanski trak Nejcu Vidmarju

Olimpija že ima novega kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Mesec dni pred spomladanskim delom Prve lige Telekom Slovenija je pri aktualnem nogometnem prvaku še kako pestro. V sredo so v klubu uradno potrdili, da jih zapuščata Miha Zajc in kapetan Antonio Delamea Mlinar. Dan zatem so v ljubljanskem kolektivu že izbrali novega kapetana. Pričakovano bo to vratar Nejc Vidmar.

Nejc Vidmar je novi kapetan Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Nejc Vidmar je novi kapetan Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Kapetanski trak Olimpije bo v tej sezoni nosil še tretji nogometaš zmajev. Najprej je pripadal Darijanu Matiću, nato so ga zaupali Antoniu Delamei Mlinarju, zdaj je čast pričakovano pripadla vratarju Nejcu Vidmarju, ki v jesenskem delu zaradi poškodbe rame ni igral.

Ljubljanski tabor je moral novega kapetana poiskati potem, ko je v sredo postalo uradno, da se je dozdajšnji kapetan preselil v ZDA k bostonski ekipi New England Revolution iz ameriške profesionalne lige MLS.

"Prosil me je, da ga pustim, saj takšne priložnosti morda ne bo dočakal več. Ima težave s koleni in nikoli ne ve, kdaj se bodo spet pojavile, zato je priložnost zagrabil z obema rokama. Ko tak dober fant, kot je on, pride k tebi s solznimi očmi in te nekaj prosi, ne moreš reči ne," je odhod Delamee Mlinarja za Sportal komentiral predsednik kluba Milan Mandarić.

Zadnji je kapetanski trak Olimpije nosil Antonio Delamea Mlinar, ki se je preselil v Boston. | Foto: Vid Ponikvar Zadnji je kapetanski trak Olimpije nosil Antonio Delamea Mlinar, ki se je preselil v Boston. Foto: Vid Ponikvar

Ta je dal prosto pot tudi Mihi Zajcu, ki se je preselil v italijansko serie A k Empoliji. Njegov odhod je ameriški poslovnež srbskih korenin pospremil z besedami: "Klub je za Miho Zajca dobil nekje 40 odstotkov denarja, kot bi ga lahko, njegova tržna vrednost je veliko višja od tiste, za katero smo ga prodali. Odprla se je priložnost, ki je ni želel zamuditi, pritisk na nas je bil velik, zato smo se odločili, da ugodimo igralčevim željam."

Olimpija bo prvo tekmo spomladanskega dela odigrala v soboto, 25. februarja, ko bo v Ljudskem vrtu derbi z Mariborom.

Ne spreglejte