Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
22.40

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Olimpija Rodolfo Vanoli liga prvakov Trenčin

Sreda, 20. 7. 2016, 22.40

7 let, 9 mesecev

POROČILO S TEKME TRENČIN : OLIMPIJA

Olimpija zabila tri gole, a izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Olimpija Trenčin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 2. predkroga lige prvakov v Žilini premagali Trenčin s 3:2 (2:2), a se kljub temu poslovili od tekmovanja. Prvo tekmo v Stožicah so Slovaki dobili s 4:3. Trenčin se bo v naslednjem krogu meril z varšavsko Legio.

Slovenski prvaki so dvoboj s Slovaki končali z neodločenih 6:6, toda več zadetkov so v gosteh dosegli igralci Trenčina in napredovali. Olimpija se je tudi tokrat hitro znašla v visokem zaostanku, a se vrnila s tremi goli, za kaj več od častnega slovesa pa je eden zmanjkal.

Čeprav tokrat niso prejeli štirih zadetkov, pa so bili Ljubljančani tudi na Slovaškem že zgodaj v prvem polčasu v visokem zaostanku in - zdelo se je - tudi praktično brez možnosti za napredovanje. Trenčin je namreč tudi tokrat začel silovito, povedel v 13. minuti prek Rangela Jange, prednost pa podvojil v 20. minuti, ko je po podaji z leve strani iz bližine z nogo zadel Matuš Bero.

Slovaki so tudi že pred tem in zatem imeli še nekaj lepih priložnosti, zadeli tudi okvir vrat, medtem ko so bili zeleno-beli prvič nevarni v 34. minuti, ko je po lepi podaji Mihe Zajca do strela v kazenskem prostoru prišel Etien Velikonja, izkazal pa se je Igor Šemrinec.

V končnici polčasa pa se je upanje vrnilo v vrste zeleno-belih. V 41. minuti so slovenski prvaki znižali zaostanek, ko je po kotu z glavo zadel Dejan Kelhar za 1:2, skupno pa 4:6, v 45. minuti pa je po protinapadu Blessing Eleke izid izenačil na 2:2 in napovedal zanimiv drugi polčas.

Ta se je tudi uresničil. Čeprav so imeli večino časa Slovaki pobudo in lepše priložnosti, pa je Denis Klinar v 79. minuti po podaji Andraža Kirma z leve strani Olimpijo povedel v vodstvo. Ljubljančanom je tako le še zadetek manjkal do uvrstitve v 3. predkrog. Toda do tega ni prišlo, Velikonja je imel v tretji minuti sodniškega dodatka sicer še eno priložnost, a je njegov strel z desne strani obranil domači vratar.

Trenčin : Olimpija 2:3 (2:2)

Stadion MŠK Žilina, sodniki: Capela, Soares in Oliveira (vsi Portugalska).

Strelci: 1:0 Janga (13.), 2:0 Bero (20.), 2:1 Kelhar (41.), 2:2 Eleke (45.), 2:3 Klinar (79.).

Trenčin: Šemrinec, Skovajsa, Kleščik, Šulek, Madu, Bero, Holubek, Rabiu (od 90. Vieira), Kalu, Janga (od 85. Udeh), Bala (od 74. Diks).

Olimpija: Šeliga, Bajrić, Zarifović, Kelhar, Klinar, Matić, Kirm (od 81. Krefl), Zajc, Alves (od 65. Wobay), Eleke, Velikonja.
Rumeni kartoni: Skovajsa; Bajrić, Kirm, Klinar.
Rdeči karton: /.
 
Ne spreglejte