Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2016,
23.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Blessing Eleke Matej Oražem Nejc Vidmar NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 13. 1. 2016, 23.48

7 let, 12 mesecev

Olimpija ujela reprezentanta, Domžalam rekorden zaslužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Vse kaže, da sta se Domžale in Olimpija dogovorila za prestop slovenskega nogometnega reprezentanta Nejca Vidmarja, ki bo po novem igral v Ljubljani.

Po tem, ko je bil športni direktor Olimpije Ranko Stojić ob prvih pogajanjih s predstavniki Domžal neuspešen in so bili predstavniki obeh klubov na nasprotnih bregovih tudi v naslednjih dneh, so se v sredo očitno le uskladili in našli skupni jezik. Nejc Vidmar bo kmalu postal nogometaš Olimpije.

Tako se je izpolnila velika želja navijačev Olimpije, ki bodo zdaj lahko pozdravili nogometaša, ki so si ga že nekaj časa želeli, medtem ko Vidmar prihaja v klub, do katerega naklonjenosti nikoli ni skrival.

Prestop naj bi bil uradno potrjen v petek, ko bo rekorder po številu zaporednih minut nepremaganosti v prvi slovenski ligi na novinarski konferenci že predstavljen kot novi nogometaš Olimpije.

Rekorden prestop, kar se tiče vratarjev

Da 26-letni Ljubljančan, ki je najboljši vratar lige in tudi slovenski reprezentant, res zapušča Domžale, je potrdil tudi športni direktor tretjeuvrščenega kluba po jesenskem delu: "Pogajanja z Olimpijo so na zelo dobri poti. Manjka le še administrativen del, ki bo opravljen do petka. Takrat bo vsega konec," je napovedal Matej Oražem. Domžalčani bodo tako ostali brez dolgoletnega prvega vratarja, ki je v prejšnji sezoni postal absolutni slovenski rekorder, saj je zdržal nepremagan več kot tisoč zaporednih minut. "Glede odškodnine smo se sporazumeli z Olimpijo. O številkah ne bi govoril, je pa rekordna odškodnina, če upoštevamo le prestope vratarjev v 1. SNL," je dodatno prebudil domišljijo prvi kadrovik domžalskega kluba.

Koliko naj bi bil prestop vreden, uradno ni znano, a se je verjetno približal vsoti 300 tisoč evrov, kolikor so za Vidmarja pri Domžalah zahtevali na začetku.

Bosta predstavljena skupaj z Nigerijcem? Izkušeni vratar pa ne bo edina okrepitev Olimpije, čakamo še na uradno potrditev prihoda drugega najboljšega strelca lige, Nigerijca Blessinga Elekeja iz Gorice.

Ne spreglejte