Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 20.15

8 let

Olimpija potrebuje še pol milijona evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponedeljkova seja izvršnega odbora NK Olimpija Ljubljana v hotelu Lev je potrdila pripravljenost ''zeleno-belih'' na nastopanje v 1. SNL. Glavni sponzor bo podjetje Rastoder d.o.o.

Člani izvršnega odbora najboljšega drugoligaškega kluba v tekmovalni sezoni 2008/09 so razpravljali o organizacijski in finančni shemi kluba za prihajajočo sezono, v kateri se bo Olimpija za točke potegovala v 1. SNL. Na podlagi sklepa prejšnje seje (po njej je Miran Pavlin šokiral prisotne z odločitvijo, da ne bo več opravljal vloge športnega direktorja) je izvršni odbor pozval dve skupini sponzorjev k pripravi formalne ponudbe. Odzvalo se je podjetje Rastoder d.o.o. s skupino sponzorjev, ki so pripravljeni skupno prispevati 900.000 evrov letno. Izet Rastoder, veliki ''donator'' ljubljanskega kluba, ki je prispeval dragocen delež k rešitvi drugoligaškega proračuna (znašal je 1,2 milijona evrov), brez katerega bi ''zmaji'' le težko zadostili vsakodnevnim potrebam, je tako sprejel na svoja pleča novo odgovornost, izvršni odbor pa je njegovo ponudbo sprejel. Klub naj bi za nastopanje v 1. SNL potreboval še približno pol milijona evrov, pri čemer računa tudi na sodelovanje gospodarstva.

Skupščina bo 18. junija

Klubsko vodstvo pri razvoju novopečenega prvoligaša računa tudi na pomoč ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je Olimpiji že ponudil v uporabo bodoči štadion v Stožicah.

''Pri tem je prvi pogoj za prihodnji razvoj in delovanje kluba uspešna skupščina kluba, na kateri morajo člani potrditi koncept razvoja ter kadrovsko zasedbo kluba. Izvršni odbor je skupščino napovedal za 18. junija 2009,'' je v javnem odgovoru zatrdil direktor Olimpije Aleš Remih in kot drugi pogoj za uspešno delovanje kluba v prihodnje navedel uspešno izvedeno dezinvesticijo infrastrukture v Jami. Projekt je že v teku.

Predstavitev v Stožicah

Kaj pa ekipa? Na seji je bil prisoten tudi član izvršnega odbora Miran Pavlin, ki namerava klubu še vedno pomagati na igralni zelenici, od mesta športnega direktorja pa se je že poslovil.

Seja je bila sklepčna, sestava moštva, ki naj bi nastopilo v 1. SNL, pa je še vedno zavita v tančice skrivnosti. Vsaj do konca meseca, ko bo klub predstavil ekipo članskega moštva in novo strokovno vodstvo. Zanimiv je predvsem izbor lokacije, saj bo omenjeno dejanje ugledalo luč sveta na lokaciji novega štadiona v Stožicah. ''Morda na gradbišču, ali pa kje v bližini. Novo strokovno vodstvo bo tudi odločilo, kdo bo nosil dres Olimpije in kdo ne. Uraden predlog kandidatov za strokovni štab bo znan 15. junija, nato ga bo sedanji izvršni odbor potrdil in predlagal skupščini. Normalno pa je, da bo tisti, ki da denar, odločal o tem, kako se bo porabil in v kakšne namene bo šel,'' je dodal Remih in zaupal, da uspešen podjetnik z eksotičnim sadjem ter podjetjem s sedežem v Ljubljani, ki bo zagotovil večino proračuna za sezono 2009/10, navkljub govoricam na mesto trenerja ne bo potiskal nekdanjega stratega Olimpije Jedinka Perice. O imenih za novega trenerja ni želel govoriti.

Ne spreglejte