Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 4. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Nemanja Mitrović Safet Hadžić NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija naj gol

Torek, 11. 4. 2017, 12.30

6 let, 6 mesecev

Pred gostovanjem v Mariboru

Olimpija v Mariboru noče ponoviti napake PSG #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Safet Hadžić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Ne bojim se Maribora, ga pa spoštujem," pred povratno polfinalno pokalno tekmo v Ljudskem vrtu, na kateri bo Olimpija branila prednost zadetka (2:1), razmišlja Safet Hadžić. Trener zmajev čuti pritisk pred najpomembnejšo tekmo, odkar vodi ljubljanski klub.

Nogometaši Olimpije v tem letu v Prvi ligi Telekom Slovenije sploh še niso zmagali. Veliko bolje jim gre v pokalu, kjer so si na prvem polfinalnem dvoboju po zaslugi dveh poznih zadetkov Leona Benka priigrali zmago nad večnim tekmecem Mariborom (2:1).

Safet Hadžić o tekmi z Mariborom:

To je edina zmaga zmajev v letu 2017, ki jih ohranja v upanju, da bi lahko turbulentno sezono 2016/17 vendarle končali z osvojeno lovoriko. ''V tem trenutku lahko rečem, da je to tekma sezone,'' razmišlja trener Safet Hadžić, ki želi izločiti Mariborčane in se v finalu pokalnega tekmovanja pomeriti z boljšim iz obračuna med Krko in Domžalami.

Ofenziva Maribora ga ne zanima

Safet Hadžić se je po zmagi proti Mariboru veselil skupaj z nogometaši pred severno tribuno. | Foto: Vid Ponikvar Safet Hadžić se je po zmagi proti Mariboru veselil skupaj z nogometaši pred severno tribuno. Foto: Vid Ponikvar Mariborčani za napredovanje v finale nujno potrebujejo zadetek, morda kar nekaj njih. Trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović sta napovedala ofenzivo na ljubljanska vrata od prve minute. ''Spoštujem Maribor. Prav mogoče je, da bo začel napadalno, saj lovi zaostanek. Sicer pa me ofenziva Maribora ne zanima, ampak le to, da Olimpija napreduje,'' pravi strateg iz Ljubljane, ki bo po popoldanskem treningu krenil na Štajersko.

Zeleno-bela odprava bo na najpomembnejše gostovanje v spomladanskem delu sezone odšla dan pred velikim derbijem. ''Čaka nas velika tekma, čuti se pritisk. Derbiji so vedno stresni, tako je v življenju. Imamo pozitiven rezultat. V Ljudskem vrtu bomo napadali, a se tudi branili. Verjamem v svoje fante. Ne bojim se tekmeca, ga pa spoštujem,'' sporoča Hadžić tekmecu, da se ga v Ljudskem vrtu ne bo ustrašil.

Navijač s kijem iskal Elekeja

Blessing Eleke je najdražja okrepitev v zgodovini 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke je najdražja okrepitev v zgodovini 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Ko se je sedma sila pred štadionom ŽAK v torek družila s trenerjem in nadomestnim kapetanom Olimpije, je sledil nenavaden prizor. Zbrani druščini se je pridružil starejši navijač Olimpije z vzdevkom Jack. Njegovo srce že vrsto desetletij strastno bije za zeleno-bele.

V rokah je držal kij za igranje bejzbola in na vprašanje, kaj počne z njim v torek dopoldan v Spodnji Šiški, odgovoril, da namerava z njim pričakati Blessinga Elekeja. Šala ali ne, opozoril je na skromne predstave mladega Nigerijca, za katerega je Olimpija lani odštela 800 tisoč evrov. Ko je izvedel, da v dopoldanskih urah ne bo treninga Olimpije (prestavili so ga na popoldanski termin), se je prijateljsko pozdravil s Hadžićem in Mitrovićem, s katerima je odšel v bližnji gostinski obrat.

Bo dočakal tekmo, na kateri bo Olimpija povedla?

Olimpija, ki letos v 1. SNL sploh še ni zmagala, lahko postane finalist pokala. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija, ki letos v 1. SNL sploh še ni zmagala, lahko postane finalist pokala. Foto: Vid Ponikvar V Ljudskem vrtu bi lahko sestavil nekoliko drugačno enajsterico, kot jo je pred tednom dni v Stožicah, a o njej ni želel konkretneje razpredati. Je pa potrdil, da se v obrambno vrsto ljubljanskega kluba vrača Aris Zarifović. Na gostovanju v Mariboru si želi prvič, odkar v tej sezoni vodi Olimpijo, dočakati trenutek, ko bi zmaji povedli z 1:0. Na prejšnjih tekmah tega ni dočakal.

''Za zdaj smo vedno lovili tekmeca. Upajmo, da se bo to zdaj obrnilo. Morda pa se zgodi, da bomo mi povedli,'' ne bi imel nič proti, če bi Olimpija v Ljudskem vrtu, kjer jo bo spremljalo okrog 500 navijačev (od tega 300 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons), prekrižala načrte Mariboru z zgodnjim zadetkom.

Igrati napadalno in iskati zadetek

Nemanjo Mitrovića čaka zahtevnih 90 minut, v katerih se bo boril z izkušenimi nogometaši Maribora. Če se bo dvoboj končal z zmago vijolic z 2:1, sledi podaljšek ... | Foto: Vid Ponikvar Nemanjo Mitrovića čaka zahtevnih 90 minut, v katerih se bo boril z izkušenimi nogometaši Maribora. Če se bo dvoboj končal z zmago vijolic z 2:1, sledi podaljšek ... Foto: Vid Ponikvar O tem, da Olimpija v sredo ne bo branila prednosti (2:1), ampak skušala tudi zatresti mariborsko mrežo, je več povedal kapetan Nemanja Mitrović.

''Lažje je igrati v Mariboru s prednostjo kot pa negativnim rezultatom, a to ničesar ne menja. V polfinalu se igrata dve tekmi, čaka nas zelo težko in napeto srečanje. Maribor je favorit. Tudi v prvenstvu mu gre zelo dobro. Ima dobro in izkušeno ekipo, ki je odigrala veliko takih tekem,'' je visoki branilec Olimpije, ki ob odsotnosti poškodovanega Branka Ilića opravlja tudi kapetansko vlogo, prepričan, da je favorit za napredovanje še vedno Maribor.

Nemanja Mitrović pred tekmo z Mariborom:

 

''Ne smemo se zapreti. Tudi PSG se je proti Barceloni zaprl, pa se mu na koncu ni izšlo (Parižani so na povratnem srečanju osmine finala lige prvakov v Barceloni izgubili z 1:6 in zapravili visoko prednost 4:0 s prve tekme, op. p.). Od prve minute moramo odigrati napadalno in iskati zadetek. Moramo se dobro postaviti na igrišču. Na zanima nas ofenziva Maribora. Moramo le gledati nase, dobro analizirati njihove slabosti, pa tudi dobre lastnosti,'' je odločen, da navijačem v sredo olepša dan z napredovanjem Olimpije v finale. Zmaji bi si tako zagotovili možnost, da sezono, v kateri so spomladi izgubili stik z Mariborom, vendarle končajo z lovoriko.

Barcelona je v nori povratni tekmi osmine finala lige prvakov premagala PSG kar s 6:1 in izločila francoskega prvaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Barcelona je v nori povratni tekmi osmine finala lige prvakov premagala PSG kar s 6:1 in izločila francoskega prvaka. Foto: Guliverimage/Getty Images

Povratna polfinalna tekma med Mariborom in Olimpijo se bo v sredo v Ljudskem vrtu začela ob 17.15. Glavni sodnik bo Damir Skomina.

Najlepši zadetki 28. kroga:

Ne spreglejte