Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 9. 2016,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Natisni članek

Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 2. 9. 2016, 12.10

6 let, 6 mesecev

V pričakovanju novega trenerja zmajev

Olimpija izbrala Luko Elsnerja, ki je presrečen, da sedi v novi vlogi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski nogometni prvak Olimpija je izbral novega trenerja. Na vroči stolček v Stožicah se je usedel Luka Elsner. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je kot igralec in trener navduševal pri Domžalah, je v preteklosti že sodeloval s športnim direktorjem Olimpije Nenadom Protego.

Ko so zmaji v torek prekinili sodelovanje z italijanskim strategom Rodolfom Vanolijem, so napovedali, da bodo do konca reprezentančnega premora izbrali njegovega naslednika. Predsednik Olimpije Milan Mandarić si je želel, da bi zeleno-bele nogometaše prevzel slovenski trener. Želja se mu je z Luko Elsnerjem izpolnila, saj je podpisal pogodbo z mladim trenerjem, ki je nazadnje vodil Domžale.

"Olimpija mora igrati dober nogomet, če hoče ubraniti naslov. Luka ustreza našemu projektu. Želim, da postane Olimpija najboljši klub v regiji. Luka je mlad in ambiciozen trener, ki nam lahko veliko pomaga," pravi predsednik zmajev Mandarić.

Elsner je ostal po koncu igralske kariere zvest Domžalam. V tej sezoni jih je popeljal do tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa, kjer je izpadel proti West Hamu. Na prvi tekmi v Ljubljani ga je premagal z 2:1. Štadion Stožice je bil Elsnerju kot trenerju Domžal pisan na kožo, saj je na njem redno osvajal točke na sosedskih derbijih z Olimpijo. Zdaj se bo preizkusil kot prvi trener ljubljanskega kluba, s katerim bo skušal ubraniti naslov državnega prvaka. Javnosti so ga predstavili ob 14.30, ko je Olimpija sklicala druženje s predstavniki sedme sile.

"Ne le zmagovati, ampak zmagovati z načinom"

"Presrečen sem, da danes sedim v novi vlogi, da sem se pridružil klubu s krasno zgodovino, s katero je povezana tudi moja družina (Olimpijo je vodil njegov dedek Branko, oče Marko pa je branil barve kot igralec). Z mojimi sodelavci bi rad pomagal Olimpiji do izpolnitve klubskih ciljev. Da naredimo vse skupaj, kar je v naši moči, da ta ekipa zgleda dobro na igrišču, da se ne le zmaguje, ampak se tudi zmaguje z načinom," je ob predstavitvi dejal Elsner.

Nenad Protega, Milan Mandarić in Luka Elsner so veseli, da je prišlo do sodelovanja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nenad Protega, Milan Mandarić in Luka Elsner so veseli, da je prišlo do sodelovanja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Luki in Olimpiji bi zaželel veliko sreče. Izbira je bila lahka, a tudi težka. Prepričan sem, da smo se odločili za pravega kandidata. Sklenili smo triletno pogodbo," pa je dejal športni direktor Nenad Protega.

Olimpija bo pod njegovim vodstvom igrala v sistemu 4-3-3, njegov pomočnik bo Rok Hanžič, s katerim je sodeloval že v Domžalah. Za razliko od decembra 2015, ko je odklonil možnost sodelovanja z Olimpijo, zdaj čuti, da je dozorel. Veseli se tekem v Stožicah, kjer je z Domžalami dosegal veliko uspehov.

Novi trener Domžal je Simon Rožman

Uro in pol pred "zmaji" pa so druženje s sedmo silo sklicali v Domžalah in tudi uradno potrdili Elsnerjevo slovo. Obenem so predstavili novega trenerja. To je postal Simon Rožman, nekdanji trener Celja, s katerim je v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojil drugo mesto.

Simon Rožman je v tej sezoni pomagal Luki Elsnerju pri vodenju domžalske ekipe. Zdaj je postal prvi trener | Foto: Žiga Zupan/Sportida Simon Rožman je v tej sezoni pomagal Luki Elsnerju pri vodenju domžalske ekipe. Zdaj je postal prvi trener Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Navijačem Domžal obljubljam, da jim na tribunah ne bo dolgčas. Trenerski kolega Elsner je postavil visoke standarde, a verjamem, da lahko nadaljujemo po tej poti," je po ustoličenju povedal 33-letni trener Domžal.

Ne spreglejte