Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2023,
22.56

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Kvalifikacije za Euro 2024 Benjamin Verbič Benjamin Šeško Benjamin Šeško Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Radenko Mijatović

Ponedeljek, 20. 11. 2023, 22.56

2 meseca, 3 tedne

Prvi odzivi po uvrstitvi Slovenije na Euro 2024

"To si Slovenija zasluži. V Nemčiji ne bomo samo sodelovali!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Slovenija Radenko Mijatović | Veselje v Stožicah je bilo nepopisno. | Foto www.alesfevzer.com

Veselje v Stožicah je bilo nepopisno.

Foto: www.alesfevzer.com

Tukaj so prvi odzivi po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo 2024. "Iz srca, iz srca se jim zahvaljujem," je bil povsem iz sebe predsednik NZS Radenko Mijatović. "To je več kot zasluženo. To je najlepše darilo, ki so si ga fantje sami dali," je poudaril selektor Matjaž Kek. Kapetan Jan Oblak se je že zazrl v prihodnost: "V Nemčijo ne gremo samo nastopat, želimo biti konkurenčni."

Slovenija Nogomet
Sportal Planica? Giro? Ne, Stožice! In veselica v režiji Benjaminov.
V torek sprejem, žreb skupin 2. decembra
V torek ob 16. uri lahko nogometaše Slovenije pozdravite na Kongresnem trgu v Ljubljani. Žreb skupin bo že naslednji teden, 2. decembra, dva dni pozneje pa gredo v prodajo vstopnice za vse države udeleženke.

Matjaž Kek | Foto: www.alesfevzer.com Matjaž Kek Foto: www.alesfevzer.com Selektor Matjaž Kek je drugič Slovenijo popeljal na veliko tekmovanje. "To je več kot zasluženo. To je najlepše darilo, ki so si ga fantje sami dali. Dobili so energijo Stožic, vse Slovenije. Sem srečen, ponosen. Slovenija je zasluženo na evropskem prvenstvu," je bil srečen in vesel ter še marsikaj zraven ob prvi izjavi za Šport TV. "To je bila ena najtežjih tekem, kar sem jih vodil. Ker sem vedel, da bomo stežka nadzorovali čustva, če bomo prišli v težavo. Prišli smo v težavo na začetku drugega polčasa, slabo odreagirali in nekaj časa se je vlekla nervoza. A je hvala bogu Beni vse skupaj rešil in potegnil črto."

Prva izjava Matjaža Keka na novinarski konferenci (video: STA):

Jan Oblak | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Jan Oblak Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Kapetan Jan Oblak se je že ozrl proti Nemčiji, pravi, da tja ne gredo samo, da bi sodelovali: "Vsi se veselimo, vse se je izšlo. To evropsko prvenstvo smo si zaslužili po dolgih letih mučenja, truda, vloženega dela. Šli smo v smer, ki je bila potrebna za evropsko prvenstvo. To si Slovenija zasluži. V Nemčijo ne gremo samo nastopat, želimo biti konkurenčni. To še ni to, lahko dosežemo še več. Zelo smo ponosni, da nam je uspelo, o tem sem sanjal od mladih let. To je bila moja najpomembnejša tekma."

Jasmin Kurtić: "Meni so se sanje uresničile. Vsi smo imeli težko pot. Zasluženo gremo na evropsko prvenstvo, zasluženo." Štiriintridesetletnik je bil najbolj čustven, dejal je: "Imeli smo vzpone, padce, jaz največ, ker sem najdlje tukaj. Nisem pa nikoli obupal."
vstopnice Euro 2024
Sportal Shranite si datum, kdaj po vstopnice za Euro 2024

Mijatović: Iz srca, iz srca se jim zahvaljujem

Predsednika NZS Radenka Mijatovića so fantje takole metali v zrak. | Foto: www.alesfevzer.com Predsednika NZS Radenka Mijatovića so fantje takole metali v zrak. Foto: www.alesfevzer.com

Radenko Mijatović, predsednik NZS, je za 60. rojstni dan dobil najlepše darilo. V prvi izjavi v televizijskem prenosu na Šport TV je bil čustven, kot ga še nismo videli: "Fantje so izpolnili svojo obljubo. Oni so naredili vse, skupaj s strokovnim vodstvom. Treba jim je čestitati. Izredno težka tekma, ampak fantje so naredili nemogoče. Iz srca, iz srca se jim zahvaljujem. Veliko so naredili za slovenski nogomet. Ne samo zase s tem, da se bodo vpisali v zgodovini, ampak za naš nogomet. Verjeli so vase, selektor je verjel v to ekipo. Poglejte to čudovito občinstvo. Nogomet je zakon."

Benjamin Verbič Adam Gnezda Čerin Slovenija
Sportal Verbič v 86. minuti potrdil sanje. Euro 2024, prihajamo!
Ne spreglejte