Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar Nemanja Mitrović Liga Europa

Petek, 30. 6. 2017, 14.50

6 let, 7 mesecev

Odzivi nogometašev Olimpije po porazu na Finskem

Nogometaši Olimpije ostajajo optimisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Nejc Vidmar NK Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije so v novo evropsko sezono vstopili s tesnim porazom. Na Finskem so v prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo Europa izgubili proti VPS Vaasa (0:1). Čeprav so bili nevarnejši tekmec, so si priigrali obstanek, ki ga nameravajo prihodnji četrtek v Stožicah nadoknaditi in si zagotoviti napredovanje. Med optimisti sta tudi Nejc Vidmar in Nemanja Mitrović.

Ljubljančani so se na Finsko odpravili s ciljem, da ostanejo neporaženi, hkrati pa vsaj enkrat zatresejo mrežo VPS Vaasa. Želji sta ostali neuresničeni, saj je Olimpija izgubila z rezultatom (0:1), ki v izločilnih delih nogometnih tekmovanj ni niti najmanj zaželen.

Mitrović verjame v pomoč navijačev

Nemanja Mitrović verjame, da bo Olimpija na povratni tekmi izkoristila prednost domačega igrišča, ki ima za razliko od tistega na Finskem naravno podlago. | Foto: Vid Ponikvar Nemanja Mitrović verjame, da bo Olimpija na povratni tekmi izkoristila prednost domačega igrišča, ki ima za razliko od tistega na Finskem naravno podlago. Foto: Vid Ponikvar Finski predstavnik si lahko namreč prihodnji četrtek v Stožicah privošči tesen poraz, pa bo še vedno napredoval. To bi se pripetilo v primeru, če bi vsaj enkrat zatresel mrežo zmajev (1:2, 2:3 ...).

"Težko je biti pameten, saj smo si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a to ne pomaga veliko, saj smo jih zapravili. Vseeno mislim, da smo boljše moštvo in da bomo to v Stožicah tudi pokazali. Moramo verjeti vase, z nami bodo naši navijači, pa tudi naravna podlaga, ki nam bolj ustreza," je po neuspešnem gostovanju v finskem mestu, ki leži v bližini Švedske, povedal branilec Nemanja Mitrović.

Če bi v 2. krog kvalifikacij za evropsko ligo napredovala VPS Vaasa, bi bil to velik udarec za ambiciozno vodstvo Olimpije, saj bi ljubljanski klub, predviden za igranje pomembne vloge v tem delu Evrope, ostal brez mednarodnih nastopov že sredi poletja.

Vidmar verjame v preobrat zmajev

Pred Igorjem Bišćanom, ki je na klopi Olimpije v Evropi debitiral s porazom, je zahtevna naloga. | Foto: Vid Ponikvar Pred Igorjem Bišćanom, ki je na klopi Olimpije v Evropi debitiral s porazom, je zahtevna naloga. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je bila na prvi tekmi nevarnejši tekmec, pripravila si je večje število priložnosti, hrbet ji je obrnila tudi sreča, saj je srbski novinec Goran Brkić zatresel prečko. Ljubljančane je od izenačenja tako delilo le nekaj centimetrov. V Stožicah bodo morali nujno zatresti mrežo finskega prvoligaša, če bodo želeli napredovati v drugi krog kvalifikacij in si zagotoviti dve tekmi z danskim podprvakom Brondbyjem. 

''Na žalost je tako, iz ene oziroma dveh priložnosti nasprotnika smo dobili gol. Graditi je treba na dobri igri, ki smo jo prikazali, vsekakor pa moramo še veliko delati. Še vedno smo v fazi grajenja nove ekipe in verjamem, da nam bo v Stožicah uspelo obrniti rezultat. Pozitivno in odločno bomo šli po napredovanje," je po porazu na Finskem sporočil vratar Nejc Vidmar, ki je prvič stal na vratih ljubljanskega kluba na evropskem srečanju.

Povratno srečanje bo v četrtek, 5. julija, v Stožicah z začetkom ob 20.15. Izbranci Igorja Bišćana bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da to ne bi bila tudi njihova zadnja evropska preizkušnja v tem letu.
Ne spreglejte