Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 9. 2017,
12.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Diego Costa Antonio Conte Juanfran Diego Simeone Alvaro Morata Michy Batshuayi Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Chelsea Atletico Madrid

Četrtek, 28. 9. 2017, 12.20

1 leto

Odmevi po zmagi Chelseaja nad Atleticom

Conte skakal od navdušenja, Costa pa se zamislil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Atletico Chelsea Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Atletico je na evropski premieri na novem štadionu Wanda Metropolitano ostal brez točk. Chelsea je zmagal z 2:1, odločilni zadetek pa dosegel le nekaj sekund pred koncem srečanja. Ko je Belgijec Michy Batshuayi premagal Jana Oblaka, je na tribunah obnemel razočarani Diego Costa in postal spletna uspešnica.

"Chelsea je bil boljši od nas. Odigral je na meji popolnosti. Pred koncem prvega polčasa bi lahko dosegli še drugi zadetek, a je zmaga Chelseaja vseeno zaslužena," je po domačem porazu priznal trener Atletica Diego Simeone. Na delu je spremljal vratarja, na katera je zelo navezan. Belgijec Thibaut Courtois, ki brani za Chelsea in je bil zaradi starih zaslug za Atletico deležen velikega aplavza občinstva v Madridu, je imel več razlogov za zadovoljstvo.

Dvoboj bi se skoraj končal z remijem (1:1), če se ne bi v tretji minuti sodnikovega dodatka, v izdihljajih srečanja, še drugič zatresla mreža Jana Oblaka. Škofjeločan je bil nemočen.

Kako je Diego Costa sprejel poraz Atletica?

Rezervist Michy Batshuayi se je vpisal med strelce in poskrbel za sladko zmago Londončanov, ki jo je zelo čustveno proslavil trener Antonio Conte. Italijan si je pri proslavljanju zmage dal duška. V zgodovino se je vpisal kot prvi gostujoči trener, ki je osvojil štadion Wanda Metropolitano, na tribunah pa razočaranja ni skrival Diego Costa. Brazilec s španskim potnim listom se je pred kratkim iz Londona vrnil v Madrid.

Nič iz maščevanja

Diego Costa je spremljal dvoboj na častni tribuni. | Foto: Reuters Diego Costa je spremljal dvoboj na častni tribuni. Foto: Reuters Pri modrih se je sprl s strategom Contejem, za Atletico pa bo lahko zaigral šele v začetku leta 2018. Pričakoval je, da bodo njegovi novi soigralci (z nekaterimi je sodeloval že v preteklosti, ko je s ponosom nosil dres Atletica) premagali modre, sam pa bo lahko užival v sladkem maščevanju. Želja se mu ni uresničila, zato je bilo razočaranje v trenutku, ko je padel zmagoviti gol za 2:1, še toliko večje. Prek socialnih omrežjih je hitro zaokrožilo po svetu.

Najprej mu je strl srce nekdanji soigralec, ki je bil zaradi njega priklenjen na klop, nato pa se ga je mladi belgijski napadalec lotil še na socialnih omrežjih. Na Twitterju je objavil fotografijo, na kateri pozira skupaj s Fernardom Torresom in Costo, poleg pa zapisal: "V veliko čast si štejem, da sem lahko spoznal enega največjih napadalcev, ki sem ga oboževal in spremljal, ko sem bil mlajši. In ne. Ne govorim o Diegu," si je privoščil šaljiv tvit.

Atletico bo po tem močnejši

Atletico je v 40. minuti v vodstvo popeljal Antoine Griezmann, a v nadaljevanju zapravil prednost. | Foto: Reuters Atletico je v 40. minuti v vodstvo popeljal Antoine Griezmann, a v nadaljevanju zapravil prednost. Foto: Reuters Dva njegova soigralca sta proslavila jubilej. Urugvajec Jose Maria Gimenez je odigral 100., Juanfran pa že 300. tekmo za Atletico. "Vedno je zelo težko, ko izgubiš prvič. A takšni porazi nas bodo naredili močnejše," napoveduje izkušeni branilec, ki je doživel prvi poraz na novem štadionu.

Odkar je Simeone trener Atletica, rdeče-beli v uvodnih dveh krogih lige prvakov še nikoli niso osvojili tako malo točk. V tem primeru le eno.

Tokrat je bil za poraz usoden zadetek Batshuayija, ki se je lani v London preselil iz Marseilla, spomladi pa se vpisal med strelce na znamenitem gostovanju pri WBA, s katerim so si modri zagotovili naslov angleškega prvaka.

"Michy se vpiše med strelce vsakič, ko je na igrišču. Zelo sem srečen zanj," je mlajšega rojaka pohvalil belgijski zvezdnik Eden Hazard, ki je odigral najboljšo predstavo, odkar se je vrnil po poškodbi. Izkazal se je tudi Alvaro Morata, najdražja poletna okrepitev Chelseaja. Nekdanji napadalec Reala je dosegel zadetek za izenačenje na 1:1.

Michy Batshuayi je odločil dvoboj v 93. minuti. To je bila prva zmaga angleškega kluba na gostovanju pri Atleticu. | Foto: Reuters Michy Batshuayi je odločil dvoboj v 93. minuti. To je bila prva zmaga angleškega kluba na gostovanju pri Atleticu. Foto: Reuters

"Težko se je vrniti po zaostanku z 0:1 proti tako dobremu tekmecu, kot je bil Atletico. A zasluženo smo zmagali. Pokazali smo karakter," je dodal Conte, nato pa namenil še nekaj besed vodstvu angleškega prvenstva. Še danes ne more razumeti, zakaj se bo Chelsea za točke z Manchester Cityjem udaril v soboto, ne v nedeljo. Sinjemodri, ki so evropske obveze opravili že v torek, bodo imeli na voljo dan več za pripravo, Conte pa bo pred pomembnim srečanjem z izbranci opravil le en trening.

 

Ne spreglejte