Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 4. 2016,
10.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

liga prvakov Diego Simeone Josep Guardiola Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Saul Niguez

Četrtek, 28. 4. 2016, 10.28

6 let, 6 mesecev

Guardiolo očaral Španec, ki ima sorodnika v Kopru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Prvi polfinalni dvoboj lige prvakov med Atleticom in Bayernom je pripadel gostiteljem (1:0). Slovenski vratar Jan Oblak je ohranil mrežo nedotaknjeno, zmagoviti zadetek pa je dosegel mladi Španec Saul Niguez in prejel kopico čestitk iz obeh taborov.

Razburljiv dvoboj, ki si ga je na štadionu Vicente Calderon ogledalo okrog 55 tisoč gledalcev, je v prid Atletica odločil Saul Niguez. Mladi španski reprezentant je v 11. minuti igrivo švignil mimo štirih igralcev Bayerna in po nepozabni akciji premagal še Manuela Neuerja. Španec, čigar starejši brat se dokazuje v dresu Kopra in je letos v 1. SNL zbral štiri nastope (Jonatan Niguez Esclapez), je popeljal rdeče-bele v vodstvo. Atletico prednosti ni zapravil, ampak jo s pomočjo slovenskega vratarja Jana Oblaka obdržal do konca, s tem pa si zagotovil ugodno popotnico za povratni dvoboj, ki bo v torek (3. maj) na Bavarskem.

"Španski nogomet ima novega velikega upa. Opazil sem ga že prej. Saul je zelo dober igralec," je 21-letnega strelca pohvalil Josep Guardiola, ki po porazu pričakovano ni bil zadovoljen z razpletom, saj se je znašel v nehvaležnem položaju. Z Bayernom je v polfinalu lige prvakov že izpadel proti Realu in Barceloni, v zadnji sezoni, ko vodi bavarskega velikana, pa se mu lahko pripeti, da bo ostal praznih rok še proti Atleticu. Ima zadnjo priložnost, saj se bo po koncu sezone preselil v Manchester, kjer bo vsaj tri sezone vodil City.

Simeone: Saul si ga je zaslužil

Za dodaten pritisk, ki ga čutijo nogometaši Bayerna po porazu brez prejetega gola (0:1), je najbolj zaslužen Saul. "V izjemni formi je. Veseli smo, ko spremljamo, kaj se mu dogaja v karieri. Ta zadetek si je več kot zaslužil, saj je zelo marljiv in delaven igralec. Pri delu izkazuje ogromno vztrajnost, je tudi zelo motiviran. Kar me zelo veseli, je to, da lahko pokaže še več. Lahko še napreduje," je Diego Simeone, trener Atletica, presodil, da lahko Saul v prihodnje pokaže še več in na igrišču povzroča še več težav tekmecem.

Diego Simeone je spravil Josepa Guardiolo v nehvaležen položaj. | Foto: Diego Simeone je spravil Josepa Guardiolo v nehvaležen položaj.

Bayern je v Madrid pripotoval s ciljem, da si olajša naskok na finalno vstopnico z zadetkom v gosteh. Ni ga dočakala. "Dobro smo igrali le 75 odstotkov srečanja. Saul se je otresel štirih naših igralcev, ki so bili preveč stran od njega. Zadetek smo prejeli zaradi lastne odsotnosti. Kot da ne bi bili povsem prisotni na tekmi. Gol Saula je bil imeniten, a dosežen po naših napakah. Nisem zadovoljen s tem, kar smo prikazali v prvih 15 minutah. Dovoljevali smo jim preveč stvari. To ni dober rezultat," je dejal Katalonec, ki je evropsko krono dvakrat osvojil z Barcelono, zdaj pa se skuša do nje dokopati še z Bayernom.

"Na povratni tekmi bomo morali zaigrati drugače," meni Guardiola, ki je bil bolj kot s prvim zadovoljen z drugim polčasom. "Čaka nas še 90 minut pri nas. Še vedno upamo na napredovanje. V soboto lahko postanemo nemški prvaki (Bayern se bo pomeril z Borussio Mönchengladbach, op. p.), v torek pa nas ponovno čaka Atletico," je predstavil teden, bogat z nogometnimi dogodki, ki jih lahko njegovi varovanci začinijo z novo nemško lovoriko in prebojem v finale lige prvakov.

Oblak ni prejel zadetka že na 29. tekmi v tej sezoni

"Pokazali smo skoraj največ, kar lahko. Ponovili smo prikazano s četrtfinalne tekme z Barcelono (2:0). Tekmecu smo v prvem polčasu vsilili svoj slog igre. Prvi polčas je bil takšen, kot smo si ga lahko le želeli, v drugem pa je bil Bayern boljši," je priznal Argentinec Simeone, ki so ga od velike zmage z 2:0 ločili le milimetri.

Mladi španski reprezentant Saul Niguez ima devet let mlajšega brata, ki nastopa v dresu Kopra. | Foto: Mladi španski reprezentant Saul Niguez ima devet let mlajšega brata, ki nastopa v dresu Kopra.

Domači napadalec Fernando Torres je v drugem delu zatresel vratnico, pred tem pa je boginja Fortuna osrečila tudi njegovo ekipo, saj je na začetku drugega polčasa prečko stresel David Alaba. Oblak si je lahko oddahnil. V tej sezoni je ostal nepremagan že na 29 tekmah. V španskem prvenstvu 22-krat, v ligi prvakov pa že sedmič. Atletico je na zadnjih 16 evropskih domačih tekmah kar 14-krat ohranil mrežo nedotaknjeno.

"V torek je še vse odprto. Bayern bo računal na domačo podporo, mi pa imamo lepo priložnost, da dosežemo zadetek na gostovanju," Simeone ne skriva optimizma. Lahko po dveh letih ponovno popelje izbrance v finale lige prvakov?

Ne spreglejte