Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2019,
23.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

2

Natisni članek

Atletico Madrid Antoine Griezmann

Torek, 14. 5. 2019, 23.40

4 leta, 11 mesecev

Atletico zapušča tudi prvi zvezdnik

Atletico razpada: odhaja tudi prvi zvezdnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

2

Antoine Griezmann | Antoina Griezmanna so v preteklosti že večkrat selili iz Atletica, zdaj pa se bo to res zgodilo. | Foto Getty Images

Antoina Griezmanna so v preteklosti že večkrat selili iz Atletica, zdaj pa se bo to res zgodilo.

Foto: Getty Images

Antoine Griezmann je sporočil, da v prihodnji sezoni ne bo več nosil dresa Atletica. Francoski zvezdnik po petih sezonah zapušča Madrid, njegova naslednja destinacija pa bo skoraj zagotovo Barcelona, ki naj bi bila pripravljena za napadalca sprožiti odkupno klavzulo, ki bo julija znašala 125 milijonov evrov. Omenjata se tudi številki 120 in 130 milijonov evrov, a vse skupaj niti ni tako pomembno. Morda le za Real Sociedad, ki bo od ene izmed omenjenih odškodnin dobil 20 odstotkov.

"Za menoj je pet neverjetnih let. Hvala za vse, nosil vas bom v svojem srcu," je za uradno spletno stran Atletica povedal Griezmann in potrdil, da se bo konec tedna na tekmi proti Levanteju poslovil od navijačev Atletica.

Francoz se že več sezon seli iz Madrida, a se prestop ni nikoli zgodil. Lani poleti je z Atleticom celo podpisal petletno pogodbo, manj kot leto dni kasneje pa sporočil, da odhaja. Najverjetneje v Barcelono, ki je po poročanju številnih medijev pripravljena za francoskega zvezdnika odšteti 125 milijonov evrov. Od tega bo šlo 20 odstotkov v blagajno Real Sociedada.

Čuti, da je odločitev pravilna

"Po pogovoru s Cholom (Diegom Simeonejem, op. p.), Miguelom Angelom (športnim direktorjem Atletica, op. p.) in preostalimi ljudmi v pisarni je prav, da spregovorim tudi za navijače, ki so mi v preteklih letih dali toliko ljubezni. Odločil sem se, da odidem, vidim še druge stvari in se spoprimem še z drugimi izzivi. Čeprav je bila odločitev težka, čutim, da je pravilna. Čutim, da potrebujem spremembo," je navijače nagovoril 28-letni napadalec, ki je v tej sezoni za Atletico na 47 tekmah prispeval 21 zadetkov.

Skupaj je za Madridčane v petih sezonah zbral več kot 250 nastopov in dosegel več kot 130 zadetkov. Osvojil je tudi dve lovoriki, obe v pretekli sezoni, ko se je z Atleticom razveselil španskega superpokala in lige Europa.

Jan Oblak skoraj vsak dan izgubi enega izmed prijateljev, ki kot po tekočem traku zapuščajo Atletico. | Foto: Getty Images Jan Oblak skoraj vsak dan izgubi enega izmed prijateljev, ki kot po tekočem traku zapuščajo Atletico. Foto: Getty Images

Zvezdniška ekipa razpada

Griezmann še zdaleč ni edini, ki bo to poletje zapustil Wando Metropolitano. Pred dnevi je podobno novico oznanil tudi steber obrambe Diego Godin, ki je že na poti k milanskemu Interju, Lucas Hernandez se za 80 milijonov evrov seli v Bayern, skoraj zagotovo pa bosta klub zapustila tudi Juanfran in Filipe Luis. Kot kandidate za odhod iz Atletica se omenja tudi Rodrija, Stefana Savića in morda tudi Diega Costo.

Če se vse to uresniči, bo imelo vodstvo Atletica hudičevo težko nalogo, da zapolni vse nastale vrzeli.

Preberite še:

Diego Godin
Sportal Godin se v solzah poslavlja od Oblaka
Lucas Hernandez
Sportal Bomba iz Bavarske: svetovni prvak za 80 milijonov evrov zapušča Oblaka
Ne spreglejte