Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 3. 2013,
21.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Robert Berić Agim Ibraimi Goran Cvijanović

Petek, 1. 3. 2013, 21.22

8 let, 3 mesece

Odkrit naskok na novo dvojno lovoriko

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora nezadržno drvijo novemu, že dvanajstemu državnemu naslovu naproti. Tako kot lani je želja tudi pokalna lovorika.

V prvem delu prvenstva so si, kot je zdaj že v navadi, priigrali veliko prednost pred zasledovalci. Bilo bi veliko presenečenje, če se ob koncu ne bi veselili še tretjega zaporednega naslova slovenskega prvaka in še dodatno povečali prednost na večni lestvici po številu lovorik v zgodovini samostojne Slovenije. V pokalu se je zdelo, da bo naloga težja, a so že v prvi četrtfinalni tekmi pokala, ki so jo z zamudo odigrali v sredo, dokazali, da temu ne bo tako. V gosteh pri Olimpiji so zmagali s 3:1 in se praktično že uvrstili v polfinale pokala, od tam naprej pa jih do nove pokalne lovorike, že osme v klubski zgodovini, pelje pravcata avtocesta. V finalu se sicer lahko zgodi marsikaj, a zdi se, da vijoličastih na poti do nove dvojne lovorike težko ustavi kdorkoli. Olimpija se je zdela največja ovira, pa je padla kot zrela hruška. Nogomet prinaša presenečenje, zato nič ni stoodstotno, a skorajda zagotovo bo gneča na policah s klubskimi vitrinami ob koncu letošnje pomladi še večja. Toliko bolj zato, ker so Mariborčani v drugi del prvenstva vstopili še močnejši, kot so bili. Ostali so vsi ključni možje. Največ zanimanja je obstajalo za Agima Ibraimija, Roberta Berića, Gorana Cvijanovića in tudi Aleša Mertlja, a bodo vsi še vsaj do konca te sezone brcali v Ljudskem vrtu. Odhodov je bilo sicer kar nekaj, a so prvake zapustili le nogometaši, na katere stroka vijoličastih ni več resno računala. Vsaj v tej sezoni ne. Prišla sta dva kakovostna napadalca. Nusmir Fajić, ki je eden izmed najboljših golgeterjev slovenske lige zadnjih dveh sezon, in Matija Smrekar, ki je pred leti obetal veliko, potem pa je njegov razvoj nekoliko zastal. Zdaj verjame, da bo prav v Ljudskem vrtu obudil svojo nogometno pot. V drugem delu sezone bo trener lahko računal tudi na obetavnega branilca Nejca Mevljo, ki je v Mariboru že nekaj mesecev, a je okreval po poškodbi. Zdaj je zdrav in na voljo trenerju. Ne dvomimo v to, da ga b imel Maribor od njega kar nekaj koristi. Takšna zasedba bo torej štartala na dvojno lovoriko, drugi del sezone pa ne bo pomemben zgolj zaradi boja na domačih nogometnih igriščih. Jasno je, da se bo že v naslednjih mesecih kovala tudi nova evropska sezona najuspešnejšega slovenskega kluba. V Ljudskem vrtu tega sicer ne priznavajo na glas, a dejstvo je, da bodo poleti spet napadli ligo prvakov. Lani so ji bili zelo blizu, pogled v zgodovino pa pravi, da lahko v naslednji sezoni pričakujemo še korak dlje. Bomo v Sloveniji po več kot desetletju spet poslušali znamenito himno elitnega evropskega klubskega tekmovanja? Če bo po sreči, bo tako.

Mariborčani so se pripravljali na domačih tleh in v Turčiji, kjer so opravili osrednji del priprav. ''Vse je potekalo tako, kot bi moralo in v odličnem vzdušju. Skozi treninge in tekme smo poskušali odpravljati napake in najti pravo igro. Po dolgem premoru smo pričakovano potrebovali nekaj časa, da smo se spet povezali, se začutili in se navadili na stvari, ki so bile pred tem že avtomatične. Vsekakor smo zadovoljni s tem, kar smo opravili v času priprav,'' je po prihodu iz Turčije povedal Darko Milanič, ki je bil s prvim testom v drugem delu sezone, pokalnim obračunom proti Olimpiji, seveda lahko zelo zadovoljen. ''Seveda, saj smo zmagali na derbiju v gosteh. To pa je nekaj, do česar ni tako lahko priti. Videlo se je, da še nismo pravi, kar je tudi razumljivo. Tudi zato me veseli, da smo vseeno zmagali. S tem smo dokazali, da smo ekipa s karakterjem. Zdaj nas čakajo novi izzivi, sam pa pričakujem, da bomo iz tekme v tekmo boljši. Igralski kader je širok, kar nam omogoča, da rotiramo. V Ljubljani so se rotacije izkazale za dobre. Igralci, ki so prišli s klopi, so spremenili potek tekme. To je naša največja prednost. Da imamo res veliko število dobrih nogometašev, ki so vselej pripravljeni prevzeti odgovornost. S tem, kaj bomo naredili ob koncu sezone, se ne obremenjujemo. Gremo iz tekme v tekmo. Zdaj nas zanima le Triglav in prvenstveni obračun, ki je pred nami,'' tako kot vedno opozarja 45-letni trener, ki je v Ljudskem vrtu že štiri leta in pol. V tem času pa je osvojil številne lovorike in brez dvoma sodi med najboljše v Sloveniji.

Ne spreglejte