Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
4. 11. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

1

Natisni članek

Miroslav Radović Legia Varšava Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale liga prvakov NK Olimpija NK Olimpija Toni Kroos Prva liga Telekom Slovenije nogomet

Petek, 4. 11. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Miroslav Radović

Od Krke do Real Madrida v pol leta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

1

Miroslav Radović | Foto Reuters

Foto: Reuters

V prvi polovici leta je igral za Olimpijo, v drugi polovici je Miroslav Radović dvakrat zatresel mrežo evropskega prvaka Reala. Najprej pred dvema tednoma na kultnem štadionu Santiago Bernabeu v Madridu, potem še v sredo, ko se je z Legio v Varšavi veselil velike točke na tekmi proti Cristianu Ronaldu in druščini. "Na koncu sezone bom skupaj z vami proslavil nov naslov prvaka," je sporočil Ljubljančanom, na katere ima zelo lepe spomine.

Največje presenečenje četrtega kroga lige prvakov se je zgodilo v Varšavi, kjer je tamkajšnja Legia na povratni tekmi skupinskega dela gostila Real. V Madridu je proti evropskim prvakom izgubila z 1:5. Ko so nogometaši Reala že v prvi minuti druge tekme dosegli prvi gol in po 35 minutah igre vodili z 2:0, se je zdelo, da bo zgodba podobna.

Takole se je v sredo veselil s soigralci. | Foto: Reuters Takole se je v sredo veselil s soigralci. Foto: Reuters Toda nato so Poljaki uprizorili popoln preobrat. Zabili so kar tri gole in bili tik pred koncem celo v igri za zmago. Real se je kljub temu rešil pred porazom.

Čeprav so iz rok izpustili zmago, so bili nogometaši Legie po tekmi zadovoljni s tem, da so postali ekipa, ki je Realu pod vodstvom Zinedina Zidana kot prva nasula tri gole. Predvsem pa so veseli, ker so osvojili prvo točko.

Pri tem odmevnem remiju je imel prste vmes tudi nogometaš, ki smo ga še pred nekaj meseci spremljali na slovenskih prvoligaških zelenicah.

Nekdanji napadalec Olimpije Miroslav Radović, ki je dosegel zadetek pred 70 tisoč gledalci v Madridu pred dvema tednoma in v torek z mojstrskim strelom Keylorja Navasa v vratih Reala ukanil še drugič. Tokrat za izenačenje na 2:2 na začetku drugega polčasa tekme, ki je potekala pred praznimi tribunami, saj je bil štadion Legie zaradi izgredov njenih navijačev zaprt za javnost.

Zabiješ gol Realu v ligi prvakov, na tribunah pa nikogar

"Hvala za čestitke. Zelo sem vesel. Toliko bolj zato, ker smo se vrnili po zaostanku z 0:2 proti velikemu Realu in osvojili točko. Lahko bi celo zmagali, a dobro. Moramo biti zadovoljni," je bil dan po tekmi dobre volje Radović, ki je resno obžaloval le eno.

Zadel je tudi pred dvema tednoma na kultnem štadionu Santiago Bernabeu v Madridu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zadel je tudi pred dvema tednoma na kultnem štadionu Santiago Bernabeu v Madridu. Foto: Guliverimage/Getty Images "Res nenavadno je, ko daš gol Realu na tekmi lige prvakov, a ni hrupa s tribun. Škoda, ker smo igrali pred praznimi tribunami, z navijači bi bilo veliko lepše, a tako pač je. S tem se je treba sprijazniti," je mirno razlagal izkušeni nogometaš, ki je zadetkov v mreži Reala toliko bolj vesel zato, ker je njegov velik navijač.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Po tekmi je ob čakanju na doping kontrolo prijetno kramljal z zvezdnikom Reala Tonijem Kroosom, z Nemcem sta si tudi izmenjala dresa, Cristiano Ronaldo nanj ni naredil prevelikega vtisa, na igrišču ga je navdušil predvsem strelec prvega gola Gareth Bale.

"To je res neka druga raven nogometa," je pohvalil Valižana nogometaš, ki je bil član Olimpije zelo kratek čas. Vsega nekaj mesecev, a se je v tem času z naslovom državnega prvaka, na katerega je Ljubljana čakala dolgih 21 let, skupaj s takratnimi soigralci zapisal v zgodovino.

In tudi v srca navijačev, ki so ga, čeprav na igrišču ni bil najbolj učinkovit (odigral je le devet tekem in zabil vsega dva gola), vzeli za svojega.

Za Olimpijo je odigral le devet tekem, a se je prikupil navijačem. | Foto: Vid Ponikvar Za Olimpijo je odigral le devet tekem, a se je prikupil navijačem. Foto: Vid Ponikvar V Ljubljano se je zaljubil, a je moral oditi

"Vedeli so, da nekaj časa nisem igral in da potrebujem čas, da pridem v formo, in videli, da se trudim. Od samega začetka, ko sem prišel, so mi bili navijači v veliko oporo. Užival sem v vsem, ker sem doživel v Sloveniji. Olimpijo imam v zelo lepem spominu. Njene izide spremljam, če jih le lahko. V Ljubljano sem se zaljubil," je povedal Radović, ki resda ni dosegel veliko golov in je imel kak kilogram preveč, a je navijače prav gotovo osvojil tudi z nogometnim znanjem, ki pri njem ni bilo sporno.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Čutil je, da je moral oditi

Zato ne čudi, da je bil po obeh golih proti Realu zanj iskreno vesel marsikateri pristaš Olimpije, kot je njenih dobrih rezultatov vesel tudi on.

Ko je poleti odšel na svojo željo, ker je sledil odslovljenemu trenerju Marku Nikoliću, ki ga je pripeljal v Ljubljano, je to storil s težkim srcem. "Ni mi bilo lahko, a čutil sem, da sem to moral storiti," je povedal izkušeni Srb, ki verjame, da bo Olimpija spet prvak.

"Če bom lahko, pridem na proslavo naslova. Z marsikom iz kluba sem v stikih, tudi s predsednikom Milanom Mandarićem, ki se je tudi ob mojem odhodu izkazal za velikega gospoda, Olimpijo nosim v srcu. Zdaj smo premagali Domžale, pred nami je tekma v Kopru, mar ne?" je vprašal in dodal, da se pogosto sliši z nekaterimi nekdanjimi soigralci pri Olimpiji.

Najbolj si bo zapomnil 14. maj in veliko proslavo naslova državnega prvaka v Velenju. | Foto: Vid Ponikvar Najbolj si bo zapomnil 14. maj in veliko proslavo naslova državnega prvaka v Velenju. Foto: Vid Ponikvar

Se bo vrnil v Olimpijo?

"Teh nekaj mesecev, ki sem jih preživel kot njen član, si bom zapomnil za vedno. Predvsem veliko proslavo po zadnji tekmi, ko smo si v Velenju zagotovili naslov. Tisto je bilo res noro," je še dejal Radović. "Kdo ve, zakaj pa ne?" je za konec odgovoril na vprašanje, ali se morda kdaj vrne v Olimpijo.

Besede, ki zvenijo dobro marsikomu v Ljubljani, a niso najbolj realne. Vrnil se je na Poljsko, kjer si je v dresu Legie pridobil status legende. V njenem dresu je odigral že več kot 300 tekem, zabil številne gole, bil z njo dvakrat državni in petkrat pokalni prvak, zdaj je začel zadevati še v ligi prvakov. Star je 32 let … 

Ne spreglejte