Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 3. 2016,
11.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 2. 3. 2016, 11.25

8 let, 1 mesec

Od gorečega navijača do velikega aduta Olimpije na derbiju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Debi v dresu Olimpije je za Nejca Vidmarja, velikega navijača Ljubljančanov, ki je letos le dočakal prihod v "svoj" klub, minil po željah, zdaj je pred njim že prvi veliki derbi proti Mariboru.

"Tekma proti Kopru se je res končala tako, kot sem si zamislil. Res je, da smo imeli kar nekaj težav, predvsem v prvem polčasu, ko bi lahko tudi zaostajali, a v drugem je bila naša podoba veliko boljša in prišli smo do točk, ki smo jih pričakovali. Marsikdo je mislil, da bomo Koper premagali brez težav, saj so Koprčani dosegali slabe rezultate na prijateljskih tekmah, a sam sem pričakoval natanko takšnega nasprotnika, kot smo ga videli. Nedeljsko tekmo smo vzeli skrajno resno in bili na koncu tudi nagrajeni," je povedal Nejc Vidmar, ki je pri zmagi z 2:0 poskrbel za nekaj dobrih obramb in bil v veliki meri zaslužen za to, da je Olimpija zmagala.

Ker je dan pred tem Maribor izgubil proti Celju, so Ljubljančani prednost na vrhu lestvice povišali na šest točk, kar je poskrbelo, da je za Olimpijo in njenimi navijači res lep konec tedna. "Tekmo Maribora sem si ogledal v neposrednem televizijskem prenosu in lahko rečem, da je bila podobna tisti, ki smo jo mi odigrali s Koprom. S tem, da se je, na našo srečo in na nesrečo Maribora, končala drugače," je povedal 26-letni vratar.

V Šiški je bil na derbijih z Green Dragons

Po debiju ga že v naslednji preizkušnji v dresu Olimpije čaka največji mogoč izziv. Večni derbi proti Mariboru, s soigralci bo v Ljudskem vrtu gostoval v soboto zvečer. Včasih je za Olimpijo na derbijih stiskal pesti s tribun, pred leti tudi kot član njene navijaške skupine Green Dragons, zdaj ji bo do uspeha skušal pomagati na igrišču.

"Res je, z Green Dragons sem na derbijih navijal še takrat, ko smo igrali v Šiški. Ko se je Olimpija preselila v Stožice, sem bil že v drugačni vlogi. Kot nogometaš Domžal sem si derbije, če je bilo to le mogoče, ogledal s tribun in potihoma stiskal pesti za Olimpijo. Zdaj me čaka še derbi. Nanj se pripravljam tako, kot se na vsako tekmo, čeprav je res, da je nekoliko več medijskega pompa in vsega, kar pride zraven, a na to sem že navajen. Ne nazadnje sem v nogometu prestal že marsikaj, nisem ravno novinec," pravi slovenski reprezentant.

"Res je, da bo v soboto nekoliko drugače, a čustva bo treba pustiti ob strani. Treba bo ohraniti hladno glavo. Če je vroča, je to lahko le težava. Verjamem, da sem dovolj izkušen in s tem ne bo težav. Vem, da bo na tribunah vroče, a sem prepričan, da bomo vsi skupaj v tem le uživali. Da bodo gledalci navijali in uživali v spektaklu, ki ga bomo pripravili. Seveda verjamem, da se bo razpletel po naših željah, da bomo zmagali, a hkrati, tako kot je že večkrat rekel naš trener, opozarjam, da po tej tekmi ne bo še čisto nič odločenega. Če bomo zmagali, še ne bomo prvaki. Če bomo izgubili, ne bo konec sveta," sporoča nogometaš, ki je v Olimpijo prišel pozimi iz vrst Domžal.

"Mislim, da nam bo proti Mariboru lažje, kot nam je bilo proti Kopru, saj ga dobro poznamo, jedro ekipe Mariborčanov je ostalo podobno, medtem ko je bil Koper z vsemi novinci, ki so v klub prišli pozimi, neznanka. Je pa jasno, da nam ne bo lahko. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor. Pritisk je nekoliko večji, a prav zaradi tega sem v Olimpijo prišel. Da vidim, ali sem pripravljen za večje izzive. Verjamem, da sem," je samozavestno sporočil izkušeni vratar.

Trenerska sprememba v Mariboru ga je presenetila

Tudi njega je trenerska sprememba po le eni tekmi v letu 2016 na klopi Maribora presenetila. Tudi on ni pričakoval, da se bo moral Hrvat Krunoslav Jurčić posloviti po prvem porazu. "Da, to je bilo kar presenečenje in zanimivo bo videti, kako se bo ekipa Maribora odzvala po tej šok terapiji, a to ni naša stvar. Nas zanima predvsem to, kako se bo odrezala Olimpija. Osredotočeni smo le na svoje delo. Kaj menjava trenerja pomeni za Maribor, bomo pa tako ali tako videli že v soboto. Na igrišču bomo dobili vse odgovore," je še povedal.

Oddolžiti se želijo navijačem

Za konec je nekaj besed namenil tekmi in razpletu, ki se ga na sobotnem derbiju nadeja. "Tako kot vedno gremo po zmago. Ne pričakujte, da bomo brezglavo napadali. Mariboru se bomo po robu postavili tako, kot znamo. Ne bo lahko, a verjamem, da nam lahko uspe. V Olimpijo sem prišel po lovorike. Osvaja se jih tudi na derbijih. Zanimajo me tri točke. Slišim, da bo na tribunah tudi veliko naših navijačev. Z dobro igro in dobrim rezultatom se jim želimo oddolžiti za zaupanje, ki ga imajo v nas. Morali bomo igrati fanatično, a hkrati pametno," je sklenil nogometaš, ki se lahko pohvali s 182 nastopi v slovenski prvi ligi.

Ne spreglejte