Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 10. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 28. 10. 2014, 15.07

8 let

Oblakova pravljica in čarobnih 25 minut Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Atletica so v prvi tekmi osmine finala španskega pokala tudi s pomočjo slavljenca Jana Oblaka ugnali Real z 2:0, ranjena Barcelona pa je pomendrala Elche kar s 5:0.

Madridski spektakel se je začel slavnostno, saj se je v začetni enajsterici znašel stari znanec navijačev Atletica Fernando Torres, ki je rdeče-beli dres nosil prvič po odhodu v Liverpool.

Od prve minute je začel tudi mladi slovenski vratar Jan Oblak, ki je ravno na dan tekme dopolnil 22 let. Izkazal se je že v prvi minuti, ko je bravurozno ubranil strel Sergia Ramosa s petih metrov z glavo. Njegova mreža se je zatresla nekaj minut pozneje, ko je bil z glavo najvišji Gareth Bale, a se je Valižan veselil le nekaj sekund. Bil je v nedovoljenem položaju, kar so potrdile tudi televizijske kamere, Škofjeločan pa je tako zadržal mrežo "nedotaknjeno".

Ubranil je tudi nevaren strel, ki ga je z razdalje sprožil Karim Benzema in si za predstavo v uvodnem polčasu prislužil zelo dobre ocene.

Garcia z bele točke, Gimenez z glavo

Portugalec Cristiano Ronaldo je trdi dvoboj z majhnim številom izrazitim priložnosti dolgo časa spremljal s klopi, občinstvo pa je prvič na svoj račun prišlo v 58. minuti, ko je Raul Garcia z natančno izvedenim strelom z bele točke popeljal Atletico v vodstvo in premagal Keylorja Navasa, ki je med vratnicama nadomeščal kapetana Ikerja Casillasa. Prekršek za najstrožjo kazen je storil Ramos.

Minuto po zadetku gostiteljev je igrišče zapustil ljubljenec občinstva Torres, ki je proti Realu zaman čakal na resnejšo priložnost. Gostje so krenili po izenačenje, v 63. minuti je namesto Jamesa Rodrigueza v igro pričakovano vstopil še najboljši strelec Ronaldo, a je evropskim ter svetovnim prvakom načrte kaj kmalu pokvaril branilec Atletica Gimenez. Bil je najvišji v skoku ter z glavo v 76. minuti povišal vodstvo na 2:0.

Oblak, ki je na hrbtu nosil št. 13, je ustavil še nevaren strel Tonija Kroosa in slavje na Calderonu se je lahko začelo. Atletico je zmagal z 2:0 in si na široko odprl vrata pokalnega četrtfinala, mladi Slovenec pa je prejel prelepo rojstnodnevno čestitko, saj je proti močnemu Realu zadržal nedotaknjeno mrežo.

Beli baletniki so prvič po 22. avgustu 2014 ostali brez doseženega gola. Tudi takrat so izgubili proti Atleticu, igral pa se je superpokal ...

Barcelona po stresnem tednu popravila vtis

Ranjena Barcelona je po tednu šokov, ko je izgubila v San Sebastianu, odnos med trenerjem Luisom Enriquejem in prvim zvezdnikom Lionelom Messijem je postal vse prej kot idealen. Po porazu pri Real Sociedadu je izgubila še športnega direktorja in njegovega pomočnika, nato pa je napovedala še vojno Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) zaradi stroge kazni in prepovedi kupovanja novih igralcev do leta 2016. To je bil res stresen teden za Katalonce.

Srd in jeza sta se nabirala, odlična pokalna predstava proti Elcheju pa je malce popravila vtis in zacelila nekaj ran. Že v prvem polčasu so se med strelce vpisali vsi člani zvezdniškega južnoameriškega terceta Neymar - Suarez - Messi, do konca pa se je mreža Elcheja zatresla še dvakrat, tako da je na ne preveč polnem Camp Nouu počila petarda. Vsi zadetki so padli v 25 minutah, krila Barcelone so se dvignila ob pravem času, saj prihaja konec tedna veliki derbi, ko se bo pomerila z Oblakovim Atleticom.

Ne spreglejte