Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 11. 2016,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Vicente Calderon Diego Simeone Antoine Griezmann liga prvakov Miha Mevlja Rostov Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 2. 11. 2016, 11.05

6 let, 7 mesecev

Slovenski vratar prekinil niz

Oblak jim je paral živce 13 mesecev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Atletico Oblak Rostov | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je z madridskim Atleticom uresničil cilj v ligi prvakov po vseh štirih tekmah. S štirimi tesnimi zmagami, nazadnje je doma premagal Rostov z 2:1, si je že zagotovil napredovanje v osmino finala. Škofjeločan je ohranil zmagovalni evropski ritem, prekinil pa 13-mesečni niz nepremaganosti v ligi prvakov na domačem štadionu Vicente Calderon.

Prvi vratar madridskega Atletica v tej sezoni prejema zelo malo zadetkov. V ligi prvakov je moral prvič po žogo v svojo mrežo šele v četrtem krogu skupinskega dela, ko je madridski velikan težje od pričakovanega upravičil vlogo favorita proti ruskemu podprvaku Rostovu. Jan Oblak je prejel zadetek v 30. minuti, ko ga je premagal 21-letni Iranec Sardar Azmoun in postal prvi nogometaš, ki je v koledarskem letu 2016 na gostovanju zatresel mrežo Atletica.

Nenavadno, v zadnjih dneh doma premagan kar trikrat

Škofjeločan je bil na domačem štadionu v Evropi nepremagan skoraj 640 minut. | Foto: Reuters Škofjeločan je bil na domačem štadionu v Evropi nepremagan skoraj 640 minut. Foto: Reuters Oblak je bil pred srečanjem z Rostovom na domačem dvorišču nazadnje premagan 30. septembra 2015, ko je njegov nekdanji klub Benfica zmagal v Madridu z 2:1. Nato je ostal nepremagan 638 minut, čeprav so na Vicente Calderonu gostovali tudi tako močni klubi, kot so Bayern, PSV (oba po dvakrat) in Barcelona.

Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je razvajal navijače z nedotaknjeno mrežo, sanjski niz pa je trajal kar 13 mesecev. Tako dolgo je paral živce gostujočim napadalcem, ki niso našli načina, kako spraviti žogo za njegov hrbet.

Triindvajsetletni slovenski vratar je v zadnjih dneh na domačem štadionu prejel kar tri zadetke, kar se mu ni pripetilo že dolgo časa. V soboto je bil dvakrat premagan na tekmi španskega prvenstva proti Malagi, tri dni pozneje pa je moral po žogo v mrežo še proti Rostovu, za katerega je njegov reprezentančni soigralec Miha Mevlja odigral vso tekmo.

Šele četrtič pod vodstvom Simeoneja

Škofjeločana je premagal mladi Iranec Sardar Azmoun. | Foto: Reuters Škofjeločana je premagal mladi Iranec Sardar Azmoun. Foto: Reuters Odkar Atletico vodi Diego Simeone, so rdeče-beli na domači trdnjavi Vicente Calderon v Evropi prejeli zadetek le na štirih tekmah.

V sezoni 2013/14 sta mrežo Atletica zatresla Brazilca (Hulk za Zenit in Kaka za Milan), v sezoni 2014/15 se domača mreža na Vicente Calderonu sploh ni tresla, v prejšnji sezoni pa sta kot gosta v Madridu zadetka proslavljala Argentinec Nico Gaitan in mladi Portugalec Goncalo Guedes ter osrečila Benfico. Južnoameričan Gaitan je v tej sezoni Oblakov soigralec.

Atletico si je na domačem srečanju z Rostovom tri točke zagotovil šele v izdihljajih srečanja. Junak je postal dvakratni strelec Antoine Griezmann, ki se je na večni lestvici najboljših strelcev Atletica v evropskih tekmovanjih povzpel med deset najboljših. Dosegel jih je že 11 in se izenačil z Brazilcem s španskim potnim listom Diegom Costo, ki se dokazuje v Londonu.

Za prvo mesto na Bavarskem, kmalu derbi z Realom

Francoza so letos na Euru izbrali za najboljšega igralca turnirja. "Vesel sem, da sem prekinil strelsko sušo. Naš naslednji cilj je v skupini končati na prvem mestu," je dejal 25-letni napadalec, ki ga do konca skupinskega dela čaka še zahtevno gostovanje v Münchnu pri nemškem prvaku Bayernu.

Trenutek, ko je Antoine Griezmann v tretji minuti sodnikovega podaljška odločil zmagovalca v Madridu. | Foto: Reuters Trenutek, ko je Antoine Griezmann v tretji minuti sodnikovega podaljška odločil zmagovalca v Madridu. Foto: Reuters

Še pred tem Atletico v Evropi čaka domača tekma z nizozemskim prvakom PSV-jem, največje pozornosti pa bo deležen madridski derbi, ko bo 19. novembra na Calderonu gostoval Real Madrid.

Ne spreglejte