Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 5. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak nogometna tržnica James Rodriguez Real Madrid Manchester United David de Gea Gareth Bale Antoine Griezmann Alexis Sanchez

Torek, 16. 5. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Morebitni največji prestopi tega poletja

Obeta se novo noro poletje: ne bi se čudili, če pade nov rekord

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65
Kylian Mbappe | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sezone v največjih in najbogatejših evropskih ligah se počasi končujejo, mnogi pa so z mislimi že pri gradnji ekipe za novo sezono. Kot za zdaj kaže, so evropski velikani za svoje tarče pripravljeni na široko odpreti denarnice.

Po do zdaj znanih podatkih bodo imeli glavno besedo v poletnem prestopnem roku ponovno angleški velikani, po dolgem času pa bo aktivno na tržnici sodeloval tudi madridski Real. Že zdaj je jasno, da bo največji zapravljivec skoraj zagotovo Manchester United, veliko za njim pa po porabljenih evrih ne bo zaostal niti beli balet.

Prvo ime poletnega roka bo zagotovo mladi francoski biser Kylian Mbappe, za katerega se zanimajo številni bogati klubi. Med njimi sta tudi Real Madrid in Manchester United, Monaco pa je že pred časom povedal, da 18-letnik lahko zapusti klub, a to ne bo poceni.

Čeprav je zvezdnik Monaca na nogometni tržnici vreden "le" deset milijonov evrov, naj bi vodilni možje kluba iz kneževine zanj zahtevali neverjetnih 140 milijonov evrov. Tako odškodnino je sposoben odšteti le malokateri klub, a za zdaj kaže, da bo šel z glavo skozi zid ravno galaktični Real.

Tudi Francoz je po nekaterih virih bolj naklonjen selitvi v Madrid kot pa v deževni Manchester. Dišala mu naj ne bi niti taktika Joseja Mourinha, ki je po beseda Mbappeja preveč obrambno naravnana.

Je francoski najstnik vreden 140 milijonov evrov?

  • Ne.
    91,40 %
    999 glasov
  • Da.
    7,50 %
    82 glasov
  • Ne vem.
    1,10 %
    12 glasov
Oddanih 1093 glasov

Rodriguez že odigral zadnjo tekmo za Real?

Bo Paul Pogba letos izgubil naziv najdražjega nogometaša na svetu? | Foto: Reuters Bo Paul Pogba letos izgubil naziv najdražjega nogometaša na svetu? Foto: Reuters Real bi si pri novi rekordni odškodnini, ki jo zdaj drži zvezdnik rdečih vragov Paul Pogba – zanj je United preteklo poletje Juventusu odštel 105 milijonov evrov –, lahko pomagal tudi pri prodaji Jamesa Rodrigueza. Kolumbijec je po pisanju številnih svetovnih medijih z eno nogo in pol že na Old Traffordu.

Junak svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji je v Madrid prišel kot velika zvezda, na koncu pa je v treh sezonah pri belem baletu igral na bolj kot ne nepomembnih tekmah. Nekdanjemu nogometašu je očitno bilo dovolj čakanja in je prikimal Mourinhovi prošnji.

Rdeči vragi bodo za zvezdnika Reala odšteli kar 75 milijonov evrov (70+5), kluba pa naj bi po poročanju španskega športnega dnevnika Marce novico uradno potrdila že ta konec tedna, spet drugi viri pravijo, da se bo to zgodilo šele po finalu lige prvakov. Kolumbijski zvezdnik bo z Unitedom podpisal štiriletno pogodbo, poroča Fox Sport.

Griezmann, Sanchez, Bale?

Antoine Griezmann se pri Atleticu odlično počuti. | Foto: Reuters Antoine Griezmann se pri Atleticu odlično počuti. Foto: Reuters Ena izmed prestopnih bomb bi lahko bil še en francoski zvezdnik Antoine Griezmann, ki je pred časom z eno nogo že bil pri Manchester Unitedu. V zadnjem času je okoli tega prestopa vse potihnilo. Cena Španca je jasna, rdeči vragi bodo morali zanj odšteti višino njegove odkupne klavzule, ki znaša kar sto milijonov evrov.

Francoz trenutno velja za enega najboljših nogometašev. V zadnjem času več kot o prestopu govori o tem, kako odlično se počuti v Madridu, a to nič ne pomeni. Po koncu sezone se bo zagotovo hitro pojavil tisoč in en namig o selitvi odličnega Francoza.

Zanimivo bo spremljati, kako se bo na morebitno neigranje v ligi prvakov odzval prvi zvezdnik Arsenala Alexis Sanchez. Med Čilencem in trenerjem topničarjev Arsenom Wengerjem je že večkrat počilo, zato ne bi bilo presenečenje, če bi si Sanchez izbral drugega delodajalca. Čilenca si v svojih vrstah želijo vsi angleški velikani, vprašanje pa je, ali bo selitev k rivalom Wenger dovolil.

Čedalje bolj naglas se govori, da so pri Realu vse bolj nezadovoljni z valižanskim zvezdnikom Garethom Balom, ki ima veliko težav s poškodbami. V tej sezoni je za Real odigral le 26 tekem in dosegel le devet zadetkov. Če bi v Madrid res prišel Mbappe, bi Bale postal pogrešljiv, njegova selitev pa ne bi bila več tako nemogoča. Da, imate prav, tudi za Valižana se zanima predvsem United, ki bi po odhodu legendarnega Ryana Giggsa tako spet dobil valižansko zvezdo.

Jan Oblak zelo zaželen, a je drag kot žafran

Odkupna klavzula v pogodbi Jana Oblaka znaša 100 milijonov evrov. | Foto: Getty Images Odkupna klavzula v pogodbi Jana Oblaka znaša 100 milijonov evrov. Foto: Getty Images Kar nekaj rošad se obeta tudi pri vratarjih. Eden najbolj zaželenih je ravno slovenski čuvaj mreže Jan Oblak, a ima eno veliko težavo, ki v trenutku odbije številne snubce. Škofjeločan je pri podpisu nove pogodbe, ki se mu izteče leta 2021, dodal še odkupno klavzulo v višini 100 milijonov evrov.

Že večkrat smo omenili, da se zanj zelo zanimajo angleški velikani. Med njimi je bil najbolj konkreten Manchester United, ki pa roko na srce želi le varovalko, v primeru, da ga v tem poletju zapusti David de Gea.

Španec je v preteklosti že večkrat kazal željo po vrnitvi v domovino, prav tako pa si tudi beli balet med vratnicami želi videti prvega vratarja španskega izbrane vrste.

City najbolj verjeten kandidat

Za Slovenca se zanimajo tudi pri Chelseaju, ki ima podobne namene kot United, saj bi bil Oblak zgolj alternativa za Thibauta Courtoisa, za katerega naj bi se, v kolikor mu rdečo luč prižge de Gea, zanimal Real. Edini, ki bi lahko slovenskega vratarja izplačal ne glede na druge dejavnike je Manchester City, ki je v temo brcnil z nakupom Claudia Brava in si želi novega, boljšega čuvaja mreže.

Italijanski biser na voljo že za 20 milijonov evrov?

Omenimo še italijanskega 18-letnega vratarskega bisera Gianluigija Donnarummo, ki je medijem pred časom dejal, da z Milanom ne bo podaljšal pogodbe – izteče se mu naslednje poletje – in si zelo želi selitve na Otok. Zanj se spet zanima že zelo dobro znani angleški trojček, mladeniča pa naj bi se po nekaterih informacijah dalo z visoko plačo dobiti že za odškodnino 20 milijonov evrov. AC Milan lahko vratarja zadrži tudi na silo, vendar bi na koncu ostal praznih rok. Donnarumma bi klub zapustil brez odškodine. Odhod Gianluigija Donnarumme bi spravil v slabo voljo navijače Milana, ki so vzljubili mladega vratarja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Odhod Gianluigija Donnarumme bi spravil v slabo voljo navijače Milana, ki so vzljubili mladega vratarja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Costa na Kitajsko, kam pa Morata, Lukaku …

Najboljši strelec novega angleškega prvaka Diego Costa se seli v Azijo. | Foto: Reuters Najboljši strelec novega angleškega prvaka Diego Costa se seli v Azijo. Foto: Reuters Obeta se še nekaj izjemnih prestopov. Vse prej kot zadovoljen je s svojim statusom pri Realu tudi Alvaro Morata, ki se je pred sezono iz Juventusa vrnil v Madrid. Praktično vse tekme v napadu začenja francoski zvezdnik Karim Benzema, zato se Španca vsak dan bolj naglas povezuje s Chelseajem, ki ga vodi Antonio Conte.

Italijanski strokovnjak naj bi si Španca neizmerno želel pri modrih, kako tudi ne, saj ekipo po tej sezoni zapušča Diego Costa, ki odhaja v Kitajsko. Chelsea bi tako ostal le z enim napadalcem Michyjem Batshuayijem.

V primeru, da Morato galaktiki le uspejo prepričati, da ostane, je Contejeva želja tudi robustni Romelu Lukaku, si ga je v svojih vrstah želel že preteklo poletje. Zanj se zanimajo tudi rdeči vragi, ki so po poškodbi Zlatana Ibrahimovića v konici napada ostali le z 19-letnim Marcusom Rashfordom.

Je prišel čas za odhod Aubameyanga?

Gabonski zvezdnik Pierre-Emerick Aubameyang je eden najboljših napadalcev na svetu. V štirih sezonah pri dortmundski Borussi je na 187 tekmah dosegel 117 zadetkov in postal želja največjih klubov. Gabonec je v intervjujih večkrat povedal, da je svojemu dedku obljubil, da bo nekega dne zaigral za Real. ''Obljubil sem mu, da bom nekega dne igral na Santiagu Bernabeu, a za zdaj sem zadovoljen v Dortmundu. Kaj bo prinesla prihodnost, pa nihče ne ve,'' je decembra za beIN Sports povedal Auba.

Če bi Morata odšel v Anglijo, bi Real res lahko pokukal tudi v Nemčijo, a pod pogojem, da Benzema izgubi status alfa samca v konici napada, v nasprotnem primeru iz tega ne bo nič. Če prideta Mbappe in Aubameyang na Santiago Bernabeu, bi to res lahko pomenilo, da Bale zapušča špansko prestolnico.

 

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: AS Monaco
Starost: 18 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2019
Vrednost na tržnici: 10 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
42 tekem - 25 zadetkov - 14 podaj

Kdo se zanima:
Real Madrid, Manchester United, Chelsea

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Atletico Madrid
Starost: 26 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2021
Vrednost na tržnici: 80 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
52 tekem - 26 zadetkov - 11 podaj

Kdo se zanima:
Manchester United, Real Madrid

Alexis Sanchez

Alexis Sanchez Arsenal | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Arsenal
Starost: 28 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2018
Vrednost na tržnici: 65 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
48 tekem - 26 zadetkov - 19 podaj

Kdo se zanima:
Chelsea, Manchester City, Manchester United

Gareth Bale:

gareth bale | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Real Madrid
Starost: 27 let
Igralni položaj: krilni napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2022
Vrednost na tržnici: 90 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
26 tekem - 9 zadetkov - 5 podaj

Kdo se zanima:
Manchester United, Chelsea

Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Borussia Dortmund
Starost: 27 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2020
Vrednost na tržnici: 65 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
44 tekem - 37 zadetkov - 5 podaj

Kdo se zanima:
Real Madrid, Manchester United 

James Rodriguez

Real Barcelona James Rodriguez | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Real Madrid
Starost: 25 let
Igralni položaj: ofenzivni vezist
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2020
Vrednost na tržnici: 50 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
32 tekem - 11 zadetkov - 13 podaj

Kdo se zanima:
Manchester United

Romelu Lukaku

Lukaku | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Everton
Starost: 24 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2019
Vrednost na tržnici: 50 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
38 tekem - 25 zadetkov - 7 podaj

Kdo se zanima:
Chelsea, Manchester United

David de Gea

David De Gea | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Manchester United
Starost: 26 let
Igralni položaj: vratar
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2019
Vrednost na tržnici: 40 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
45 tekem - 16 tekem brez prejetega zadetka

Kdo se zanima:
Real Madrid

Jan Oblak

Jan Oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Aletico Madrid
Starost: 24 let
Igralni položaj: vratar
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2021
Vrednost na tržnici: 35 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
40 tekem - 21 tekem brez prejetega zadetka

Kdo se zanima:
Manchester United, Manchester City, Chelsea, PSG

Alvaro Morata

Alvaro Morata | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: Everton
Starost: 24 let
Igralni položaj: napadalec
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2021
Vrednost na tržnici: 40 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
41 tekem - 20 zadetkov - 6 podaj

Kdo se zanima:
Chelsea

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: AC Milan
Starost: 18 let
Igralni položaj: vratar
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2018
Vrednost na tržnici: 20 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
39 tekem - 11 tekem brez prejetega zadetka

Kdo se zanima:
Manchester United, Manchester City

Radja Nainggolan

Radja Nainggolan Roma | Foto: Reuters Foto: Reuters Klub: AS Roma
Starost: 29 let
Igralni položaj: centralni vezist
Kdaj mu poteče pogodba: 30. 6. 2020
Vrednost na tržnici: 40 milijonov evrov

Sezona 2016/17:
51 tekem - 14 zadetkov - 6 podaj

Kdo se zanima:
Juventus, Chelsea

Ne spreglejte