Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksander Šeliga NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Marijan Pušnik Ezekiel Henty

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 17.06

8 let

O naslovu prvaka pri Olimpiji niti približno ne razmišljajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nima kapetanskega traku, a je eden izmed kapetanov Olimpije, kot ga je poimenoval trener Marijan Pušnik. Aleksander Šeliga. Vratar Ljubljančanov, ki je na začetku sezone utišal številne kritike

Tudi na derbiju v Ljudskem vrtu je delo, kolikor ga je imel – bilo ga je presenetljivo malo –, opravil z odliko in Olimpiji pomagal do zmage s 3:0, ki bo še nekaj časa odmevala v slovenskem nogometnem prostoru. "Lep čas smo se trudili, da bi nam uspelo. Kar nekajkrat smo bili blizu, a nam je vedno nekaj zmanjkalo. Danes smo končno zmagali na derbiju. Vsak od igralcev je postavil svoj kamenček v mozaik in spisali smo res lepo zgodbo," je bil po tekmi zadovoljen Aleksander Šeliga, ki je član Olimpije že štiri leta.

"Zadetke smo zabijali ob pravem času. Odločila je tudi individualna kakovost Ezekiela Hentyja, ki je tokrat pokazal, česa je sposoben. Upam, da bo tako, kot igra v zadnjih dveh krogih, tudi nadaljeval. V pomoč nam je bila tudi izključitev Abela Giglija na strani Maribora, potem smo zadeli še tretji gol in zasluženo dosegli visoko zmago," je še povedal 35-letni vratar in razkril, kaj je nogometašem Olimpije trener Marijan Pušnik v garderobi povedal ob polčasu. Takrat so Ljubljančani vodili z 2:0. "Rekel je le, naj uživamo v igri in naj se ne povlečemo nazaj v obrambo," je pojasnil.

O naslovu prvaka niti približno ne razmišljajo

Po tretji zaporedni zmagi je Olimpija pri 13 točkah iz šestih tekem, tri točke pred večnim rivalom iz Maribora in na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Ljubljanski navijači sanjajo o naslovu, na katerega čakajo že več kot 20 let. Kaj pa nogometaši?

"Ne, o tem še niti približno ne razmišljamo. Za nami je šele šest prvenstvenih krogov, pred nami pa še kar 30. Vsaka tekma prinaša tri točke. Tako derbi proti Mariboru kot tudi tekma proti zadnjemu z lestvice. Že v nedeljo nas čaka prav Celje, ki je na zadnjem mestu, a je zelo zahteven nasprotnik. To je dokazalo že v pretekli sezoni, ko nas je v Stožicah dvakrat premagalo. Malce se bomo poveselili v avtobusu na poti v Ljubljano, od jutri pa bomo misli usmerili le v nedeljsko tekmo proti Celjanom," je razložil izkušeni nogometaš, v preteklosti tudi slovenski reprezentant.

"Ne bo se nam zgodilo, da bomo zaradi zmage na derbiju preveč samozavestni in lahkomiselni. Prepričan sem, da nam ljudje v klubu tega ne bodo dopustili," je še pripomnil.

Nerad se vrača v preteklost

V preteklosti je bil že večkrat na udaru kritikov. Vmes je, odkar je leta 2011 prišel v klub, tudi že izgubil mesto med vratnicama. Vseskozi so mu gledali pod prste, med drugim je v medijih tudi pred nekaj tedni zaokrožila novica, da Olimpija išče novega vratarja, a Šeliga je bil vseskozi miren in dokazal, da okrepitve za Ljubljančane na tem igralnem položaju niso potrebne. Je zdaj, ko je na uvodu sezone dokazal, da zmore in zna, začutil zadoščenje?

"Ne bi se vračal v preteklost. Trenutno v nogometu res uživam. Rad bi užival še naprej in se veselil uspehov Olimpije. Grem iz tekme v tekmo. Na vsako se pripravim posebej," je po derbiju mirno razlagal Celjan, ki je med vratnicama Olimpije do zdaj stal na 73 prvenstvenih tekmah.

Ne upa si napovedati, koliko jih bo prišlo

Tudi o tem, kaj je v Olimpiji v novi sezoni z novim vodstvom in strokovnim štabom drugače, ni želel preveč razpredati. "Še enkrat bom ponovil, da se ne bi rad vračal v preteklost. Z novim trenerjem smo v šestih tekmah osvojili 13 točk, kar je seveda odlično. To je vse, kar bi povedal," je odvrnil in bil neodločen tudi ob vprašanju, koliko navijačev pričakuje na naslednji domači tekmi Olimpije, ko bodo konec tedna v Stožicah gostovali Celjani.

"Ne vem, ne upam si napovedati. Upam le to, da jih bo čim več," je, obkrožen s številnimi novinarskimi mikrofoni, diktafoni in kamerami, pogovor sklenil velik profesionalec, ki ima izkušnje tudi z igranjem v tujini. Nogometni kruh si je služil v Pragi pri tamkajšnji Slaviji in v Rotterdamu, kjer je bil dve leti član Sparte.

Ne spreglejte