Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 11. 2015,
12.08

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NZS Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 26. 11. 2015, 12.08

3 leta, 8 mesecev

NZS rekordno kaznovala Mariborčane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je sprejel disciplinske ukrepe po večnem derbiju v Ljubljani. Zaradi večkratnega kršenja predpisov NZS bosta v žep segla tako Olimpija kot Maribor.

Disciplinski sodnik krovne nogometne organizacije že dolgo ni imel tako veliko dela kot po razburljivem srečanju 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na katerem sta se Olimpija in Maribor v Stožicah razšla brez zmagovalca (2:2), navijači pa so s svojimi dejanji in obnašanjem polnili beležnico delegata srečanja.

Večkrat so se v njej znašli gostujoči privrženci, ki so svojemu klubu priskrbeli rekordno kazen v višini 15 tisoč evrov, navijači Olimpije pa so ljubljanskemu klubu naprtili šestkrat manjšo kazen.

"Disciplinski sodnik je kaznoval mariborski klub zaradi različnih prestopkov njihove organizirane navijaške skupine. Navijači gostujočega kluba so na navijaški tribuni v različnih delih tekme prižgali večje število bakel, precejšnje število bakel in različnih predmetov odvrgli tudi na igralno površino ter ogrožali varnost akterjev tekme, se žaljivo vedli s spodbujanjem nasilja in nestrpnosti ter povzročili prekinitev tekme," je v poročilu za javnost zapisala Nogometna zveza Slovenije (NZS)

V pojasnilo visoki kazni je navedla, da so v 83. minuti derbija Viole, pripadniki organizirane navijaške skupine NK Maribor, razvili več transparentov. "Ti so skupaj tvorili zaokroženo celoto, iz katere je razviden nedvoumen izraz nestrpnosti do migrantov oziroma aktualne migrantske krize, s čimer so nedopustno izkoristili nogometno tekmo za izkazovanje svojih ksenofobnih stališč," dodaja NZS.

Violam grozi začasna selitev z južne tribune

Disciplinski organi NZS so zaradi zgoraj opisanih incidentov nogometnemu klubu Maribor izrekli globo v višini 15 tisoč evrov.

Upoštevajoč dejstvo, da so bile zaradi ravnanja organizirane navijaške skupine ekipe Maribor kar štiri posamične denarne kazni izrečene na podlagi 26a. člena (Kazni za spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva na nogometnih tekmah), pa so disciplinski organi NZS NK Maribor izrekli tudi kazen igranja na dveh domačih tekmah brez prisotnosti gledalcev na navijaški tribuni (tribuna jug), ki pa se pogojno odloži, če navijači ne bodo storili podobnega ali težjega prekrška do konca sezone 2015/16.

Disciplinski organi NZS so izrekli tudi kazen nogometašu Maribora Petru Stojanoviću in trenerju Maribora Krunoslavu Jurčiću. Stojanović je bil izključen v 65. minuti tekme zaradi drugega rumenega kartona, ob tem pa je reagiral nešportno in proti glavnemu in četrtemu sodniku agresivno protestiral, zaradi česar je dobil prepoved igranja na naslednjih treh prvenstvenih tekmah.

Strateg Jurčič je zaradi agresivnega protestiranja in žaljivega komentiranja sodniških odločitev, na kar so ga večkrat tudi opozorili, prejel denarno kazen v višini tisoč evrov.

Ne spreglejte