Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 6. 2016,
15.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Druga liga Nogometna zveza Slovenije

Četrtek, 30. 6. 2016, 15.22

6 let, 6 mesecev

Spremembe v slovenskem nogometu

NZS prižgala zeleno luč 16-članski drugi ligi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Radomlje | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je potrdil spremembo sistema tekmovanja 2. SNL, ki bo od sezone 2017/18 štela 16 klubov. Zimski prestopni rok bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je predstavila pomembno novost v slovenskem klubskem nogometu. Izvršni odbor NZS je na svoji enajsti seji potrdil spremembo tekmovalnega sistema v 2. SNL. "Sprememba je nastala predvsem v želji, da se igralcem po končanem nastopanju v mladinskih kategorijah omogoči čim bolj aktivno igranje v članskih kategorijah na državni ravni, pa tudi z željo po čim večji zanimivosti tekmovanja. To bo po novem potekalo po dvokrožnem sistemu, drugoligaši bodo v sezoni odigrali 30 krogov," je sporočila krovna zveza, ki je tako prižgala zeleno luč novemu formatu drugoligaškega tekmovanja. Prvič bo zaživel v novi podobi v sezoni 2017/18, v prihajajoči sezoni 2016/17 pa bo v drugi ligi še vedno nastopalo deset ekip, ki bodo po trikrožnem sistemu odigrale 27 krogov.

O morebitnih spremembah 3. SNL, ki bi nastale zaradi spremembe 2. SNL, bodo govorili šele po pripravi analiz po končani tekmovalni sezoni 2016/2017.

Zimski prestopni rok se bo prestavil

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja. Prestavitev prestopnega roka ustreza predvsem klubom, saj je prestopni rok tako bližje začetku drugega dela tekmovanj. Nova ureditev bo začela veljati že januarja 2017.

Prihodnje leto se bo zimski prestopni rok zamaknil za dva tedna, tako da bo trajal od 15. januarja do 15. februarja. | Foto: Tina Deu-Siol.net Prihodnje leto se bo zimski prestopni rok zamaknil za dva tedna, tako da bo trajal od 15. januarja do 15. februarja. Foto: Tina Deu-Siol.net

Pri točki o trženju medijskih in sponzorskih pravic 1. SNL so člani IO sprejeli sklep, da sta trženje medijskih pravic in poimenovanje tekmovanja še naprej v domeni NZS, pridobljena sredstva iz naslova centraliziranega trženja medijskih in sponzorskih pravic v sezoni 2015/16 pa se razdeli po ključu 50 odstotkov sredstev v enakomernih deležih, 50 odstotkov pa glede na osvojene točke v pretekli sezoni.

Sicer pa so člani izvršnega odbora sprejeli še sestavo 3. SNL in mladinskih lig, koledar v ženskih ligah in futsal tekmovanjih za jesenski del sezone 2016/2017, potrdili pa so tudi začetek projekta Futsal Euro 2018.

Ne spreglejte