Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2017,
14.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Miran Srebrnič ND Gorica

Petek, 14. 7. 2017, 14.28

6 let, 6 mesecev

Po porazu z 0:2 proti Panioniosu

Novogoričani so prepričani, da so jih v Grčiji oškodovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Miran Srebrnič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pri Gorici se po porazu proti Paioniosu na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa z 0:2, njihovem prvem po dolgem času, pritožujejo nad sodnikom, a hkrati sporočajo, da se niso predali.

Novogoričani do včerajšnje tekme v predmestju Aten niso izgubili kar 15 tekem zapored v vseh tekmovanjih, njihov niz je trajal od marca letos, ko so v prvenstvu klonili proti Mariboru. Še dlje, vsaj časovno, je trajal njihov niz neporaženosti na tujem. Do gostovanja v Grčiji, kjer so v treh tekmah še tretjič izgubili, so bili neporaženi vse od novembra lani, ko so izgubili v Domžalah. V tem obdobju so odigrali 11 tekem.

Gol, ki buri duhove

Gola Aamarachija Osujija niso priznali. | Foto: Vid Ponikvar Gola Aamarachija Osujija niso priznali. Foto: Vid Ponikvar Tokrat so proti Panioniosu izgubili z 0:2, potem ko je oba gola za Grke dosegel nekdanji veliki up nemškega nogometa, nekdanji član Bayerja Leverkusna in slovitega Liverpoola Samed Yesil. Najprej je ta 23-letni napadalec zadel v 12. in potem še v 47. minuti. Vmes so Novogoričani v zadnji minuti prvega polčasa ostali brez izključenega branilca Tineta Kavčiča, ki si je rdeč karton prislužil po veliki napaki na robu kazenskega prostora.

Pozneje, tik za drugim golom Grkov, pa se je zgodila akcija, zaradi katere pri Gorici portugalskemu sodniku Hugu Miguelu in njegovim pomočnikom očitajo, da niso dobro opravili svojega dela. Takrat je Uroš Celcer izvajal prosti strel in meril v vrata slovenskega vratarja v vrstah Panioniosa Matica Kotnika, ta je žogo odbil. Prišla je do Roka Grudine, ta jo je poslal pred gol, kjer se je najbolje znašel Amarachi Osuji in jo spravil v mrežo, a njegovo veselje ni trajalo dolgo. Stranski sodnik je dvignil zastavico in glavni delivec pravice je gol razveljavil. Pri Gorici so prepričani, da neupravičeno.

Lahko Rifet Kapić in soigralci v Novi Gorici pridejo do velikega preobrata? | Foto: Vid Ponikvar Lahko Rifet Kapić in soigralci v Novi Gorici pridejo do velikega preobrata? Foto: Vid Ponikvar

Če bi bilo 1:2, bi bilo veliko lažje ...

"Dosegli smo gol, ki je bil regularen, a so nam ga žal razveljavili. Če bi izgubili z 1:2, bi nam bilo na povratni tekmi veliko lažje. Tekma se je žal razpletla drugače," je bil po tekmi nezadovoljen Miran Srebrnič. "Na trenutke nam je bilo zelo težko. Prvi gol smo prejeli zaradi nepozornosti, kar je tudi davek mladosti. Škoda, da smo izgubili, rezultat ni najboljši, a se ne predajamo. Igrali bomo do konca. Verjamemo v preobrat. Možnosti imamo," je še dejal trener Gorice.

"Grki so pokazali, da so zelo kakovostna ekipa. V napadu so precej pokazali. Imajo nekaj res kakovostnih igralcev. V Novi Gorici bomo morali imeti boljši dan in narediti manj napak," je še povedal Srebrnič, ki ga do povratne tekme, ki bo prihodnji četrtek ob 20.40 v Novi Gorici na istem prizorišču v nedeljo čaka še uvod v novo prvenstveno sezono. Slovenski podprvak bo gostoval v Krškem.

Ne spreglejte